Tak jsem se včera trošku pídila po informacích o Fauna Ater. Skutečně i net je velmi skoupý a to i v jiných jazycích. Nakonec jsem napsala nějakému chovateli, tuším, že Švýcarska s prosbou o informace. Také jsem našla celkem zajímavý článek,ale v němčině. Takže kdo to přelouská, je to tady:
www.allesumdieschneck.de/…
Mám ho doma teprv od soboty, ale už se rýsují nějaké poznatky: Má velmi interesantní způsob pohybu. Popsala bych ho jako píďalku. Prostě se vždycky vzepře a poměrně rychle přitáhne celej haus k natažené noze. Netuším, co žere za řasu. Včera celej večer se plazil po skle u dna a zkoušel to na zelenou přisedlou,ale ta za ním nemizela, přesto to sklo neustále olizoval, tak tam asi něco měl. Rostliny jsem ho dlabat neviděla, a to tu mám pěkný echináč. Spíše mám pocit, že mu to nejisté plazení po poddajných kytkách nesedí, raději si to štráduje po štěrku. Ani jsme ho neviděla, že by lezl do nějaké výšky po skle, přeci jen má velký outěžek. Dle článku, co jsem na něj uvedla odkaz má rád jemný písek až bahýnko a dospělci dokáží i několik dní být bez pohybu. Zatím velmi krátce ověřené pozorování s velkými makrakantami - zatímco do společně přinešených ampulárek se pustili už po pár hodinách a já je musela zachránit, tak Fauníka si nevšímaj. Ale nechci o zakřiknout