Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Oidimol dávkování

 

NápovědaFórum » Nemoci » Léčení a léčiva 

Oidimol dávkování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2012 20:05 Bára – Obrněnka

K dávkování Oidimolu: našla jsem, že v této účinné látce, kterou v sobě Oidimol má (pentahydrát síranu měďnatého), se rybka má koupat maximálně na 24 hodin, je to velice agresivní sloučenina, proto ji mnoho citlivých rybek nepřežije. A též proto se má druhý den provést částečná výměna vody v akváriu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 16:54 Žena ustavprochore [567] Re: sejnatko
Na krupičku - onemocnění kožovcem si kupte eSHa EXIT (případně i eSHa 2000), na OIDIMOLU je zcela jasně napsáno, že je na obrněnku (a na nezmary).

www.dajanapet.cz/… ;-)

Ten EXIT je sice dražší, ale šetrný a účinný (pokud se začne s léčbou včas!!!), nemusíte vypínat filtr, zhasínat, extra vzduchovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 16:50 Žena jufo [4] - MiniakváriaRe: sejnatko
asi se to nemá opakovat no.. Pokud však budeš používat ten oidimol tak ancistrus ti to asi nepřežije (nevím jak jiné ryby). Jednou jsem to taky lila do akvária (míň než je uvedeno) a ancistrus začal úplně šílet. Pak jsem se dočetla, že to někomu zabilo několik ancistrusů..jsou na to dost hákliví, ale co se dá dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 16:05 Muž Kacoo [10] - CichlidyRe: sejnatko
Ano ale take je tam psane ze doporucuji davkovat 5ml na 25l a vypnout filtr a pokud mozno zavest treba bublifuk a nechat to tak .. ja to chapu ze se nema opakovat davkovani

viz:

APLIKACE:

Správně specifikovat výskyt Oodinia, výskyt Hydry je nezaměnitelný.

Odstranit dekorativní plže – Ampularia, Marisa a nechat je několik hodit oschnout. Mají záklopku ulity a vydrží na suchu i několik dní. Totéž neplatí ani u Oodiniózy ani u Hydry.

Vypojit filtraci, nesvítit, silně vzduchovat.

Nadávkovat přípravek dle návodu – NEEXPERIMENTOVAT!

U rybek, které mají již dýchací potíže (napadení žaber), možno přidat METHYLENOVOU MODŘ a rybky pozorovat. Při shlukování rybek u hladiny vyměnit ½ vody a použít jen methylenovou modř.

Po ukončení léčby uvést techniku do chodu, přidat „ALOE GEL“ a za další dva dny možno přidat „START+“ a „BIOFILTR“ pro obnovení biorytmu v nádrži. Vodu po léčbě není třeba měnit, vykazuje-li obvyklé hodnoty.


pokud mas nejake testry tak bych si jen hlidal PH,GH,KH a NO2,3

no tak ancici nemaji radi slanost tak roztok skrtam :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 15:12 sejnatko Re: Kacoo
mám převážně živorodky (paví oka, mečovky, black molly) a několik neonek a dánia pruhované a ancistruse. Nemoc začala u neonek a během jednoho dne nakazila většinu osazenstva.
Jinak děkuji za uvedené stránky, určitě se podívám.
Koukala jsem na uvedené stránky, je tam krásně do podrobna vše vypsané, jen jediné co chybí, je mnou dotazované opakování dávkování. Zda jde o jednorázovou léčbu, nebo se přípravek přidává do akvária každý den. Nevím :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 15:00 Muž Kacoo [10] - CichlidyRe: sejnatko
Zkus napsat taky o jake rybicky se jedna ... treba by ti pomohl jen obycejny slaby roztok ze soli.

navody co sou na netu:

www.akva-exo.cz/…
www.akarazoo.cz/…

a nakonec sem nasel primo od vyrobce podrobny navod :) hop
www.dajanapet.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2010 14:48 sejnatko – Přípravek OIDIOMOL a jeho dávkování- pomozte!
V akvaristických potřebách mi doporučili přípravek OIDIMOL od DajanaPet, jelikož moje rybičky dostali tzv. "KRUPIČKU". Na lahvičce je sice napáno, že tento přípravek je vhodný na krupičku a že dávkování je 5ml na 10litrů vody, ale už nepíšou, jak často se má dávkování opakovat... Můžete mi prosím někdo poradit? Děkuji moc.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 708x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12936-oidimol-davkovani