Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Zelenina v zimě

 

NápovědaFórum » Krmení » Neživé krmení 

Zelenina v zimě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 19:45 Muž Mislow [304] Re: LiborSprysl
Koupis i organicky, ty by mely byt jak z tve zahradky nebo jeste lepsi. ... teoreticky ... ;-) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 19:42 Muž LiborSprysl [9015]
Bóže to je zase debata... hop ... a co na Zelení a Grenpeace? Vy odporní trapiči ryb... vy krmíte ryby okurkami, které v životě neviděly slunce? Převážná většina okurek je plná chemie, protože rostliny nerostou ve hlíně, ale živném roztoku (stejné je to s rajčaty). Podívejte se na video ze Španělska, největšího producenta takových okurek, rajčat a paprik. To vás přejde chuť na všechno, natož v zimě na zeleninu.
Ale do ryb to cpete. Fuj. Namrazte si v sezoně z domácí produkce jako já a neřešte takovou pitomost, jak chytit okurku ke dnu,když je to úplně fuk. Viděli jste nějakýho trumberu v domovině krunýřovců jak běhá podél řeky a kolíčkuje či gumičkuje okurku k něčemu aby neplavala? Ty ryby pokud na ni mají chuť, tak je jim úplně fuk, kde okurka je... jestli teda v roste podél řek, kde ryby žijí...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2011 14:44 Muž hawok [64] - Čtverzubci
taky jsem prisel o spousty spcek mladych diky rychlene zelenine. dospelcum by to hrozit nemelo, ale prckum jo. Nejvetsi koncentrace byvaji na jare a na podzim tusim. Pres leto by mela byt bezproblemova. Ale nejlepsi jsou vlastni vypestky. Ja pres zimu mival v truhlikach na okne salat a spenat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2011 14:40 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: invalida
a co NO2? vyhnojena zelenina.... modrajici mimca.... chcipajici ryby.... nejsi sam komu se neco podobnyho stalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2011 11:44 S Muž invalida [3881] Re: PaDa
Zbytek asi zachráním ...jen si myslím že radši 2 planý poplachy než jeden mrtvej držkolezec ano Jo čekej odměnu od dětí za pomoc kroužku...jen to poslat...je moc hezky na chození na poštu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2011 10:53 Muž PaDa [6073] - mřenky a sumciRe: invalida
Tahle kupovaná zelenina je vždycky velká neznámá, kdo nemá vlastní výpěstky, jistotu nikdy mít nebude...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2011 10:43 S Muž invalida [3881] – Varování
Přikrmuju zeleninou krunýřovce. Po podání papriky koupené v kaufu mi 2 uhynuli a ostatní jsou divný. Parametry vody ok ...tak mě napadl nějaký postřik.Venca

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 17:13 kreten Re: JuraS
Pro majitele jednoho akvárka bohatě stačí pár kilo a to se dá koupit na trhu:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 17:00 Muž BAKrv [2] Re: Sid
okurka tam určitě je a špenát to nevím (nejím)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 16:48 Muž Sid [6634] - RostlinyRe: Semtex
...do prodeje Bio produktů se nedostane jen tak něco...
Kéž by to byla pravda... hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 15:22 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: JuraS
Teď si tu jen potvrdil, že do prodeje Bio produktů se nedostane jen tak něco.
Mám za to, že Bio produkty jsou přísně hlídany a certifikovaný.
Takže jakás takás záruka nezávislosti tu je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 13:44 JuraS Re: Semtex
Nedávno se řešilo v televizi v nějkém poředu, že nějaký zemědělec chce žalovat asi pánaboha protože za těžký lowe kouil pozemky někde v jižních čechách, na pastviny vypustil stáda krav dovezených z nového zélandu a roky je tam nechal množit. staral se o ně a hlídal je a když je odvezl na porážku a první kráva šla na testy tak se zjistilo, že je maso skoro nepoživatelné jak je narvaná pesticidy..a pak zjistil, že lesy okolo jsou monokultury které v uplnynulých desetiletích sypali pesticidy proti kůrovci a kde čemu a že ty louky taky sypali hnojivy protože tam pěstovali dřív snad brambory tak proti mandelince...takže eko a bio je jen bublina...páč najdi mi místo na planetě kde se naválí pet lahev a obal od nějaký sušenky...prej někde v moři se koncentruje odpad co pluje že se tam proudy zanese a sedá na dno..a že tam je hora odpadků..sem zahlídl článek v novinách...

Nicméně..k tomu všemu co jsem napsal...do akva s terčovci dávám plátky okurky furt kvůli ancíkovi (kterej ji ignoruje a vesele požítá kytky) a šnekům..a když šneci a krevetky ty hnojiva v okurce ryzdýchají (a že ji nijak moc neoplachuji a nedrhnu) tak asi bude v pořádku..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 12:33 Muž Yirka [9126] Re: vóťa87
Hmotnost rybky je opravdu řádově jinde, jinde je ovšem také hmotnost spotřebované potravy.....
Jak už jsem psal, běžně používám zeleninu ze supermarketů a zatím jsem neměl sebemenší problém. Přitom jedinou úpravou je opláchnutí studenou vodou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 11:51 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: cendulka
Ono to s tou genetickou manipulací není zas tak jednoduché, rozhodně souhlasím s tím, že při procesu samotném se do plodin neaplikují konkretní ochranné postřiky či látky jako primární řešení, tam jde "jen" o manipulaci s genetickým kódem jako takovým a změny v něm pak vedou buď přímo v odolnost rostliny či vylepšení přímých růstových vlastností...Druhotným výsledkem však může být i lepší schopnost lépe vstřebávat některé ochranné postřiky či hnojiva, což nemusí být problém třeba u nadopované kedlubny vyrychlené ve skleníku kterou si dopřeje člověk, problém to však je když takový pláteček kedlubny naservírujete rybce s tělesnou hmotností o několik řádů nižší...Kde kdo si už takto odpravil celé chovy...Proto asi nejlepším řešením je to jež uvadí pan Provokater níže a takovéto vylepšování jídelníčku brát spíš jako sezonní zpestření... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 11:50 Žena Rebbie [71] Re: Semtex
Jo, člověk si bio pro sebe nekoupí, ale pro ryby to holt kupovat budem smich Né, jako taky mě to už napadlo, že bio by ty dusíkatý látky mít v sobě neměla, ale zas když tady čtu že to neni tak moc na škodu....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 11:37 Muž Semtex [1197] - Labyrintky
Pokud chcete mít jistotu nezávislosti, tak kupujte BIO porodukty.
Je to sice dražší, ale myslím že cena chovaných ryb za to stojí.
Nebo kdo můžete, vypěstovat vlastní BIO zeleninu!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 11:27 cendulka Re: JuraS
jestliže se jedná o GMO tzn. geneticky modifikované organismy, tak to určitě neznamená, že je to nadopovaný chemií, není to ani nijak jinak nebezpečné!!! Podobnými výplody oslňujte kamarády v hospodě rozzureny . To co leží v obchoďáku na pultu bude určitě ošetřeno proti plísním a bude stačit ta horká voda :) ,a je úplně jedno jestli se jedná o mutanta z genovýho inženýrství... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 08:44 JuraS Re: kreten
Dobře se to řeší v paneláku...tipnu si, že 70% obyvatel v ČR bydlí v paneláku a z nich cca 15% má chatu, chatičku, zahrádku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 08:27 kreten Re: JuraS
Jinak nejlepší jsou "švestičky z naší zahrádky" :-) ´V sezoně nadělám metrák cukety do mrazáku, na půdě visí třicet snopů kopřiv a nemusím řešit, jak je to v zimě se zeleninou v obchodě.:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 08:20 JuraS
99,999 % zeleniny prodávané v ČR je geneticky upravované a tudíž narvané kde čím proto aby to mělo tvar, výnosnost, ochranu proti breberkám, plísním atd..viz. v pytlíku mrkví jedna jako druhá, okurky rovné a macaté...nedávno o tom byl velmi zajímavý tématický večer na čt2..jméno tuším "nakrmíme celý svět"
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2010 00:20 Muž protein007 [57] - Ryby brakických vodRe: Farrael
Neviem odkial pochadza ten mytus, ze v zime a na jar je vysoky obsah dusicnanov v zelenine. Rovnake "riziko" je po cely rok, pretoze zelenina zbierana skoro rano ma ovela vyssi obsah dusicnanov ako zbierana vecer (a napr. hospodarskym zvieratam to vraj vobec neskodi). Vacsie riziko skor vidim v tom, ked je bud nadmerne postrekovana a neumyta, alebo v roznych druhoch zeleniny, v ktorych bolo chemicky vyvolane "zrenie" - napr. paradajky (rajcata), ktore su sice cervene, ale po rozkrojeni su zvnuta zelene. Dozvedel som sa o tom nahodou od znameho, co chodil do Norska na brigady zberat jahody (!!!) :) V sklenikoch ich trhali uplne zelene, nasledne ich namocili do nejakeho roztoku a do 1 dna boli cervene (samozrejme mizerna chut, ale vraj sa to pocas transportu na pulty nejak upravi zo zvyskov tej chemie). Neviem co to je zac, ale dotycny vtedy skusil zjest jednu z tych "prave dozretych" jahod, a bolo to zatial najsilnejsie prehanadlo co skusil :)

Takze nerieste obsah dusicnanov, ale radsej poriadne umyte tu zeleninu. Pripadne kupujte druhu triedu, ta az tak osetrovana nie je (ak vobec). Len tak pre zaujimavost - triedy u ovocia/zeleniny nehovoria o vyzivovej hodnote, ale len o vzhlade (ci splna dany plod danu velkost, farbu, nema skrabance/chrasty a pod.). Takze 2. trieda zeleniny moze byt (a zvycajne aj byva) vyzivnejsia ako 1. trieda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2010 22:03 Muž Farrael [28] - ŽivorodkyRe: reddriver
V zimě a na jaře hrozí jedno velké nebezpečí a to vysoké množství dusičnanů v rychlené zelenině. Zvláště u potěru a mladých ryb může dojít k otravě s následným rychlý úhynem ! Špenát doporučuji raději čerstvý a nejlépe se mi osvědčil tzv. "mangold" s dlouhými řapíky a velkými listy.
Catfish.cz :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2010 21:43 Muž dikard [14] - Jezírkové rybyRe: reddriver
vsetko v obchodoch v zime nemusi byt napustene chemiou je to pestovane v sklenikoch s vykurovanim pripadne skla v skleniku su heliove aby bolo prepustane potrebne spektrum pre rast a vyvin rastlin alebo dosvecuju a preto vsetka zelenina v zime chuti inak ako cez leto lebo prirodne teplo a svetlo je len jedno :-D .... no nie vsetka zelenina je ok niektore komercne obchodaky pouzivaju chem. veci na pruznost a farebnost tzn. chcu aby to dobre vyzeralo a nebolo scvrknute...... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2010 21:39 Muž Yirka [9126] Re: reddriver
Momentálně krmím již přes okurkami polními (dovoz Španělsko). :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2010 21:29 reddriver Re: Yirka
a radši špenát bo okurku? co je lepší v zimě?:)
a nemůže to být něčím napuštěný bo co? kamarádka krmila kupovanou mrkví králíky a všichni ji po tom lehly; tak mám z toho strach
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2010 21:24 Muž Yirka [9126] Re: reddriver
Kupuji v podobném obchodě (země obchodu) :-) , jen opláchnu a v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2010 21:22 Muž Martin [3] Re: reddriver
Horká voda,pořádně umýt palec teď je to většinou samá chemie....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2010 21:20 reddriver – zelenina v zimě
hoj, prosím vás jak je se zeleninou v zimě? když ji koupim v jednom nejmenovaném obchodě (hyperalbert):-D konkrétně balený údajně čerstvý špenát, zda není nějak chemicky ošetřen nebo tak něco..celkově zelenina okurka atd. prostě aby to neublížilo rybám..konkrétně ancistrusům..děkuji

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 1116x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/13666-zelenina-v-zime