Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krmivo Skretting

 

NápovědaFórum » Krmení » Krmení podle značky 

Krmivo Skretting
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.01.2012 11:35 stanky Re: Antalas
V tom pripade to nebylo Skretting, ale nejaka nepovedena napodobenina. Original Skretting klesa ke dnu okamzite po dopadu na hladinu a pomerne prudce. Krmim s nim nekolik let (kupuji z nekolika zdroju) a vzdy se chovalo stejne. Velmi ochotne ho zerou cichlidy, ancistrusy i antenovci.

Stejne krmivo pouzivaji i pro vykrm lososvitych ryb (pstruh, siven) v pstruhovych sadkach v Anine u Susice - akorat vetsi zrnitost. Nabirali jsme ho primo z originalnich pytlu (tusim 25kg) a po dopadu na hladinu okamzite klesalo rychle ke dnu, rozhodne neplave ani se nevznasi ve vode pod hladinou. Firma Skretting vyrabi nekolik druhu krmiv v ruzne hrubosti a slozeni (barviva). Mohu jen doporucit.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2010 22:05 Antalas Re: Dahak
těmi léky jsem myslel léky proti krupičce a jiných moresech, nedával jsem tam žádné silnější. jen slabší a po troškách

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2010 09:29 JuraS Re: protein007
Z rybolovu musím potvrdit, že kapři občas nežerou čerstvé nástrahy (ty doma vyráběné..vařená těsta..boilies) ale dávají přednost "vymáčené-vyvoněné" kuličce..nezatracoval bych hned krmení..to co nechutná jedněm může být pro druhé s "křupkovým efektem"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 23:32 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: Antalas
Ja len doplnim ostatnych:

To, ze sa nieco po nejakom case rozklada vo vode svedci skor o tom, ze to je prirodnejsie ako to, co sa nerozklada. Ked sa krmivo nezacne rozkladat do 1 dna, tak je to bud precpane konzervantmi a inou chemiou, alebo je to proste umelina.

Mne napriklad rybky nechceli zrat Sera Vipan. Tak po 2 dnoch skusania som ho daroval niekomu inemu. U inych sa zasa rybky za tym idu umlatit. Takze netreba pausalizovat hned z jedneho pripadu. A ked to ryby nechcu, nesypat to tam uz vobec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 21:10 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Antalas
Jednoznačně tvoje chyba, pokud to ryby nežerou a ty to tam necháš tak nemám slov rozzureny Co ryby nesežerou do pár minut musíš odstranit ať je to značka jaká chce :-| A pokud si toho ryby nevšímaly a ty jsi další dny krmil znovu hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.03.2010 21:08 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Antalas
Krmiva se nezastávám a ani ho neznám, ale když jsi viděl že to ryby ignorujou měl jsi ho odsát.Krmí se jen tolik kolik jsou ryby schopné dejme tomu do 20 minut sežrat.
S těm léčivem je to taky bomba.Jako by jsi si sám bral preventivně antibiotika protože je venku inverze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 20:58 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Danila
takovy z louze do blata.....
proto si radsi priplatim za kvalitu a kdyz zkousim nove krmeni tak po troskach

a druhej den kdyby krmivo nekleslo, vzal bych sitko a vylovil ho....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 20:47 Žena Danila [4489] - SumciRe: Antalas
Díky za varování..
Jen ten konec příspěvku zní jako hřebík do rakve:
cituji:
Celé akvarko jsem vyprázdnil, úplně vymyl, a když jsem ho znova napouštěl tak jsem ještě týden přidával (preventivně) léky.


coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.03.2010 20:44 Antalas – Krmivo Skretting
Zdravím všechny akvaristy. Určitě jste někteří slyšeli o krmivu s názvem Skretting... Jedná se o zrnité krmivo hnědé barvy, dělené podle velikosti ryb. Prostě čím větší ryby, tím větší ,,granule" koupíte. Avšak... NIKDY TO NEKUPUJTE!!! upřímně řečeno neznám větší humus, který si můžete dát do aqarka. Tímto krmivem jsem svoje rybky krmil asi 4 dny... Moje dojmy? tone
1. den: Rybičky to moc nejedly, krmivo se usazovalo na hladině vody, nepotápělo se a dělalo když to tak řeknu ,,DOST DRSNÝ MARAS".
2. den: Rybičky si krmiva nevšímaly, krmivo se pořád nepotápělo, nános se zvětšoval.
3. den: Čekal jsem co se bude dít dál, rybky nedělaly nic, na hladině to už pomalu začínalo smrdět a já už se jenom chystal na to že to vyčistím.
4. den: TOTÁLNÍ HUMUS!!! Celé aqárko bylo totálně plesnivé, smrad jak nevim kde a rybičky totalně vybledle jak kdyby na ně sahla smrt! Celé akvarko jsem vyprázdnil, úplně vymyl, a když jsem ho znova napouštěl tak jsem ještě týden přidával (preventivně) léky. rozzureny

Prostě pokud nechcete zažít to co já a možná i něco horšího tak se tomuto krmivu vyvarujte a vůbec ho nekupujte.

S pozdravem
Antalas

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 893x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13884-krmivo-skretting