Přihlásit se RYBICKY.NET »

Použitelný filtr k vytvoření kaskády

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Použitelný filtr k vytvoření kaskády
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jardaRe: Andre
Nevím, já mám doma 202ku a je asi 5-6cm, nemůžu se k ní dobře dostat. Přinejhorším by byla kousek nad hladinou. Myslím, že pokud to položíš na bok tak ti to vyjde. Ta trubka je uprostřed a má asi 2cm.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AndreRe: jarda
:-) Super, už vím jak to bylo myšleno. To by mohlo být fajn. Jen teď nevim jestli tomu bude stačit 6,5 cm vody...když to položím. Ani nikde neuvádí rozměry ATMAN At-2OO a ATMAN At-201? Tady na foru jsem našel, že je to na šířku 5cm...ta At-201 nevíš jestli je stejně velká?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jardaRe: Andre
Mrkni na shop.rataj-spk.cz/…
Biofiltr č1 za 93kč+čerpací hlava Atman 201 za 272kč. Výkon dostatečný,
je to "molitanová" kostka ve které je plastová trubka tu nasadíš na trubku na vstupu čerpadla.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AndreRe: Silent
Nějak si nedokážu představit, jak to na to čerpadlo budu nasazovat. Většina z nich má totiž nasávání kolem dokola zespodu. A pak taky cena toho čerpadla už je srovnatelná s cenou toho filtru značky sera, kde už by to navic bylo bez práce. Já spíš doufal, že má někdo zkušenost přímo s filtrem, který bude mít dostatečný tlak.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Andre
Stačí nasadit akvacit, třeba biofiltr 1 od Rataje, na čerpadlo. Je to běžný systém filtrace.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AndreRe: Silent
Ale bioakvacit, je filtrační náplň? Takže bych ji musel zase dát do nějakého filtru... Nebo jak jsi myslel, aby jsem to zkombinoval s čerpadlem?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Andre
V tomhle případě bude lepší použít kostku bioakvacitu a čerpadlo s dostatečným výkonem na překonání výškového rozdílu u kaskády.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Andre – Použitelný filtr k vytvoření kaskády
Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem filtru, který bude mít dostatečnou výtlačnou výšku k vytvoření malé kaskádky nebo vodopádku, asi 40cm. Bylo by to do paludaria, kde bude max. 20 l vody. Kvůli technickému provedení to může být jen vnitřní filtr a pokud možno co nejmenší. Co jsem našel, je jen www.levnaakvaristika.cz/… , ten má uvedený údaj o výšce výtlaku, ale skoro 700Kč za filtr se mi zdá přehnané(na to, že je tam jen molitan).

Dík moc za reakce! :-)

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 683x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14674-pouzitelny-filtr-k-vytvoreni-kaskady