ahojte, chtěl bych si sám pro ryby chovat zooplankton, jenomže nevím, kde ho mám sehnat. v součastnosti mám akorát buchanku - ty mám v 3l flašce od okurek, kde se je snažím množit, jenomže mevím co potřebují, a tak jsem jim tam dneska trochu nasypal práškovou potravu pro potěr
(buchanku mám i v aq, kde je ryby úspěšně požírají - viděl jsem to i na vlastní oči)
chtěl bych hlavně
-daphnia magna- škoda, že akvarista pavelsoukup byl naposledy online 7.11.2009- měl bych na něj spostu otázek
rybicky.net/profil/10705
dočetl jsem se, že se používá v laboratořích na určení toxicity látek, takže někde musí být k mání - vím, že se dá najít v přírodě, ale v přírodě bude asi? spíše daphnia pulex, kterou bych chtěl taky - no na jaře se pokusím projezdit na kole v lese všechny tůňky v okolí, ale v informacích o tomto živočichovi jasně napsáno, že při nízkých teplotách se vyskytuje i sameček, což je nežádoucí pro odchov ve velkém !!!, takže radši sehnat od někoho hezky v teploučku
- laboratorní trepka (paramecium caudatum) nebo v lepším případě vířníky (ty se taky asi někde používají na určení toxicity látek) - velmi dobrá "demo" stránka, kde je opravdu jednoduchý návod pro chov trepek nebo vířníků v sekci potrava vyprodukována doma
datacd-production.com/…
neví někdo, kde bych je mohl sehnat - hlavně daphnia magna a daphnia pulex
za rady a informace děkuji