Filtrace přes aqualit
pokud chcesh neco levnejsiho tak si kup perlit, do filtru potrebujes neco inertniho s hodne porama, nejlepe keramiku, ale to se huz resilo na jinym vlaknu..... rozhodne bych do filtru nedaval zadny obohaceny substrat urceny vyhradne jako hnojivo do dna
osvecena kombinace do filtru je ruzne jemnej biomolitan a keramika (valecky, kulicky a jine patvary), pripadne filtracni vata, zeolit, vyjimecne drcenej vapenec, aktivni uhli, raselina.....
...samozrejme
- co to spravi vo filtri mozme "len" predvidat...ale urcite nic dobre
Ale aspon se shodneme ze to patri na dno a ne do filtru.
ale vyplavi a pomerne rychlo - uz samotnou cirkulaciou vody sa ovela rychlejsie rozpustaju...za to sa to aj dava ako "vajspodnejsia" vrstva lebo tam vlastne ziadna cirkulacia nie je a do vody sa uvolni len minimum a vsetko ostava korenom...
v tom vyzivnym dne bejvaji ziviny vazany treba v jilovejch mineralech a z nich si je vydoluji rostliny pomoci korenu takze v nejlepsim pripade, kdyz to mas ve filtru tak se ti nic nevyplavi....
...no ked das "výživné dno" do filtra mozes cakat jedine problem...lebo vsetko co ma ostat v dne sa ti rychlo rozpusti do vody...
je to substrat, kterej se dava do dna, ne do filtru
uz tomu rozumis?
Aqualit není určen jako filtrační médium ale jako výživné dno. Tam bych ho také použil raději než s ním nějak experimentovat.
Filtruji v mém komorovém filtru přes aquqlit. Stále si nejsem jistý, jestli je to k něčemu dobré? Bylo mi to doporučeno, že to dodává železo do vody. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti, nebo používáte to někdo i jako doplněk dna? Zajimá mě vaše názory. Mám to nechat, nebo vyhodit? Díky Radim
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 819x