Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Eheim Pick up 2006, 2008, 2010

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Filtr Eheim Pick up 2006, 2008, 2010
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 12:30 Žena Zinka [1] Re: romant
Díky oběma za tipy! Ad zůstávání u vnitřní filtrace - kdyby mi filtr "nezavazel" v akváriu, tak to by se mi samozřejmě líbilo, ale předpokládám, že přechodem na vnější se přechází také do poněkud jiné cenové kategorie, ne? A závěsné mají ještě menší filtrační hmotu, jestli se nepletu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 11:42 R Muž romant [28001] Re: Zinka
Pokud budeš chtít zůstávat u té varianty vnitřního filtru, tak klasiku v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu, třeba www.akva-exo.cz/… , www.akva-exo.cz/… .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 11:37 Muž DrChila [243] Re: Zinka
Atman minimálně 700L/h a k tomu patričný molitan:) Výsledná cena cca 500kč
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 11:35 Muž DrChila [243] Re: romant
On tam je docela hrubej molitan vevnitř. Ale fakt malej a ještě jako bonus je tam díra uvnitř a velká. A jak řikáš filtry mají dobré akorád tadytoho přechází zrak:-D A jinak tam mě ještě zaráží že tam píšou že můžeš regulovat proud vody.. No můžeš ale né tak jak by si člověk představoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 11:29 Žena Zinka [1] Re: romant
Dobře, pokud je to tedy tak, že je chyba v typu filtru a ne někde mezi akváriem a zamáčeným kobercem, tak se výměně bránit nebudu. A rovnou poprsím o tip na nějakou povedenou filtraci, budete-li tedy tak laskavi ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 11:01 R Muž romant [28001] Re: Zinka
Kolega má pravdu, to množství filtrační hmoty je opravdu malé a to je podle mě ten důvod, proč se po 24 hodinách chová jak se chová. Jak mám filry eheim v oblibě, tak tato řada se jim nepovedla a řadím jí do kategorie "honič vody". To, že se to projevuje po roce provozu, má podle mě ten důvod, že se postupem čau ucpaly i ty vnitřní póry v tom molitanu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2014 10:35 Žena Zinka [1] Re: DrChila
Díky za odpověď. Filtr samozřejmě můžu koupit nový, ale zatím se mi do toho popravdě moc nechce. Ani ne tak z finančních důvodů, jako spíš proto, že nerada bezmyšlenkovitě kupuji další věci a ten stávající není ani rok starý.
Navíc po promytí filtrační hmoty táhne jako divý, tak mi přijde, že buďto dělám někde chybu při údržbě, nebo... nevím - proto jsem tady :-). Na tu moji 125 by měl tento typ přece v pohodě stačit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2014 22:56 Muž DrChila [243] Re: Zinka
vyměnit za jiný filtr více funkčnější s větší objemem bioaktivu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2014 22:23 Žena Zinka [1] Re: Zinka
Tak jsem zase tam, kde jsem byla v květnu 2013 :-/.

"...Eheim pick up 2010 stavkovat. Uz jsem ho mela 3krat rozebrany, naposledy jsem dukladne prohlidla a procistila i spodni cast, ale vysledek je stale stejny. Po vlozeni do akvaria proudi voda z horni trysky jako zamlada, za cca 24 hodin to zacne zase bojkotovat." Akorát že tentokrát stávka nevypukla po 4 letech, ale po necelém roce.

Molitan vypadá imho dobře, když ho properu, tak voda z něj je jemně nahnědlá, žádné bahno z Mordoru, ale voda z filtru proudí tak tři dny, pak musím zase čistit. Nemáte někdo po ruce radu, co s tím?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2014 00:24 Muž DrChila [243] Re: jaci
Zkušenost je takový že je nehlučný problém je ale spíš v tom že nejsou účinný tak jak by měli být.. Moc plastu molitan malý.... Kostka a čerpací hlava a je to zlatý. Toto zrovne pan Eheim nevychytal filtry na zadeček a neví strašný průtok v 60L na co byl 2008 navrženej tam točí vodu jak splašenej.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2014 00:19 jaci
Ahoj, nemáte někdo zkušenost jak je to s hlučností těchto filtrů? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 06:55 Muž DrChila [243] Re: pistik0001
Tolikrát kolik chceš a kolikrát se ti to tam vejde. Půjde to asi jen jednou si myslim zas tolik volného prostoru tam není
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 21:46 pistik0001 Re: Sacrify
kolko krat to obalit dokola ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.11.2013 11:56 Sacrify – úprava filtru Eheim 2008 (pick up) pro záchyt jemného zákalu
Filtr Eheim pick up 2008 není špatný, akorát má hrozně hrubý "molitan". Pokud máte v akváriu na dně velice jemný písek, budete stále bojovat s jemným zákalem libovolného původu, který prostě nevyřešíte. A to i když písek 20x properete, budete sypat bakterie nebo použijete přípravek Clynol. (témat na zákal u jemného písku je tady habaděj).

Elegantní řešení je kostku z filtru vybrat. Vzít jemnou polyesterovou utěrku, pod lidovým názvem švédská utěrka na okna (zmenšenina froté) a ustřihnout do potřebné velikosti. Kostku molitanu opatrně obalit touto látkou, tak abychom nepřekryli centrální otvor v molitanu. Stačí jen tuto obalenou kostku nasadit do filtru. Filtr do půl dne přefiltruje zákal tak, že si z té vody můžete uvařit čaj. Je to velice levné řešení

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 15:25 Muž DrChila [243] Re: Zinka
Může už bejt starej a to trafo se může přehřívat proto se třeba sníží výkon a tak:) Zas tak do elektroniky nevidim. ale jako lidi stárne i jakýkoliv jiný filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 10:25 Žena Zinka [1]
Ahoj, posledni ctyri dny mi zacal Eheim pick up 2010 stavkovat. Uz jsem ho mela 3krat rozebrany, naposledy jsem dukladne prohlidla a procistila i spodni cast, ale vysledek je stale stejny. Po vlozeni do akvaria proudi voda z horni trysky jako zamlada, za cca 24 hodin to zacne zase bojkotovat.

Nenapada vas prosim, cim by to jeste mohlo byt? Normalne jede, vrni, vodu zda se mi nasava. Pravda je, ze posledni rok moc nedrzi na prisavkach na skle, ale doposud to nevadilo a i kdyz ho alternativne pripevnim tak, aby nesedel na dne, nepomaha to. Filtracni hmota je zanesena tak akorat zdrave a mam ho asi 4-5 let, v podstate nonstop v provozu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 18:06 R Muž Silent [5949] Re: Pepi
Je to stejné jen v menším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 17:56 Pepi Re: Silent
Takže ať dám tu vatu kamkoliv bude mi to stejně k ničemu, jo? To je škoda, já myslela, že by pak přefiltroval i ty malinké částečky, co projdou molitanem, kdyby to nazávěr prošlo tou vatou... Jo a mám typ 2008, jen jsem nechtěla zakládat nové téma, ale to je asi stejné,že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 17:47 R Muž Silent [5949] Re: Pepi
U typu 2010 vody do filtru vtéká skrz mřížku ve spodní části filtru do hlavní nádoby kde musí skrz molitan který má uprostřed otvor a tím otvorem jde do výpustní trysky a zpět do nádrže. Tento filtr je bohužel konstruovaný tak, že nelze úspěšně laborovat s filtračními hmotami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 17:39 Pepi Re: Silent
Mně se zdálo, že je tam hodně místa, ten molitan je hodně malý a myslela jsem, že když tam nacpu vatu, tak přefiltruje i ten nepořádek, který projde molitanem,jenže nevím kam sním, protože nevím kudy ta voda teče do toho vývodu, zkoumala jsem to a je to nějaké divné... :(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 17:35 R Muž Silent [5949] Re: Pepi
Do tohoto filtru vatu nelze dát. Není kam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2012 17:34 Pepi – Eheim pick up 2010
Můžete mi prosím poradit, kam dát filtrační vatu do tohoto filtru? Chtěla bych jí dát jako poslední, aby zachytila ty nečistoty, které nepřefiltruje molitan, ale nevím kudy ta voda prochází do vývodu, kterým vytéká. Poradí mi někdo?
Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2011 22:26 Muž Ooona [0] Re: Muffy
Takže jsem ho zkoušel na jiném místě (volné prostranství) abych vyloučil možné drnčení a nic, dělá to furt :-( Všiml jsem si i že lopatkové kolo, které pohání filtr je nějaké uvolněné a lze s ním pohybovat nahoru a dolu (to by i vysvětlovalo to rachtání) ale nevím jestli to tak náhodou nemá být.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2011 15:16 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Ooona
taky ho mám a slyšet není, ale já už jsem na hluk zvyklá, jiný filtry mi v pokoji hučí víc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2011 14:55 Žena Muffy [55] Re: Ooona
Koupila jsem si tento filtr nedávno na Aukru a jsem s ním maximálně spokojená. Přisávám vzduch, takže slyšet je to ševelení, ale jinak je tichý. Ten Váš hluk - nerezonuje to někde? Myslím tím, jestli se ten plastový kryt někde nedotýká skla akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2011 00:40 Muž Ooona [0] – velká hlučnost eheim 2010
Trochu mne u tohoto filtru trápí jeho hlučnost/drnčení, kterou bych prirovnal k hluku spuštěného staršího Pc. Je to normální? S jinými filtry zkušenost nemám tak nevim s čím porovnat. (vzduchovací hadičku nepoužívám)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 13:20 Muž Honza [0] - Živorodky
dobrý den, mám eheim pick up 2008. Přemýším, zda by ted v těch vedrech nebylo dobré použít vzduchovací hadičku, která je u tohoto filtru. Do ted jsem ji nepoužíval, ale ted by možná bylo vhodné trochu vzduchovat. v akva mám přes 26 stupnu a chladím vodu PET flaškou s ledem, ale na moc dlouho to nepomůže. Díky za názory, Honza

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2011 13:34 Muž vlacek [402] Re: Beastie
2cm?! Tak to je asi neco spatne. Bud miry nebo montaz. Ryhy jsou tam na kabel a tam kde kabel nevede se davaji zaslepovaci prepazky, ktere prave brani tomu aby tam ty ryby nebo cokoli vplulo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2011 13:10 Žena Beastie [338] Re: vlacek
Což o to, já bcyh se jich i ráda zeptala :) Spíš přemýšlím, že zakryju tu stěnu akvária ( boční) která má částečný výhled na okno, jestli je nerozptyluje světlo/pohyb . U betty to bylo jasné, ta tam honila neonku a zůstaly tam obě. Čicavec byl asi zvědavý? Je tam opravdu asi 3cm nahoře od skla, pak do hloubky asi 2cm rýha, široká 2cm všude...možná tam mám špatně kabel, který to tam má utěsňovat, nevím. Stejně je nový filtr potřeba, t ohle šíleně čeří hladinu, i kdybi šichavci měli zájem o množení, s tímhle pohybem hladiny není šance na pěnové hnízdo.

Třeba razborky jsem neviděla nikde ani u toho filtru, samice si podohově sedí kolem něj, jen samec je schopnej takovéhle hovadiny...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2011 13:01 Muž vlacek [402] Re: Beastie
Obavam se, ze pokud se tve ryby napasovaly za pickup filtr, napasuji se za jakykoliv. Nemam pocit, ze by to mel eheim tak blbe vymysleno. Me se to nikdy nestalo s pickup 2006, ktery ma pripevneni prakticky stejne. Za kostku biomolitanu se take zapasuji, pokud nebude dost daleko od sten akvaria. Spise mne zarazi, proc tam ty ryby lezly. Asi neco v akvariu nebo kolem akvaria neni/nebylo ok.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2011 12:27 R Muž Silent [5949] Re: Beastie
Tahle čerpadla jsou tichá není to vzduchovací motorek. A oproti jakémukoli komerčnímu vnitřnímu filtru se biomolitanem získá kolikrát i několikanásobná filtrační plocha. Je tu ještě možnost kvalitních vnitřních filtrů Eheim Aquaball nebo Biopower www.akvaristik.eu/… www.akvaristik.eu/… nebo Fluval U2 shop.miga.cz/… posledně zmíněný mám v 30ti litrové nádrži a nikdy mi rybka za ním neuvízla a to tam mám Tanichthys micagemmae a ty jsou velmi malé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2011 12:15 Žena Beastie [338] Re: Silent
Na vnější to má moc blbý vršek, nepůjde to přes kryt zavěsit.
A čerpadla se bojím ,je to kancelář, nesmí to tu rušit, mám to přímo nad hlavou na skříini, skvěle se to rozléhá. Opravdu nejsou žádné vnitřní filtry dobré? Nebo jsou čerpadla prostě o tolik lepší?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2011 11:07 R Muž Silent [5949] Re: Beastie
Kostku biomolitanu 10x10x20cm a čerpadlo Atman AT-200. Nebo vnější závěsný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2011 10:58 Žena Beastie [338] – Eheim pickup 2008 - náhrada
Zdravím akvaristy. Filtr Eheim pickup 2008, ač hezky vymyšlený systém čištění, u mě skončil. Betta mi umřela tak, že se za něj zapasovala a udusila, čichavce medového ( samce) jsem z něj teď vytýhla, zapasoval se ještě hlouběji než betta, bojím se o něj má odřenou hlavičku, je roztřesený ale plave.

Tudíž sháním filtr, do 54l akvária, ve kterém jsou čichavci ( takže něco, co nečeří hladinu), vysoká filtrační hmota a žádné místo, kam se ryba může narvat za filtr, do filtru, mezi filtr...hloupé ryby, málem sem z ní měla infarkt

PS - nějaký tip, jak teď čichavce pozorovat, zjistit jestli je moc poškozený, co s ním? Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2011 10:10 R Muž Silent [5949] Re: Beastie
Molitan bych propíral pouze ve vodě odpuštěné z akvária. Už proto, že má malý objem a riskovat ztrátu většího množství nitrifikačních bakterií propíráním rovnou z kohoutku za to nestojí. Zkusil bych čistit ten molitan tedy po 14 dnech a chtělo by to zkusmo zjistit hladinu NO2 po vyčištění filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2011 10:01 Žena Beastie [338] Re: Silent
Takže prostě čistit častěji ( zkusíme 14dní), proprat ve vodě z akvária ( to můžu až potom, co to umyju pod proudem vody z kohoutku, že ?) jak se to tedy pasuje mezi to odkalování? 3 dny potom/předtím? nebo je to částečně jedno?
Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2011 09:56 R Muž Silent [5949] Re: Beastie
Tady je problém v relativně malé filtrační hmotě u tohoto filtru. Frekvence čištění je u takto malého molitánku závislé na stupni znečištění. Pokud stačí jednou měsíčně je to jen dobře. Měl by ovšem vydržet déle jak půl roku. Alternativní náplň do tohoto typu filtru prakticky není. Pouze se prodává molitan obohacený aktivním uhlím, ovšem ten se používá pouze krátkodobě na odstranění otrav nebo zbytků léčiv. Takže zbývá zase jen běžný bioakvacit ze kterého jsou originální hmoty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2011 09:39 Žena Beastie [338] – Eheim 2008
Zdravím, mám filtr 2008 což je jen o kus menší než 2010, mám ho v 50l a jsem s ním i docela spokojená. Ovšem to zanášení těch molitanů je strašné, odkaluji každý týden, filtr properu jednou za měsíc (+-), a dnes jsem musela po 5ti měsících ten molitan vyhodit. Propírát častěji pomůže, nebo koupit jinou filtrační náplň než ty doporučené? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2011 13:27 R Muž Silent [5949] Re: Honza
Bioakvacit je samozřejmě bez díry. Tu bys tam musel nějak udělat. Jak jsem už psal originální náplně do tohoto filtru jsou pouze ta co tam je a molitan s aktivním uhlím. Jiná alternativa není. Tudíž si musíš poradit svépomocí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2011 13:21 Muž Honza [0] - ŽivorodkyRe: Silent
a v tom bioaktavitu je uprostřed nějaká díra - aby mi to šlo nadadil do toho mého filtru?? velikost si už nějak seříznu ale ten prostředek nevím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2011 13:16 R Muž Silent [5949] Re: Honza
Houbičku na nádobí nepoužívej, protože její struktura má uzavřené póry a velmi špatně by filtrovala nehledě k tomu že houbička na nádobí může být kdoví čím napuštěná. Když už chceš něco jemnějšího tak bioakvacit hrubosti TM 45. Případně filtrační vatu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2011 13:12 Muž Honza [0] - ŽivorodkyRe: Silent
odkaluji již teď poctivě každý týden a akva mám od letních prázdnin. Říkal jsem si, že bych tu orig. náplň trochu uřízl a dodal něco jemnějšího - díval jsem se na mamčinu houbičku na nadobí (samožřejně, že novou a ne použitou :-D ) Myslíte, že by to šlo a možná bych tím i snížil trochu průtok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2011 13:00 R Muž Silent [5949] Re: Honza
U tohoto filtru originální jemnější náplň nekoupíš. Jedině si koupit jemnější bioakvacit a zaříznout na míru. Filtr by měl ovšem udržet vodu čistou i bez této úpravy. Tedy pokud je dobře zaběhlý a v nádrži se pravidelně odkaluje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2011 12:43 Muž Honza [0] - Živorodky – eheim pick up 2008
Dobrý den, mám filtr eheim pick up 2008. Trápí mě, že voda není úplně čistá, ale plavou v ní malinké částečky. Asi to ničemu moc nevadí, ale nevypadá to moc dobře. Mám zkusit vyměnit tu náplň za něco jemnějšího a za co?? ta co tam je se mi zdá moc hrubá, že asi propouští ty malinké částečky. Jsou vidět i v mé prezentaci nádrže na fotkách. Nic živého to určitě není - to jsem už zkoumal. Děkuji za odpovědi a rady. Honza

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 23:19 R Muž Silent [5949] Re: daniel1997
Nech nádrž pořádně zaběhnout a až se situace stabilizuje uvidíš zda bude třeba nějak upravovat filtraci případně přivzdušňovat. Osobně považuji za lepší nádrž zařídit a osadit tak aby nutnost dodatečného přivzdušňování vůbec nenastala. Čichavci se i v nádržích bohatých na kyslík chodí k hladině nadechovat. Dokonce musí mít přístup k hladině jinak by uhynuli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 23:18 Muž daniel1997 [9] - AsieRe: Silent
Ok tahle řada mě uspokojila. Já byl dnes vystrasenej s těch cichavcu, jak po vypnutí čerpadla šli lápat po vzduchu, tak jsem se bál se je už tam málo vzduchu. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 23:08 R Muž Silent [5949] Re: daniel1997
Průtok zůstane přece stejný ať je filtr u hladiny nebo pod ní. Jen se rozpohybuje hladina a dojde k lepší výměně plynů. Ale podle fotek bych to nechal jak to je. Podle mně je to dostatečné. Moc bych s filtrem nehýbal dokud se pořádně nezaběhne což bývá tak tři týdny až měsíc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 23:05 Muž daniel1997 [9] - AsieRe: Silent
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku A nebudu mít pračku? Aby to rybám nevadilo.. Ryb je tam 7. Dnes sem ještě 4 rostliny prisazoval, takže na obr je jich méně.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 23:03 R Muž Silent [5949] Re: daniel1997
Pokud máš pocit, že v nádrži je málo kyslíku tak je lepší a účinnější rozpohybovat hladinu než přivzdušňovat. Dej výtok filtru jen kousek pod hladinu aby se pořádně hýbala a bude kyslíku dostatek. Jestli je filtr dostatečný záleží na množství ryb a rostlin v nádrži, ale to by chtělo prezentaci. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 22:53 Muž daniel1997 [9] - AsieRe: Silent
112l

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 3977x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13737-filtr-eheim-pick-up-2006-2008-2010?od=51