Kde máte hladinu
Za týden a půl se mi odpařily 2cm vody. Akvárium je odkryté, plocha hladiny 80x35, teplota v pokoji cca 27°C a větráček na ochlazení nepoužívám. Takže pár mm denně odpar je zcela reálný.
Máš kryt? Krycí sklo? Jak velká je nádrž? Jakou míváš v místnosti teplotu? Pije ti z akvárka kočka? Máš pod nádrží louži?
0 13.08.2022 19:47 Beginner – Hladina vody
Ahoj, mám založené akvárium asi tri týdny a všiml jsem si, že se mi teď z ničeho nic po výměně vody začíná časem postupně snižovat hladina
asi to je dementní dotaz, ale nevíte čím by to mohlo být ? Předtím se mě to nedělo a že by se to tak rychle vypařovalo třeba cca o pár mm za den se mě nezdá akvarko je ok a žadný jiný problém jsem nenašel díky.
Starší reakce
Ja mám hladinu priemerne tak 2 cm (niekedy 1, niekedy 3 cm). Bez skla a bez skokanov.
BTW ten Sinkor už mám.
Mám taky skokany a s klidem vyskočí otevřeným krytem (od oka 7-8cm od hladiny), za mě 5cm je málo.
K tomu sadanie prachu a odpar...ja som za krycie sklo. Nevidím žiadne výhody (snáď trochu v intenzite osvetlenia alebo v estetike) v nezakrytom akvárku, skôr sú s tým spojené výrazné nevýhody.
Nebude. Když vezmu, jak daleko v obýváku dokáže doskočit moje tetra vláknoploutvá, tak si myslím, že 5cm stěny by ji nezastavilo. Mít napuštěné akvárium do půlky je myslím blbost, takže to chce jiné řešení. Ale obávám se, že nakonec dojdeš k tomu, že se skokany je krycí sklo asi tak nejlepší způsob, jak je zachovat v akváriu.
Ahojte, uvazujem nad 2x SINKOR 105cm na moje 180l akva a dam dole kryt a necham to otvorene ... kedze mam v akvariu aj skokanov chcem sa spytat kolko centrimetrov by som mal nechat nedopustene akva aby to nevyskocili ... ked dám vodu napriklad 5cm od vrchu akva bude to stacit aby ryba nevyskocili ??? Neplanujem ziadne krycie sklo alebo nieco podobne... má niekto niečo podobné ?? Ďakujem
Starší reakce
Přesně tam kde je spodní hrana výztuh tak mám hladinu.Občas trošku přes ně.
Starší reakce
No bylo úplně rovný..taková ta vyboulená hladina..povrchový napětí..možná že sem dolil i mín pod okraj nevímale... po stěnách stékala voda a pod ním složenej ručník...takže nacuclej...nevim a nehádám se nejsem vědátor..já myslel tohle...u velkýho skusím změřit..ale mám pocit že po výměně a ustálení taky hladina povyleze...mám to k výztuhám tak bych i řek že jo
I tenkrat byl ten koeficient stejny
, leta sice slunickovatejsi a zimy zimovatejsi
, ale voda se roztahovala stejne.
To muselo byt neco jineho, nekdo do akva drcnul, kocka si chtela chytit rybku, braska pridal poradny kamen ze zahrady ....
No vono asi nebylo ůplně rovný a to víš první akva hodně plný hodně všeho..prostě fakt přeteklo..to sme eště chodili s punčochou k rybníku
Leda by to akvarko bylo 2x2cm a hooodne vysoke
, koeficient roztaznosti vody je 1.8x10-4/K
Jenom že kdysi jsem do akva bez skla dal tak cenťák pod okraj hodně studený vody..ohřála se a přetekla...
pozor....
Já mám jako hranici podélné výstuhy. Těsně pod nima, nebo zároveň se spodní stranou. Prostě tak, aby hladina nebyla pod okrajem krytu, co mám na akva. To by nevypadalo hezky.
maximalne 2,5-3 cm, ked menim vodu aj 0,5 cm ..
Já mám asi 0,5 - 1,5cm pod okrajem.
Já sem např. v návodu na akvárium měl i psáno, že akvárium nemám naplňovat celé. Ale když je vidět hladina, tak je opravdu nejhezčí mít hladinu co nejvýš, třeba až úplně k okraji. Přeci jen, když potřebuju do akvária šáhnout, tak mohu trochu vody upustit.
Já vím ot. ale já si prostě nemůžu pomoct ...hladinu mám nahoře..jinak po výztuhu schovanou lištou..fakt je to hezčí
A když tam strčíš ruce tak si rovnou zaliješ podlahovou flóru :o)
dávám akvárko doplna, takže mám vodu až po okraj
Starší reakce
Mám to tak, že se voda dotýká výztuhy a podle toho aspoň hned poznám, jak rychle se mi odpařuje voda. Jinak je to asi jedno, ne?
Myslíš to tak, aby nevykukovala pod krytem hladina, nebo naopak, aby nebyla schovaná pod krytem?
Tak aby mi hladine nešla pod kryt pak to vypadá nepěkně
V malom akva 2cm odvrchu (nie su tam vystuhy, ale je tam ryska s max. hladinou), a tolko isto aj vo velkom akva (zarovno vystuh). Viac tam uz nemozem aj tak dat, lebo sa nam hupe podlaha, a keby niekto okolo prebehol, tak sa zacne to velke vylievat
2 cm pod okrajem
výztuha je mi maximální hranicí, je to dva cm od hrany akva, z duvodu že jakmile se výztuha ponoří nebo jen dotkne hladiny už nevypadá v akva hezky jak je vidět zkrz hladinu to prosvícený sklo.
1,5 cm pod
pod okrajem asi 2-3 cm
, ale já mám přesně cca 1,9 - 2 cm pod okrajem.
0 31.03.2010 22:42 PPro – Kde máte hladinu?
Jak hluboko pod horním okrajem akvária máte hladinu vody? Jak daleko od podélných výztuh?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 2657x