SERA CO2 start
koukni na moje prezentace a na fórum jak aplikovat co2 z hasičáku, tam jsem vše psal
takze ide v podstate o to ze sa kupi co2 flasa aj s patricnym prislusenstvom napr. toto
www.akvaobchod.sk/… ktora sa da po vyprazdneni plnit, cenovo co som to tak orientacne pozeral to vychadza na zaciatku 150euro, potom uz len plnenie. cista praca ktora ma zaciatocnu investiciu trochu vyssiu, hmmm, moze byt.
mozem poprosit link resp. odkaz na video, obrazok kde by to bolo presne zobrazene.
a co alternativa k variantě . Flaška z hasících potřeb nebo od kamaráda, redukčák, jehlák a máš to cca za a jen plníš.
Či kúpiš Sera CO2 Start alebo JBL BIO budú to zbytočne vyhodené peniaze.
na ....., raději kup flašku CO2 a máš klid.
este jedna vec. ako tak na to pozeram v podstate mam styri moznosti.
1. kupit Sera set CO2 hodit tabletku a ked vysumi casom dat dalsiu, cenovo je to v pohode, ucinnost snad bude postacujuca
2. kupit flasu od JBLky
akvaland.sk/… aj s hadickou lenze tu vidim problem ten, ze ucinnost bubliniek sa vytraca nakolko tam nie je difuzor - ak som tomu dobre porozumel to je to kde tie bulbinky pekne pomaly vystupuju hore a rozpustaju sa v akva, navyse cena sa mi vidi brutalna nakolko to vydrzi len 40 dni
3. kupit NUTRAFIN Natural System CO2, viac link
www.aquanimal.sk/… ale toto sa mi vidi na styl tych kvasnic len to nie je vyroba samo-doma a je tam celkom dobry difuzor
4. zakupit toto
akvaland.sk/… a potom naplnene na dva mesiace
akvaland.sk/…
ako najvhodnejsie sa mi vidi alternativa 3 resp. 4. co si o tom myslite? dakujem za odpovede
Sýtiť vodu CO2 môžeš bez prestávky, teda ak nemáš veľmi prerybnené. A keby niečo, aspoň budeš mať čo robiť
uvazujem nad tou serou alebo nieco od JBLky, mat doma flasu s kvasnicami by ma asi piclo ci to reku nedrbne a v obyvaku potom budem mat kandel jak hovado.
Drahe, neekonomicke, trochu to fungovalo, presedlal jsem na burcak, tak se mi vali doma v supliku.
www.najnakup.sk/…
Neviem, či je to objektívne, ale aspoň niečo. Riešil by som to cez Vzkaz
mozem poprosit nazor tych ktory maju SERA CO2 start ako su s nim spokojny?
Starší reakce
mě to jen stornovali bez vysvětlení
Tak už mi volali, že je to chyba
Já to taky objednala, doufám že se na to všichni nevrhou, to by si toho všimli. Říkala jsem si, že toho zboží tam mají hodně, že jim to třeba nedocvakne a pošlou to, no ale spíš čekám omluvný e-mail že je to chyba a že mám smůlu.
jé, dík za tip. Hned jsem objednal. Za tu chybu si můžou sami, tak si možná nevšimnou. Jinak to stojí přes 6000, zapomněli asi na nulu. Jak nebudou nic namítat. Je to super koupě. To bych za to ani neposkládal z komponent od hasičů.
Dám pak vědět.
Chybka (tisková) se vloudí. Přidejte něco kolem 5.000,-Kč a budete v reálu.
Co si myslíte o tomhle? Je možný aby stál tento set 600,-Kč. Sice to sem moc nepatří, ale nechci zakládat nové téma.
petdiscont.cz/…
profizoo.cz/…Starší reakce
Nic. Nech ho na svém místě. Jen zajisti aby po výměně vody byl zase naplněný.
Zdravím,
chtěla bych se zeptat:
Budu vyměňovat vodu v akva, co mám udělat
s reaktorem???
Starší reakce
Asi tak nějak
.
Takže to pracuje aniž bych to viděla ?
Je to v pořádku. Bublat to nebude. CO2 se rovnou rozpouští a proniká do nádrže skrz speciální plast přístroje.
Ahoj, tak mám zase dotaz. Před chvílí jsem strčila do akva sera CO2 Start, nějak to zašumělo, vyšlo pár bublinek a pak nic. Je to normální ? Jak často vyjde ze zařízení bublinka ? Díky za dotaz. Verča
Provokater měl na mysli patrně sofistikovanější zařízení
. Nech ten CO2 start normálně v nádrži. Tyhle tabletkové přístroje moc CO2 nezvednou. A pokud to nepředávkuješ tak se to nad kritickou mez nedostane ani v noci.
Aha, ale ono to není do zásuvky. Tam se dává tableta . . .
aha, tak to jo. já právě nevím jestli to je vhodný bublinkovat, když není rozsvíceno . . .
Mám ho teda na noc vyndávat nebo ne ?
záleží na velikosti akva, množství živočichů, pH a tvrdosti vody co v akva používáš a na množství a druhu kytek v akva...čím vyšší pH, uhličitanová tvrdost a množství kytek a menší množství ryb v akva tím větší předpoklad, že umírněné celodenní bublání v akva neprovede neplechu..mě co2 hlídá controller a jak jsem zjistil dorovnává pH i v noci kdy světlo nesvítí..když jsem vypínal controler na noc tak to jednak byl skokový elektrický šok ráno při zapnutí pro řídící jednotku a jednak po ránu bylo pH hodně vysoké a stlačení na nastavenou hodnotu byla pak dlouhé..pro kytky a živočichy asi nic moc příjemné než občasné vyrovnávání hladiny co2 ve vodě....
Zdravím. Koupila jsem si za výhodnou cenu hnojení CO2 od sery a chtěla bych se zeptat, jestli mám po vypnutí akvária přístroj vyndávat z akva, nebo ho tam nechat (když přes noc nebublinkuju)
Starší reakce
No ak hadzem celu tabletku, vodu mi to z reaktora vytlaci uplne. Takze po vyfucani tabletky nie je v reaktore ziadna voda. No a v priebehu dna hladina postupne stupa, ako sa dostava co2 do vody. Ale nie je nic vidno, ze z reaktora idu nejake bublinky. Nikde som to ani nevidel, ak si videl nejaky obrazok, skus ho tu dat. Mozno to bol len obrazok na ilustraciu, ze ako to funguje. Proste tam hodit tabletku a nic viac. To je na tom tak prijemne
...Nikdy sa mi ale nepodarilo to co sa pisalo v navode, a to ze to bubla mesiace. Po jednom dni sa uz nic nedialo...
Měsíce bude kvašení cukru bez průběžných zásahů probíhat výjimečně, ale obvyklé 2-3 týdny naprosto běžně. Nesmíte se řídit nesmyslnými návody, (už se tu kolem nich řeč točila), a musíte víc používat vlastní rozum.
(Jak jinak si vysvětlit, že vám "to navyše už raz explodovalo"?!)
Po přidání tablety do reaktoru proudí bubliny do reaktoru, vytlačí asi 1/3 vody z reaktoru a potom se nic neděje. Do vody žádně bublinky neproudí. V nějakém obrázku na internetu jsem viděl kresbu reaktoru , kde bublinky proudí stěnou reaktoru do vody, což nesmysl. Funguje mi to jak jsem posal správně ?
Explozie petky v ktorej mam burciak, sa bojim najmenej
Neni to mozne v mojom pripade
0 17.01.2010 10:21 kuriertomas [13] - Raci, krabi, krevetky Ja som skušal tie srandy s drozdim a podobne. Nikdy sa mi ale nepodarilo to co sa pisalo v navode, a to ze to bubla mesiace. Po jednom dni sa uz nic nedialo. Navyse mi to raz explodovalo, a tak taketo srandy viac neskusam.
Urcite by som nemohol odist z domu so svedomim, ze mozem prist domov a cela stena bude od vonavuckeho kvasneho procesu. Navyse co som cital, tak treba flasu kde to buble, flasu kde sa to filtruje cez vodu a az tak do akva. Po tomto nie je ziaden bordel, , ziadne hadicky a flase okolo akvaria. Proste dole sklo, pol tabletky, sklo naspet a vybavena vec
Ale tak kazdy ma svoje skusenosti a moznosti
. V kazdom pripade odporucam, ak niekto nechce experimentovat, pripadne chodim so strachom prec, ci mu flasa neexploduje alebo podobne.
O něco níž píšete: "...tablety hadzem skoro kazde 3dni ..". Teď už jen půl tablety...
Řekněme tedy, že 40,- Kč měsíčně...
Za to bublám do takového akva minimálně 4 měsíce. No nic, to já jen tak - pro představu...
6€ stoji 20tabliet...davam polovičku talbetky cca každe 3dni. čiže
tyždenne: 2*0,5 tabletky= 1tableta/týždenne
mesačne: 5 tabliet(zaokruhlene nahor, ak dam raz za čas častejšie)
Takže jedno balenie mi vydrži cca: 4 mesiace.
Ak dobre počitam, tak by to malo byť v prepočte na deň: 0,05€/deň
...tablety hadzem skoro kazde 3dni...
Kolikpak že přijde takové sycení vody CO2 v 80 l akva pomocí "SERAšumáku" - řekněme - za měsíc. V ojro.
To si budu skutečně muset ten firemní výrobek prohlédnout! Když se dá "šumák" přesně dávkovat?!
Asi tak přesně, jako burčák z kvasnicovače, ne? Nebo přesněji?
0 16.01.2010 15:07 Pablo2 –
Re: Sid Ten kvasnicovač jsem uvažoval ale jsem začátečník a nemám s tím zkušenosti a obával jsem se předávkování CO2. Firemní výrobek uvadí, že je bezpečný a dá se přesně dávkovat množství CO2. Možná časem přejdu na ten kvasnicovač.
Že by se odpuštěním části vody z akva dostal do "reaktoru" vzduch?
Je to možné - tohle zařízení neznám, ale jakmile na něj narazím, "prozkoumám" ho.
Co ten kvasnicovač? Jednou za 14 dní vyměníte náplň a máte klid. Za "jiné" peníze...
To bude nejspise mysleno, ze kdyz vymenite vodu tak ubyde v akvariu... do reaktoru se dostane vzduch. a kdyz vodu napustite tak tam ta vzduchova kapsa zustane.. proto chteji abyste vytahl pryzovy uzaver. tim se vzduch odpusti a pak tam hodite tu tabletu... Nic jineho me nenapada, proc by to tak melo byt
0 16.01.2010 14:29 Pablo2 –
Re: Sid V návodu se píše : Po týdení částečné výměně vody je v Sera CO2 difuzním reaktoru vzduch. Vytáhněte pryžový uzávěr, jakmile seo odvzdušní je reaktor připraven k provozu.
Na co by se do reaktoru měl dostávat vzduch? Neměla by se do něj naopak dostat voda, aby se spustila reakce?
Za ty peníze jste si mohl pořídit "kvasnicovač" a spokojeně s ním bublat pár let...
0 15.01.2010 16:29 Pablo2 – SERA CO2 start
Koupil jsem Sera CO2 start soupravu a není mi zcela jasný návod. Není i jasné jak v reaktoru dojde za týden k výměně vody a jak se tam dostane vzduch. V anglickém návodun se o nutnosti čekat týden nic nepíše ale pouze je uvedeno po částečné výměně vody. Také s velikostí akvária je zmatek, na krabičce uvedeno pro 60 až 120 litrů, v návodu pro 45 až 170 litrů a obchodníci uvádějí pro malá akvária do 120 litrů. Mám akvárko 40 litrů a tak nevím.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 2691x