Nízké teploty a ryby
tak to pašák dal bez kyslika, bez filtracie, bez svetla bez všetkho a ešte aj tie teploty, tak z toho treba spraviť nejaku dobru generáciu hh
25. dubna letošního roku jsem vypnul turbínu, přestal vzduchovat, topit a dokonce otevřel okna. Měl jsem dojem, že jsem slovil všechny ryby...v jedné z nádrží, kde byl ancistrusí potěr cca 1cm, jsem jednoho pašáka nenašel... Tuším někdy v srpnu jsem si všiml (byla dost vysoko i nad úrovní očí), že v té nádrži dokonale čisté od řas, žije skoro pěticentimetrový ancistrus...
To jen jako koment k odolnosti a výdrži. Teplota zcela určitě nepřesáhla 20 stupňů a místy musela být určitě i značně nižší...
Tak chápem jasne, ale ak je objem akvaria napr. len nejakých 60 litrov? a v pivnici je teplota 15 stupnov? O tie dospele by som sa ani nebál ale drobce 1.5+ neviem či by toto dali.
ALe postaviť to na polystyren a dať ho aj dookola by nápad zly nebol. Ono niečo by mal udržať aj štrk nie?
Obalil bych akvárium ze všech stran izolací. Dospělí ancitrusi pokles teplot snáší dobře, tak snad i ti malí. Externí zdroj není řešení pro topení. Jedině co největší objem a co nejlepší izolace.
Z hlediska ekonomiky je to naprd - topítko pojede furt. Ale 3-6 hodin bez proudu nic neznamená z hlediska teploty, setrvačnost vody je velká....
Starší reakce
A pokud je voda v akva výrazně teplejší než okolní (atmosférický) vzduch, tak i kryt akva.
Betty by měli mít alespoň 26°C, i když krátkodobě snesou i 24°C i méně, ale těch 26°C by mělo být minimum.
Ryby jsou pak odolnější vůči nemucem.
0 18.12.2011 21:08 hawkey –
Re: ŠDK No jestli v bytě neklesá teplota pod 23, tak je myslím zbytečné dávat topení rybě, které stačí 22, nemyslíš?
Ahoj všem. Mám akvarium s betama a akvarium s čtverzubcem skvrnoocasym. V atlasu se piše že bety maji radi teplotu od 24°C a tento konkretní čtverzubec od 22°C. V bytě mi teplota běžně neklesá pod 23°C, bez topeni jsem již bety chovala. Komu mam radši dat to topeni? Betam nebo čtverzubci? A nepište mi že si mam koupit další topení, vím že bych to tím vyřešila. Dík za radu
Starší reakce
Na to je snadná pomoc, pořiď si topítko.
Starší reakce
Hele a nedošlo to, že to Jak se sem ryby vozí a jak se prodávají je dočasné? Kdežto u tebe je to pro ryby definitiva?
Ono tohle nalhavani si, že když v obchodě nejsou zajištěny dlouhodobě vhodné podminky, tak doma stačí jen o něco lepší je bohužel dost časté. Takže žádné výmluvy a chce to zařídit rybám či nejlepší podmínky pro život.
Všechny měření (PH, tvrdost, dusičnany) i když nejsem zrovna příznivcem takového piplání proběhla. Já sem zastáncem 1x za dva tydny vyměna časti vody, 1 x měsíc odkalení, 1 x 3 měsíce hnojivá kulička pod rostlinu a toto akvárium bez problémů prospívá. Už sem kdysi v mládí akvárium měl a problémy sem neměl. Nebylo tam topení, krmil jsem jen vločkama, par rostlin a ryby žily spokojeně, rozmnožovaly se a nepožíraly se navzájem, neměl jsem řasy, ani se nekalila voda, takže...Nejsem zas uplný analfabet
i když je pravda, že tenkrát sem o tom nic nestudoval. Ryby mi nechcípaly ani nebyly ve stresu, dokonce ani nemoce se neprojevily, nakonec jsem ho prodal i s rybama. Na druhou stranu když si uvědomím jak se tlačí ryby v akvaristice, jak se sem do ČR vozí atd...tak mé skromné 54L akvárko je pro ně výhra. Jen nemá zkušenosti s těmi topítky, proto sem se ptal jaké máte zkušenosti s teplotou vody a určitými druhy ryb
Jestlipak se tvoje trpělivost projevila dále i poctivým měřením NO látek,abys věděl,kdy je čas vypustit rybky.. ...
nezavisí to zas tak na tom topení
Jde o to že do čerstvé nádrže rybky nepatří, takže bys čekal tak jako tak.
Trpělivost se projevila už tím jak postivě čekám na topení, ale když se stabilizovaly teploty 19 - 21 a koukal jsem na naroky danii a určitých druhu panceřníčků, tak jsem si říkal, že by jim to nemělo vadit, jelikož mají raději chladnou vodu. A jakou teplotu těmto rybám dopřát až budu mít topení? Co pro ně bude nejideálnější.
Akvaristika je o trpělivosti...
Pokud jde o další ryby, tak při daném objemu akvária, je to poněkud zbytečné řešit.
Hejno dánií (nebo třeba kardinálek ) a hejno menších pancéřníčků, bude ideální stav.
0 11.05.2010 17:45 xmen001 –
Re: Sid Tak zase koukat na rostlinky a bublající filtr mě moc nenaplňuje
Kam ten spěch? Dva týdny bez rybek nevydržíte?
0 11.05.2010 17:36 xmen001 – Nízké teploty a ryby
Při koupi setu jsem koupil i špatné topítko a je na reklamaci. Budu na něj čekat ještě možná dva týdny. Akvárium mám založené 54L dva tydny, osázené rostlinami, zářivka svítí zatím
. Chtěl bych do něj už nasadit ryby Dania pruhovana a Panceřníčky, problémem je teplota vody v noci 19 ve dne 21. četl jsem že některé druhy Panceřníčků a Dania jsou spíše chladnomilné. Tyto ryby bych tam chtěl mít, možná pak dokoupím ancistra. Je tato teplota pro ně i bez topítka zatím dostatečná? A jaké jsou další ryby, co mají rády nižší teploty? Zajímalo by mě to, protože chci potom mít teplotu vody 22 - 23 C. Dík za odpoved jsem tu nový.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1145x