Krevetky Bee
Zkustil bych to takto
i když je Ph nižší mohlo by to mít úspěch. Myslím že to bude super
Starší reakce
hele 27 je dost, idealni je tak 22-23 ale hlavni priciny to byt nemusi
0 19.10.2011 19:35 JagerMaister ahojte mám dotaz ohĺadom rozmnožovania cbs mám 7 kúskov starých asi 9 mesiacov a teraz samičky začali nosit prvá nosila 3 dni a potom vajíčka stratila a druhá ani deň ... čo to spôsobilo stres by nemal byť akvárko je husto zarastené ... voda 27 stupnov... ? pomer 4 samice a traja samci
Starší reakce
ano tohle je dokonce nej...něco podobného cystám i já na stránkách
Pokud někdo chcete mít přehled o dělení CRS a CBS tříd, mrknite sem:
www.planetinverts.com/…
Je to tu moc hezky popsány s parádníma fotkama.
hele kdyby jsi chtěla děláme krevetárka i se světlem
0 25.03.2010 10:34 petulevrtule –
Re: hop Protože černá je dobrá
No žlutý nemám, mám teď jen red cherry, příští týden mi dorazí Whitky, ty mám do malého. Další bych neměla kam dát...Žlutý sem chtěla původně, ale ze žlutých jsou nakonec bílý...Další akvo je v plánu, ale zatím v nedohledný době...
no spíš nechápu proč jsi měnila to dno....crs jsou hodně chouplostivý na změny a mají rády staré zajetě dno...tam se ti asi změnil i chemismus vody...ideal je Ph6,8 tepl cca 22-24
babaulti ted snad budeme mít, pokud dorazí, no jsou to potvory stejně jako tygři...budto jdou nebo ne, nic mezi tím, tygři taky bud se množí jako o život nebo pojdou. začínám se pomalu chystat na sulawezský krevetky to bude větší maso
Edit: hele a co žlutásci? ty se nám množí jako o život
0 25.03.2010 10:26 petulevrtule –
Re: hop Zůstávám jen u Neocaridin, měla jsem i pár kousků babaultových a ty taky po výměně dna postupně zmizely, mám strach, jsou to náročnější krevety a nechci experimentovat
Když jsem je přivezla, byly to malé, cca 1 - 1,5 cm kusy. Měla jsem je cca půl roku - necelých. Takže stářím to nejspíš nebylo...
to musíš trošku nastudovat, koukni na crusta.de
3-4 pruhy bílé, až dolů, bílá sytá kvalitní...bez průhledných skvrn
to musíš trošku nastudovat, koukni na crusta.de
hrozný značení
prostředek je teda ss (b)? pěkně proužkované?
hele zjištuju že crs nemají rády moc světla a daří se jim ve vyloženém bordelu na dně...ted se oklepaly 2 samice...a vypadá to že jedna SSS nosí
neukamenuju neboj crystal red(i black) se dělí do tříd podle zbarvení, chovatelé používají 2 typy dělení: K0-K12 čím větší číslo tím více bílé, a druhé A,B,C, S,SS,SSS....kdy C je nejhorší (krevetka je červená s průhlednými proužky) a SSS nejlepší(bílá s minimem červené, tady se to dále dělí podle tvarů červených skvrn..jako třeba SS hinomaru nebo SSS mosura flower, no entry....atdatd)
neukamenujte mě, ale těm písmenům absolutně nerozumím
nepravděpodobné...spíš bych sázel na změnu chemie
až se nám namnoží tak budou k mání...ted tam mám nějaký A a S...ale vypadá to že začala nosit jedna samice SSS
Zkuste zapřemýšlet, kdy jste to dno měnila. Pokud se krevetky nemnožily, asi jste u nich měla jenom jedno pohlaví. A je docela možné, že jste vyměnila dno, ony už byly věkově za zenitem, hynuly stářím a Vy to přičítáte výměně dna.
Výměna dna v akvárku jim neudělala dobře
Jinak při zakoupení mi z 12 ks těch 10 v akvárku celou dobu žilo...Sice se nemnožily, ale byly tam...Pak proběhla výměna dna a postupně jich bylo míň a míň...
To bude asi tím, že CRS či CBS a tygři vůbec jsou náročnější než třeba Red Cherry.
Ale znáš to: čím hloupější sedlák...... tím větší brambory.
Někdo problém s nimi nemá a ani neví co chová.
A druhý se může snažit jak chce a prd. Jako třeba já.
Tak jsem udělal experiment a už se o Krevetky nijak zvlášť nestarám a světe div se, CRS se drží.
Možná budu vypadat jako kecka, ale šištičky jsem nasbíral asi před měsícem na olši. Sice dost padaly, ale má jich asi litr. Kamarád si totiž vzpomněl, že mi udělá radost a dostal jsem od něj deset včelek, takže jsem musel do terénu na sběr jako troglodyt. A plesnivé nejsou.
Kde v této roční době? Na stromech
kde teď sehnat olšové šištičky? nebudou plesnivé? o dubovém listí ani nemluvím
0 24.03.2010 06:38 JagerMaister –
Re: Eff možno fakt sa ešte musia zaklimatizovat a šišky a listy zoženiem
Semtex má naprostou pravdu a navíc 4 dny nejsou žádná doba. Počkej ještě 2-3 týdny a uvidíš jestli se zabydlely.
Když jsem nastěhoval poslední krystalky, dělaly totéž, plavaly pořád nahoře až časem po 14 dnech slezly i dolů pro kousky tablet pro ancíky, ale stejně si je odnesly někam na vyvýšené místo potvory.
Když to tu čtu, tak se musím smát.
To že krevetky jsou na plovoucích rostlinkách je normální.
Jak mohlo někoho napadnout, že je něco špatně?
V houští plovoucích rostlin se cítí bezpočněji, je tam teplejší pokysličenější voda.
I malé rybky většiny ryb se schovávají v těchto rostlinkách.
Naše Krevetky z nich mají dokonce něco jako atrakci.
Vozí se na nich po hladině co čeří filtr. Jiné se zas chytí kousků Riccie a pomalu se na nich snáší ke dnu jako na padáku.
Moje krevety také s oblibou chodí nahoru na plovoucí rostliny, kde oždibují listy a nebo sbírají dobroty z hladiny.
toho si nevšímej,mé krevetky se co chvíli vozí na kořenech plovoucích rostlin,pořád sou na hoře a množí se nadsvětelnou rychlostí
,a sežeň jim olšové šištičky
áno su v poho len že suu stále hore mám ich asi 4 dni asi pojdem na dubové listy
takze ony jsou naprosto v pohode a jediny, co ti vadi, ze jsou nahore v akvarku?
zerou, jsou aktivni a v podstate jim nic nechybi
jestli se nesnazi utect z akva, tak bude v pohode i voda, nemuze to byt tim, ze jsou v akva kratkou dobu? chvili jim muze trvat, nez se aklimatizuji.
jeste me napadlo dat do akva dubovy listy, to maji rady.
20 litrové krevetkárium ,koren ,javsky mach,hygrophilla corymbosa a siamesis ,cladophora ,eustralis stelata ,alternatea , osvetlenie 11w teplota vody 25 stupnov dusitany v pohode krevetky 4x red cherry a 4x bee
Edit: ked som mal co2 tak sa snažili zdrhnuut ale teraz som ho odpojil tak je to v pohode žeruu v pohode
co nejaky dalsi info o tom, kde je mas. jsou v akva sami? nesnazi se vylezt? zerou, kdyz jim tam neco das? co parametry vody?
0 23.03.2010 17:31 JagerMaister – Bee
ahoj kupil somm si 4 krevetky Bee a od vloženia do akvária sa stále zdržujuu v horných častiach akvária na korenoch pistie vobec nezliezajuu dole čo to mohlo sposobit,mám strach že hladujuu sem tam sa riasa najde ale stačí
to
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 4081x