Jaké krmivo pro živorodky?
0 16.07.2019 15:14 -
Starší reakce
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama
Je to všežravec, strava má být pestrá - vločky, granulky, rozmražené, živé krmení..., ale nesmí toho všeho být mnoho. Vločky a granulky jim syp prsty, špetkou, nikoliv přímo z balení.
Vůbec nevadí, když jednou za týden "zapomeneš" nakrmit.
1 29.04.2015 17:15 Keempe – Kolik krmení
Ahoj, mám v nádrži 10x black molly a paní v akvaristice mi řekla že je můžu krmit krmením co mi zbylo po Beťákovi - dá se najít na googlu pod názvem: Hikari Beta bio-Gold
Mé otázky jsou:
1) Je toto krmení pro black molly opravdu vhodné?
2) Jak moc je mám krmit když jim dávám dvakrát denně? Někde píšou že se má krmit tolik aby nic nepadalo na dno, ale zrovna u živorodek jsem četl že jsou schopné se velmi snadno přežrat. Chtěl bych aby měli tak akorát, aby se ve volné chvilce dali do řasy která mě v nové nádrži trápí, ale zase bych nerad aby trpěli hladem. Existuje nějaká alespoň trochu návodná rada podle čeho bych se mohl řídit? Když jim tam nasypu tak si toho všimnou samičky, které všechno sežerou a samečci se pořád hrabou v zemi a nahoru se vůbec nedostanou.
Díky T.
Starší reakce
hm taky to moje meli a dost mi jich uprelo na premnozeni bicikovcu ...
ano, po kažrých to nemají
Taky záleží na tom, jakýma vločkama
jestli i po susenem, tak maji urcite strevni parazity ...mel bys je zacit lecit
Nejlepší krmivo pro živorodky jsou komáří larvy,dále průhledné koretry a z rostliných jemné řasy a spařené kopřivy.
to maji u mne take black molly, a to je krmim vlockama...... a jsou to nejzdravejsi ryby co mam
Už ani nevím, co lepšího bych těm rybám měl dát, než patentky, že?
Jedno špatně obarvené ho... a je hned problém
Přesně tak, patentky jsou nejlepší krmivo pro ryby. Konkrétně živorodkám je hodně blízké, v přírodě se živí komářímy larvami také.
To ale přeci neznačí problém, ne? Koukal si někdy po sobě? Záleží na tom, pokud baštíš kuře, čí řepu
když je krmím niťenkami, tak mají průhledné výkaly a když sušenou potravou, tak mají normální ...
Jak si přišel na to, že májí střevní problémy?
0 02.11.2010 16:52 blotchen – Black molly - krmení
Ahoj, čím je nejlepší krmit Black molly ? po patentkách mají dost střevní problémy, teď zkouším od Sery Floru ( speciálni rostlinné krmivo ). Na internetu jsem se dočetl, že jim chutná i konzumují zelené krmivo (salát, špenát, mrkev, hrášek...) nemáte s tím někdo zkušenost ?
Starší reakce
V dobrej predajni by mohli mať aj živé krmivo napr. patentky, to bude vítané spestrenie pre každé rybky si myslím, ale stačia aj mrazené a z tých by boli pre živorodky najlepšie larvy čierneho komára, a ešte vločky s rastlinnou zložkou
Kombinace vloček (klidně více druhů), granulek a mražené potravy mi přijde jako dobrý kompromis. Byť živé krmení je nejlepší, tak mražená strava by měla být výživově podobná té živé. Chuťově nevím. Nezkoušel jsem to a už asi ani nebudu
.
skus kupit nejake nalepovacie tablety zo spirulinou ...napr. od dajana alebo sera ale zaklad je vlockove rastlinne krmivo...alebo zive artemie...alebo nejake mrazene sku.
moji ancíci dostali z patentek parazity.
živé, mražené patentky a níťenky, vločky
kupuju mražené, střídám s vločkama a ryby rostou jak z vody
a je to stejne jako zive? jako myslim pro ryby
a pak jenom drandit vodou? ja jako chapu co na to, ale myslim ze nez nachytam poradne krmeni, ze tam stravim cely den....
Na nějakou násadu připevni oko z nějakého drátu o průměru 20-30cm a na něj nasaď třeba silonovou punčochu(krátkodobé řešení, bude se trhat). Mě se osvědčila silonová taška našitá na tom drátu. Prostě je potřeba použít něco co bude propouštět vodu.
Nejlepší krmivo je živá potrava (dafnie, perločky, komáří larvy atd). Chce to vyrazit se síťkou k nějakému rybníku v okolí. Už je toho k dispozici dostatek.
Ahoj, mam molly mečovky, endlerky, pavi ocka , baloon molly , platy, krevety, ancistruse, dania a nannostomuse beckfordi, krmim vlockami, ale docetl jsem se z je lepsi jine krmivo.... muzete mi prosim poradit, jak krmit aby se na vsechny dostalo jaks taks spravne krmivo a aby to nebylo drahe?
Starší reakce
Souhlas, v některých knížkách se to ještě dá vyhledat. Pokud se nepletu, i krmná rybí moučka se prodává i barvená práškovou paprikou. Takže to určitě neuškodí, jen jestli to budou dlabat...
Paprika v prášku se dříve používala, ale dnes jsou lepší prostředky na vybarvení ryb.
Na Seznamu si do vyhledávače napiš - Paprika jako krmivo ryb a z nalezených se pár věcí dozvíš.
tak koření bych jim rozhodně nepodávala
já plátek červené papriky zkoušela dávat ancíkům namísto okurky, ale moc to úspěch nemělo.
No v prášku určitě ne
Ancíkovi to určitě vadit nebude, myslím, že si i smlsne. Paví oka mi běžně žerou strouhanou okurku, tu papriku taky zkusím.
Po té pálivé by mohly mnohem rychleji plavat. Opravdu slyším prvně. Hehe
0 18.10.2008 10:50 Lightning563 – Paprika pro živorodky
Četl jsem v odborné knížce o živorodkách, že vybarvení plat a mečovek výrazně pomůže nepálivá paprika. Ale mám pár otázek: Chovám ještě ancistruse a paví očko, nebude jim to vadit?
Nepálivá paprika se podává jako zelenina nebo v prášku (jako na vaření)? Díky.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 2119x