Ztráta pigmentu
Ano, vypadá to úplně stejně, děkuju. Myslel jsem, jestli to není nějaká nemoc, a ono zbarvení
Tetra cervena ma bilou barvu na hrbetni ploutvi. Na Tech Tvych fotkach toho moc videt neni, i kdyz trosku ano. Vypada to asi takhle?
img3.hyperinzerce.cz/…
Alespon na te Tve prvni fotce mi to tak pripada.
EDIT: Nejlepsi varianta ze vsech moznosti je ta, ze se jim u Tebe libi a zacinaji mit plne vybarveni
.
Nevím, nepřijde mi to přirozené
PS : Omlouvám se špatnou kvalitu fotek
To bych viděl na to, že se dobarvují a považoval to za normální zbarvení.
Ahoj, potřeboval bych poradit
Přibližně před 14 dny jsem si koupil tetry červené, v obchodě byli takové vybledlé, ale v akváriu se na druhý den krásně vybarvily. Ale včera jsem si všimnul, že všem zbělal vrchní kousek hřbetní ploutve, nevíte, čím by to mohlo být ? Díky za odpověď
Starší reakce
Z těch informací co dáváš ti nikdo neporadí. Nicméně, tyto rybky jsou často chovány v naprosto nevhodných podmínkách a já se jim ani nedivím, že z toho jsou vedle a ztrácejí kdeco, nejen barvu. V atlasu jsou podmínky docela dobře popsaány, tak se mrkni na link a uvidíš, kde se odchyluješ:
rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska 0 09.04.2012 16:59 lucka Dobrý den, v akvárku mám 2 závojnatky a v poslední době jedna z nich ztrácí barvu a po delší době začala plavat po boku. Můžete mi někdo poradit,co to může být?
Starší reakce
Čekáte, že vás někdo za trápení třech ancistrusů ve 20 l akva pochválí?
A jakou jinou radu, než přestat je stresovat, (= přestěhovat je do "normálních" podmínek), byste uvítala?
jj..díky za názory, vzhledem k tomu, že rybičky začly mít problémy po půl roce, tak ztráta pigmentu s prostředím asi nesouvisí a zatím mají 5 cm, takže 100 l nepotřebují
jinak kromě té kritiky uvítám jakoukoliv radu
, kromě poznámek na velikost AQ, ptž se budou co nevidět stěhovat do většího
To je málo i pro jednoho...
Taky kam by se schovali.. Ve 20 l se nedivím, že mají stresové zbarvení.
dorustaj kolem 20 cm = 3x 20 litru + nejaky litry navic neuskodi
0 09.06.2010 21:39 simona –
Re: Sid už mám koupené mnohem větší AQ, ale myslím si, že 20 l pro 3 ancistrusy není zas tak málo
0 09.06.2010 19:51 Sm@tts [7] - Cichlidy taky se chci zeptat...mám dvě skaláry
rybicky.net/atlasryb/skalara_amazonska presne takovou formu jako je na hl. fotce ... mam je asi mesic...byli vybarvene , ale akva se muselo prestehovat a misto hnedeho 3D pozadi mam ted cernou folii...vsechny ostatni rybky maji puvodni barvu ....kytky dekorace a pisek je stejny....ale skalary se za tyden ne a ne vybarvit....akva ma 200 L ph 6.8-6.9 a gh je 5-6 jo a osazeni rybek je stejne jako driv
...AQ má 20 l...
To je neštěstí!
...myslím si, že nejsou ničím stresované, mám je půl roku...
Půl roku ve 20 l - to není jen neštěstí, ale i "zločin"!
AQ má 20 l, je vzduchované, bydlí tam pouze 3 ancistrusy, krmím je vločkovým krmivem a někdy přidám okurek nebo patentky, na dně je kmen a dvě rostliny, ale skoro vůbec se neschovávají, většinou rejdí po AQ
No a kolik litrů má akvárko? Mají dost úkrytů ? A co strava ?
ja mam svetli podklad ... ale ja sa specializijem na zlatych ..
Jak říkám, těch informací je málo. Někdy stačí zásah do akvária, přemístění dekorací, neodatek úkrytů, nová ryba, rostlina atd.
myslím si, že nejsou ničím stresované, mám je půl roku a v aq je světlý podklad, nemohlo by to souviset s tímto? A děkuji za reakci
Ztrátu vybarvení přináší většinou stres a nepohoda. Na posouzení tvého případu je však nedostatek informací.
0 06.06.2010 21:26 simona – ztráta pigmentu
Dobrý den, v akváriu mám 3 ancistrusy a u dvou z nich poslední dobou pozoruji ztrátu pigmentu, ryby se chovají úplně normálně. Může mi někdo poradit, co to může být?
Starší reakce
pardón, mělo tam být neměla.. si myslím, atd. podle strýčka googla.. no, porovnávám, protože u žhavých jsem to nenašel.. stejně bez fotky to nemá moc cenu, jsem uklidněnej, že ty bílé tečky na ploutvých jsou normální a to, jesli mám hmyzomorku teď moc neovlivním, když jsem z domu. krmím jen vločkovím krmivem. ale dík. snad až přijedu ještě nebude mrtvá.. dám jí do karantény. měl jsem to udělat hned
podle fotek by to být nemohla
Omlouvám se, ale nerozumím smyslu této věty?!
Podle jakých fotek a proč jste si tak jistý? Doufám, že to neporovnáváte s fotkami se symptomy této nemoci u neonek - u těch tato nemoc vypadá jinak.
Co ty nítěnky?!? toho jsem se taky bál.. teda furt bojím, podle fotek by to být nemohla. no, teď jsem na tři týdny z domu pryč. tak snad nebudu mít zase jenom paví očka..
jedna má ještě na sobě jakoby bílé fleky, jakoby ve svalovině
Tady bych se obával, že jde skutečně o "neonkovou nemoc", (Pleistophora hyphessobryconis - hmyzomorka rybí).
Ta fotka by hodně pomohla...
"Léčba" je "jednoduchá" - utratit všechny nakažené kusy dříve, než uhynou. Teprve uhynulá rybka je zdrojem nákazy pro ostatní.
Nekrmil jste nítěnkami?!?
tak aztím se mi ulevilo. díky. jedna má ještě na sobě jakoby bílé fleky, jakoby ve svalovině, ale jinak nic. no bohužel nemám foto=(
Ryby časem ztrácejí pigmenty...
hoj. nevíte někdo co by to mohlo způsobovat?.. nebo to je úplně normální. podle fotek v atlasu se mi zdá že jo, ale nepříde mi to moc přirozené, díky.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 1517x