Přihlásit se RYBICKY.NET »

JBL FilterStart

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy  

JBL FilterStart
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraSRe: Sewer
tak to myslím, já je kupovl v látě a převážel v autě kde bylo snad 50 a měl jsme obavy aby nepochcípali....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - WexeloRe: JuraS
No asi jedině, jinak nevím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer Re: Wexelo
Na lahvičce je datum spotřeby do května 2011. A píšou skladovat od 0°C do 30°C.

Asi jsou instantní :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraSRe: Wexelo
vydrží ale v chladu..píšou tam snad i že při teplotě nad ??? stupňů bakterie rychle umírají...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wexelo
"Biologický startér filtru - FilterStart
Směs 15 ti milionů živých užitečných bakterií, které zajíšťují biologickou filtraci ve filtru. Odbourávají jedovatý čpavek a dusitany, udržují vodu čistou."

Já myslel, že bakterie potřebují k životu kyslík a nějako "potravu" (Proto se nemá vypínat filtr na delší dobu), jak vydrží několik měsíců zavřené ve flaštičce ?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent Re: Sewer
Rozděl to mezi oba. Myslím, že to jedno balení je až na 3 litry filtrační náplně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer Re: Silent
Takže vyndám filtr z vody, rozeberu a naleju na ten molitánek... A na kterej? Mám tam 2. Na oba? Nejdřív jde voda přes jeden a pak přes druhej...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent Re: Sewer
Nalej ho do filtru. Tam patří. Do nádrže se používá Denitrol od stejné firmy. Filter start jak název napovídá se používá na aktivaci náplně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer Re: JuraS
A mám ho tedy nalít přímo do filtru? Máme celý filtr uvnitř akvária a má 2 komory. V každé je molitánek.
...a nebo přímo do vody?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JuraSRe: Sewer
použil jsem na start 250 lt akva s velkým filtrem ale s částí starého dna..ANO spokojenost
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer Re: kortezhugo
Dobrá, vyzkouším to ... je toho 10ml, můžu to tam dát celý? Ten chlápek v akvaristice řikal, že jo...

A na návodu je napsahý nalejt do filtru, ale on řikal že můžu normálně do vody.

EDIT: Mám 60 litrů.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kortezhugo Re: Sewer
...ja som ho pouzil par krat pri zakladani...a skusenosti su dobre...
...to "zabehnutie" akva a filtra sa fakt urychli...
...ale netreba tomu prikladat zase daake "zazracne" vlastnosti...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer – roztok FilterStart
Fotka k příspěvku Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s roztokem FilterStart. Před třemi dny jsme kupovali nové akvárium a prodejce nám toto vnutil, že se bez toho neobejdem. Říkal - dneska nalejete vodu, zítra tam vylejete tohle a za týden dejte ryby. Tak jsme to tedy vzali s tím, že si nejdřív zjistíme co a jak...

Popis:
Biologický startér filtru - FilterStart
Směs 15 ti milionů živých užitečných bakterií, které zajíšťují biologickou filtraci ve filtru. Odbourávají jedovatý čpavek a dusitany, udržují vodu čistou.

Vím, že tyto bakterie se v novém akváriu po čase sami vytvoří a kvůli tomu se akvária "zajíždí". Proto se chci zeptat, jestli je vhodné tomu dopomoct tímto přípravkem. Voda je v akváriu dnes čtvrtý den a v pondělí budeme přidávat první "zajížděcí" rybičky.

Děkuji za vaše názory a rady.

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 601x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14443-jbl-filterstart