Stěhování akvária
Děkuji, u mě jde spíš o problém s časem, na hraní mám tenhle víkend, kdy mě zase popadly nějaké nápady, a pak budu mít dost jiné práce až tak do října a pak zase budu mít půl roku okno, kdy budu koukat do akvárek a vymýšlet co změnit (asi jako jsem to dělala od listopadu do teď, dvě nové akva, několik nových ryb, atd
). Tak si to nechám jako projekt až na později. Sice je to takové kontraproduktivní tam teď nasázet kytky, nechat to zakořenit a pak to prohazovat, ale zase kdo ví, jaká vlastně bude kde situace na podzim. I tak děkuji za názory
Častokrát se mi stane, že si nevšimnu několika Krevetek a jsou den dva v napuštěné chlorované vodě z kohoutku a nikdy žádná nepošla. Tedy z krevetek co mám. Vydrží docela dost. Jehlounky neznám. Také bych nečekal měsíce...
Dej tam dno, rostliny a vodu z nějakýho jinýho akvária. Za týden tam klidně můžeš dat krevetky, přežijou bez problémů. U jehlounků nevím, jak moc jsou citliví na kvalitu vody, u těch možná raději počkat dýl. Nemyslím si, že je potřeba čekat měsíce.
Díky, nechám si to jako zábavu na podzim, až mě zase bude něco napadat když nebude co dělat
Jedině založit a nějaký měsíc nechat zaběhnout. (3 a více)
Jdu s hypotetickým dotazem. Přijde mi nové, malé akva, původně na něco jiného, ale. Napadlo mě, že by v něm možná nebylo špatné mít jehlounky a krevetky, v té 40 nejsou skoro vidět akva skoro prázdné, ryby fakt malé, podle mě jim prostor nesvědčí, kvůli lovení jídla, které se jim pak zbytečně schovává. Když bych je ale chtěla přesunout do menšího, jak bych to s krevetkami dělala, s rybami co jsou citlivé, s novým substrátem, s parametry vody, vždyť krevetky nesnáší velké změny v parametrech...jak by se to dalo provést? Nechtěla bych stěhovat dno z Pracovny, neodkalovala jsem ho tak dva roky a žádné terno to nebylo ani předtím
Starší reakce
Ahoj všem,
dneska se tedy už definitivně stěhuji do nového domova. Z 5 akvárií mi zůstaly 3 - dvoustovka a stovka jsou už na novém místě a dnes budeme stěhovat Malou nudli. Bude se převážet s částí vody, protože potěr je příliš drobný na odlovení. Snad se Sličným bude dařit i v nové vodě.
Zároveň chci tady poděkovat všem, co mi radili, jak připravit předchozí dvě akvária ke stěhování. Všechno dopadlo na výbornou a obě akvária jsou ve velmi dobré kondici
Ok. Díky... Asi to teda zkusímr i když to vypadá ok. A co to pochozí duňeni? Máme 2 děti 3 leté tak pořád dupou
. Uvažuji jestli koberec jen před to nebo raději větší.... Zvednout tu ikea skříň i s akvárkem a šoupnout ten koberec i pod tu skříň...?
Když tam bude 10cm vody, tak to ty ryby přežijou a akvárko taky. Ale i tak je potřeba počítat s tím, že to akvárko v tu chvíli bude vážit minimálně 50kg.
A samozřejmě je pak potřeba vrátit aspoň polovinu původní vody.
Ahoj. Máme akva celkem čerstvě založené a bohužel bylo moc vody a voda se dostala na skříňku Kalllax a trochu i pod podložku (modrá co se dává pod lamino). Vysušili jsme to toaleťakem a celý večer jsem na to pustil ventilátor a vypadá to suché.... ale říkám si že ta položka už byla dost tenká(použita z minule)... Tak že by jsme akvárko zvedli pořádně pod tím utřeli do sucha a dali na desku kde bude další podložka a dali zpět.... Myslíte že to dno vydrží? Vodu by ksme odčerpali co nejvíc ale máme tam 20x microrasbora galaxy a 9 endlerek...
Nebo trošku vody co tam bylo neva....?
A ještě máme vinylovou podlahu a na tom tu skříň kalax3 a když jdu kolem tal tím duňenim vibruje hladina..... Že by raději dát před to kusový koberec?
Díky....
Starší reakce
Starší reakce
Řekl bych, že žádný problém.
No můj plán je, že je odlovím do boxů v pátek dopoledne (odpolední směny), v sobotu dopoledne se přestěhují do nového a ještě v sobotu obnovím chod akvárií na novém místě. Suma sumárum by rybky mohly být mimo akvárium méně než 30 hodin.
Snažila jsem se to naplánovat s minimální dobou pobytu rybek v boxech.
Ahoj. Záleží kolik potřebuješ času ty. Ryby určitě nemají potřebu přelovení v několikadenním předstihu.
Zdravím,
pokud všechno dobře dopadne, v sobotu bych měla s kolegyní přestěhovat 200 a 112 akvária. Zajímalo by mě, kolik dní předem je potřeba rybky odlovit do boxů? Stačí den před?
Starší reakce
Tak tohle je boží
Takže budu moct počítat, že mi akary zblajznou mečovčí omladinu, ale ony i mají funkci regulátorů.
Za pomoc bych byla každopádně ráda, ale z Víru (pokud vím, je na Vysočině) to máš hodně z ruky.
Vím, že budu potřebovat dva hoboky, na rybky ze dvoustovky a na ty ze stovky, v žádném případě nesmějí být v jednom.
Takhle určitě ne. Z nádrže se nechá jen část vody. Ta se dá do barelu, dopustí se čistou vodou, vloží se vzduchovadlo a ryby. Případně topítko. V nádrži nezůstane žádná voda, pouze mokrý substrát a rostliny. Na to se dá bublinková fólie, celé se to pak zastrečkuje. Pak převeze z bodu A do bodu B.
Nalije se opět jen část vody z barelu, dopustí se čistá voda a vloží ryby.
Pokud v té době budu mít zdravé nohy, přijedu pomocí.
Každopádně to vypadá, že si ty hoboky budu muset přeci jen pořídit. Vybrané dno bude těžké jako kráva.
Chtěla jsem to udělat tak, že bych do cirka 50 litrových hoboků přelovila rybky, maximálně odpustila vodu a nechala cirka 10 cm nade dnem. Rostliny bych nakryla nějakým igelitem, aby nevysychaly a na místě bych vodu hned napustila. V hoboku s fungujícím filtrem by rybky měly vydržet do druhého dne úplně v klidu.
Dá se vybrat písek a vše ven a po přestěhování ihned založit znovu. Může nechat i vodu z akva třeba do 50 litrové konve. Pak to není založení úplně znovu. Bylo by ideální mít na to čas a odstěhovat jedno akva v jeden den a založit a další den to samé s druhým. Je to sice záhul, ale jde to.
Ty tři nejmenší jsou úplně v pohodě, stačí odpustit vodu a zakrýt fólií. Ty dvě velký už bude chtít zrušit, přestěhovat a založit znovu.
200, 100, 36, 25 a 22 litrů - 5 akvárií.
Kolik nádrží a jak velké?
Tak to budu ráda, zatím ani neznám časový horizont, ale nejspíš někdy na jaře.
Bohužel nemám, jsem člověk, co velmi těžce navazuje vztahy, takže je to složité. Jako ptala jsem se v práci, jestli někdo neví, nepomohl by, ale vlastně jediné, čeho jsem dosáhla bylo, že mi vyjádřili účast, že vědí, jak je to složité.
Stěhoval jsem mnoho nádrží, včetně zajetých.
Kdyžtak poradím co a jak.
To nemáš žádné známé,kolegy a kamarády co mají dodavku..My se stěhovali přes 2 ulice a za jednu dodavku zaplatili pomalu 2tisíce..dost..
Že se stěhovat budu je na 95% jisté, jen je to otázka času.
Vůbec by pro mě bylo nejlepší prostě snížit hladinu na možné minimum a tak akvária i stěhovat. Stěhováci si s tím budou umět poradit.
Chápu, takže je to zatím prostě v obecné rovině. Nevím na kolik bude v obou místech rozdílná voda. Ale pokud nejsou parametry vody úplně rozdílné, tak bych se s tou akvarijní vodou netahal.
Velmi zajímavé stránky, ale prozatím je nebudu moct využít. Zatím totiž nevím kam ani kdy se budu stěhovat a takový zákazník nikoho nezajímá.
Zatím si předběžně hledám informace, aby pak aspoň vědět, kam se obrátit.
Já bych mimo jiné také prubnul info@poptavej.cz
Všechno je teprve na začátku, samotné rozhodnutí padlo relativně před několika dny, takže ještě ani nevím, kam se budu stěhovat.
Chtěla bych zůstat v dosahu práce, takže na trase Břeclav - Znojmo.
Vzhledem k tomuto ani nevím, kolik času na to budu mít, prozatím jsem nepodala výpověď z nájmu.
Počítám s nákupem plastových hoboků pro převoz akvarijní vody a části ryb.
S půjčením dodávky to neklapne, nemám řidičák ani nikoho, kdo by mi s tím pomohl.
Nová akvárka (i velká) vozí normálně spediční firmy (např. Geis atd.). Je to prostě výrazně levnější. Nevím o tom, že by to někde dělali vyloženě stěhovaci. To by se dost prodražilo, kdyby posílali stěhováky kvůli prázdnému akváriu.
Extra velká akvaria se pak lepí přímo na místě.
Já si nemyslím, že by tyto věci měli přímo na webu. Standardní rozvoz bude pro normální eshop, ale u větších akvárek na zakázku je pak musí být schopni nějak doručit. Pravděpodobně to nedělají sami, ale budou na to mít prověřenou firmu a dá se čekat, že pokud zrovna čas od času nevozí pro Sklorex akvárka, tak to budou normální stěhováci.
Ale u tohoto opravdu nejde čekat, že to budou mít kdekoliv na webu, není k tomu důvod.
Jak daleko se stěhuješ? Minimálně ty tři menší akvárka pujdou přestěhovat bez větších problémů. Prostě se jen prevezou bez části vody. Nevidím tedy důvod je rušit.
Kolik času na přestěhování bude? Alespoň jedno z těch větších imho není prostě problém „zrušit“ a hned na místě založit. Pokud nebude dost času na obě. Už jsem takhle akvárko stěhoval opakovaně a bylo to v pohodě, na rybách ani krevetách se to neprojevilo. Případnou nerovnováhu v akva si snadno ohlídáš častějšími výměnami. Samozřejmě řešit uprostřed stěhování akvárka člověku na klidu nepřidá ale jde to
Ať už se stěhovákama nebo třeba s půjčenou dodávkou.
Díky za tip, to by rozhodně stálo za pokus. Oni ale rozvážejí prázdná akvária a pořádně zabalená, já mám v úmyslu stěhovat akvária s částí objemu. Logisticky bych prostě nezvládla všechno vyndat a nově založit v krátkém časovém období.
Obávám se, že by obsádka nepřežila.
Edit: Aha, takže sám Sklorex stěhování nerealizuje, ale má k dispozici různé dopravce, se kterými spolupracuje. Podívala jsem se na jejich seznam, jsou to kurýrní firmy, ne stěhováci.
Co se zkusit zeptat třeba ve Sklorexu? Určitě musí mít někoho, kdo pro ně řeší rozvoz těch velkých akvárií.
Zdravím,
na 95% mě někdy na jaře čeká stěhování do nového bydlení. Ještě netuším, jestli se mi podaří se přestěhovat s akvárii nebo budu muset svoje hobby prostě zrušit. Pochopitelně bych dala přednost zachování, ale nemám ani nejmenší ponětí, jak bych mohla stěhování tolika akvárií realizovat.
Především...
Nevíte někdo o nějaké stěhovací firmě na jižní Moravě, která by se toho dokázala zhostit? Sama nemám nejmenší šanci, budu potřebovat profíky a zatím se mi nedaří žádnou takovou firmu najít. Jako jo, je jich dost, stěhováků jako takových, ale žádné v popisu nemají, že dokáží stěhovat i akvária a já to nepovažuji za samozřejmost.
Starší reakce
Starší reakce
Dva stěhovací háky a ve dvou je to brnkačka. Jednou rukou držím hák, druhou ,,balanc skříně,,...
Díky..to přenesem,ale kolečka bych určité v garáži vyhrabala..
No nebudeme to tahat,udělá se malý stolik,na kterej se to akva přesune a přenese..
No nevim, jestli bych to takhle přesouval po korkový podlaze (za 10 l), ale to už je jiná kapitola...
Tohle celý jak je,se bude přesouvat..O.K..upustim jak to půjde,a přesuneme to..
Prostě vypustit do kýblů s citem. Pokud se ti tam budou mrskat ryby, je to blbě, pokud to neunesete, nezvládnete přesunout, tak je to taky blbě. Pár cm je prostě nízká hladina, ve které ty ryby dokážou být a současně to dokážete přesunout. Jak už psali jiní, pokud se akvárko přenáší, je to nápor na dno, pokud se přesouvá na nábytku nebo desce, je to lepší.
Kouli přenesu. .
To se nebude přenášet,jen posunovat-táhnout i ze stěnou,a to je to,z čeho nám strach..No nějak to dopadne ..Dík..
Přidat reakci
[1] ...... 13
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Zobrazeno 14633x