Nákup defektní ryby
0 28.02.2015 15:42 monny – Neonka
Dobry den, dnes jsme koupili na burze neonky a dve samicky maji nafoukle brisko jako neonka na fotce,kterou jsem nasla na netu
www.aquapage.cz/…
Chci se zeptat, jestli jsou nejak nemocne, nebo jen maji brisko plne jiker.Nechci aby mi treba nakazili ostatni neonky.
Predem dekuji za odpoved.
Starší reakce
Hlavne ze si rozumime
ne zda se to zatim v poradku vsechno. rybky jsou uz v klidku dokonce i krmeni si dali tak to bude dobre.
Já jsem zase myslel, že jsem o tý častý výměně vody psal.
no zitra mam v planu odkalovani tak to bude i s vymenou
jinak dusitany jsou na nule uz pekne dlouho. mam radost ale jine rybky do krevetarka nebudu uz kupovat. stresovat se nemocema... bbr
11 mi staci. a krevetkam taky.
myslel sem si ze vodolecba bude casta vymena.
Já,jsem si myslel, že tento pojem již zdomácněl. Takže pro neznalé. Jde o častou výměnu vody, žádnej zázrak, klidně denně a klidně i polovinu akvárka.
Můžeš jim preventivně naordinovat vodoléčbu.
EDIT: I jednou tolik by se sneslo.
Jeste sem zpozoroval ze ma na prsni ploutvicce takovou jakoby nitku. asi roztrepena ploutvicka. snad se nebude jednat o bakterialni rozpad.
11ks hengelovych v 60ti litrech neni moc. ze?
Určitě, pokud bude v dobrým protředí, tak se jí ta ploutev rychle spraví a doroste, tak jak má. Transportem a pobytem v nádržích, kde je daleko více jedinců pohromadě, než je optimum, se takový věci prostě dějí.
Starší reakce
Mně zas podstrčil prodavač na burze místo vybrané mladé samičky starou,okousanou a ještě slepou.V sáčku s ostatníma rybama jsem na to přišla až doma,když jsem zjistila,že se rybka chová divně a nereaguje na světlo.Prostě si to pořád musíme hlídat
panciernikom nevadi ze nemaju oko, ani keby nemali ziadne by nemali problem prezit. Orientuju sa podla fuzikov, ale keby sa im fuziky rozpadli nasledkom zlej kvality vody, bolo by velmi zle, mohli by aj uhynut, lebo by nenasli potravu.
A k tomu oku u tetry: najcastejsie vidim v akvaristikach prave spominane tetry cierne bez oci, a s degeneraciou plutiev. Ja ked si vyberam ryby, aj huf, prezeram kazdu z kazdej strany, predavacku uz casto ide so mna porazit
Dokud má alespoň jedno oko , tak se může bez nesnází nasytit a přežít.
Já koupil mladý pancéřníčky a až po čase jsem si všiml, že jeden vůbec nemá levou prsní ploutev, ani žádný zbytky, nic, zkrátka se mu vůbec nevyvinula. Mám ho už přes rok a z celého hejna vyrostl do největších rozměrů, jednorukej veterán
vůbec mu to nevadí. S tím okem to asi bude podobný.
Já mám křížence anténovců a jeden je úplně bez očí a jeden jen s jedním.... a zvládají to v pohodě, jen jsou trošku nakřivo
ono ked nakupujes viacej ryb jedneho druhu je dost problem, nie vzdy su vsetky v poriadku lebo nikdy si neobzries podrobne vsetky v tom sacku... ja som nakupovala neonky bolo ich len 5 ale aj tak mi jedna zdochla s neznamych dovodov a dalsia mala asi to ochorenie neoniek a tiez dlho nezila
Už přes půl roku mám pancéřníčka zeleného bez jednoho oka. Nic mu není, chová se úplně stejně jako všichni ostatní pancíci
příště si rači rybky pořádně prohlédni,než si je doneseš domů.
velmi dakujem ste ma upokojili dufam že bude poriadku...inak neviete akym sposobom mohla prisť o to oko ?
ja sa bojim neakej infekcii alebo niečoho inak sa spava normalne takže ju tam smiem nehať ?
Neřešit, ona si poradí
Vzhledem k tomu že skleněné oční protézy se pro rybky nedělají, neuděláš s ní nic. Pokud je jinak zdravá, bude žít i s jedním očkem.
zdravím vás mily akvaristi prosim pomožte mi čo najskor dnes som si kupil tetry čierne 8 kus a teraz som si všimol že jedna nema jedno oko poradte čo snou spraviť .... dakujem inak vyzeraju byť všetky zdrave aj ona plavu v hufe vyzera byť všetko poriadku
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 1216x