Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Sera Algovec

 

NápovědaFórum » Řasy  

Sera Algovec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2008 18:22 PeKy Re: wendyss
Ano, není problém. Ryby ani bezobratlé neohrožuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2008 15:38 wendyss
muzu seru aglovec nalit do akvaria i kdyz tam mam ryby?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.07.2006 16:46 pirát Re: logos
zajímavé čtení,každý preparát na chemické bázy zabíjí (a tady záleží v jaké koncentraci se podává)živé organizmy v našem případě je to koncetrace která vyhubí řasy ,jakožto nižší a jednodušší organismy,ale nevěřte tomu že se nějakým způsobem nedotkne organizmů tzv.vyšších což jsou rostliny a ryby,boj s řasou je běh na dlouhou trat a opatření tu už byla napsána a jen tyto nás zbaví řasy (i když né zcela),takže žádný zázračný preparát neexistuje a ty co jsou nikdy řasu nevyhubí dlouhodobě,poněvadž pokud jí budeme připravovat živnou půcu,bude se nám stále vracet jako bumerang a cpát tam pořád chemii......však víte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2006 09:40 Sid Re: Logos
Už vím, kde jsem četl ono upozornění na "PODEZŘENÍ NA KARCINOGENNÍ ÚČINKY" - jde o algicid Tetra ALGETTEN. Podezření jde na vrub účinné látky - SIMAZINu. Zjistil jsem, že i některé další prostředky proti řasám obsahují tuto látku, ale na výše uvedené potencionální riziko neupozorňují... :-(
Ještě k CuCl2 - LC50 pro ryby (96 hod.) je 60mg/l, takže při dodržení doporučeného dávkování (= 0,875 mg CuCl2/l) by mělo skutečně být vše O.K.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2006 08:33 Laďa Re: Tonys
Řasy nejsou infekce.Pokud jsou na koupených rostlinách ,které zasázíš do svého akvária a ony se začnou projevovat víc než je zdrávo,tak není ve tvém akváriu něco vpořádku.Jestliže je akvárium v rovnováze,řasy většinou po změně prostředí zajdou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2006 21:27 logos Re: Sid, Tonys
Takže,Tondo, řasy si samozřejmě můžeš přinést z obchodu, ale to není jediná možnost. Ty se tam prostě můžou začít tvořit sami, protože jsou prostě všude. Schválně, koupíš balenou dobrou vodu, necháš jí týden na slunci a co se stany? Hm, řasy!!! Jejich spory snad dokonce mohou být přenášeny vzduchem. A z obchodu to je samozřejmě velké riziko, ale když vidíš v obchodě řasu, tak tam nic nekupuj!

Ano, sera algovec obsahuje účinnou látku Chlorid měďnatý (jen opravuji sida: CuCl2, nikoliv CuCl- asi omyl),a to v množství
0,35g/100ml, dávkování 5ml/20l , účinnost: 1-6týdnů (možno opkovat proceduru po 10dnech),vedlejší účinky :NEMÁ ŽÁDNÉ VEDLEJŠÍ ÚČINKY (aspon je to tam napsané).
Takže snad se nemusíme ničeho bát:-)
Ono udržet řasu v odchovné nádrži je docela problém, ale já můžu říct, že po 9 dnech, kdy jsem toto aplikoval již řasy nerostou (alespoň v minimálním množství!!!)

;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2006 12:43 Muž Tonys [16] Re: Láďa
Úplně s tebou nesouhlasím řasy si do akva nejčastěji přivedeš z obchodu (ryby,rostliny) nebo od kamaráda který ti dá rostlinky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2006 19:35 Laďa Re: logos
Příčin růstu řas je mnoho.Z těch ,které můžeš nejvíce ovlivnit je osvětlení,přílišné hnojení,přerybnění akvária,špatná filtrace-velké proudění vody,překrmování ryb.Zkus se zamyslet a nebudeš žádnou chemii potřebovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2006 23:44 Sid Re: logos
Chlorid měďnatý není karcinogenní, je však toxický nejen pro řasy, ale i vodní živočichy. Pro teplokrevné tvory toxický nebude - přidává se např. do krmiv pro psy. (Proto také nezpochybňuji tvrzení z jisté reklamy na ŘASOŽROUTA, že z takto ošetřeného jezírka pije jistý pejsek a že dokonce "Moc mu chutná :)" ) Jenže - uklidnilo vás toto konstatování?
Jaké další (vedlejší) látky tento prostředek obsahuje, víte? Prostě - já bych tento a podobné prostředky nepoužil. A v odchovné nádrži s mladými rybami tuplem.
Co se karcinogenních účinků týče, přečtěte si ještě jednou, co jsem napsal dříve - před časem jsem na jednom z algicidů četl drobným písmem uvedeno: "Podezření na karcinogenní účinky".
No a závěrem - zpochybňuji ony téměř zázračné vlastnosti onoho přírodního likvidátora řas, jež jsou nám tady předkládány. Tvrdím, že pokud by někdo prostředek s takovými vlastnostmi objevil, byl by zralý na akvaristickou Nobelovu cenu. :-)
Celé to nejlépe vystihuje konstatování Tondy (29.06.06 10:50): "...je skoro jasný že to bude pomáhat když je to tak drahý..." :-) :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2006 21:01 logos Re: Sid
No, příčina bohužel nějak zlikvidovat nejde. Je to odchovná nádrž, kde se paví očka narodí každou chvíli, navíc jsou problémy s tím je udat, a splachovat do záchoda je kvůli tomu nebudu :-(
Rostlin tam pár je, jenže kdybych to chtěl zkusit zarostlinit, stejně by rovnováh a nenastala, protože eje to ta odchovna.To už mám vyzkoušené a bohužel nemám na to, abych každý měsíc kupoval rybkám větší akvárko!!
Jo, jak jste to myslel s tou karcinogeností?? To jako hrozí lidem (náký výpary, nebo když budu do tý vody sahat...) a nebo to hrozí rybám?? U tohoto algovce je hlavní účinnou látkou chlorid měďnatý, a to bych řekl, že není karcinogení, nebo ano???
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2006 22:01 Sid Re: logos
Dva dny čekám, jestli se někdo ozve se základní myšlenkou, že algicidy neřeší příčinu, ale pouze následek. (Takže mi to nedalo a musel jsem zareagovat). Je třeba změnit podmínky v akva. Zvolíte-li cestu pomocí algicidů, zjistíte, že někam vede jen zdánlivě. ;-)
Před časem jsem na jednom z těchto prostředků zaznamenal zajímavé upozornění (psané velmi, velmi malým písmem): "Podezření na karcinogenní účinky"!
Proto čtěte etekety pozorně!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2006 19:59 Tonda Re: logos
Aplikoval jsem ho během asi 3 měsíců molitanovej filtr mám taky a vpoho jen záleží na tom jestli není malý a motůrek slabej důležitá je výměna vody a nevím jestli máš přerybněný akva já to nepoznám :-( záleží na druhu řas! některých se zbavíš hned a jiné třeba až po 5 aplikací.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2006 17:44 logos Re: Tonda
Spkojen říkáš. A zbavilo tě to řasy úplně? V jakých intervalech a do jak velkého (a zarybněného ) akva jsi to aplikoval, a posledníé: jak mám upravit ten filtr???mám molitan kostku, je to v odchovné 55l nádrži asi s 30 pavíma očkama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2006 10:50 Tonda Re: logos
seru algovec používám. Aplikoval jsem ho 3x a musím říct že jsem z výsledkem zpokojen. Musíš si dát bacha píšou to i v návodu vyměňuj častěji vodu a uprav filtrování.
Ps: je skoro jasný že to bude pomáhat když je to tak drahý. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2006 19:03 Žena Vesnach [56] Re: logos
Myslim, podle toho, co jsem nasla na netu, ze jsi koupil dobre, jen si dej prosim pozor na spravny davkovani, neb zabijes nejen rasy, ale i kvetinky!
Tady neco z netu:
Ke kontrole růstu řas ve sladkovodním akváriu. Řasy jsou vesměs užitečné organismy v potravním řetězci nezbytných nižších tvorů v akváriu. Pokud je však porušena biologická rovnováha v akváriu, může se růst řas stát nadměrným a ohrožovat rostliny, ryby a nižší živočichy. V tomto případě pomůže sera algovec ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2006 21:36 logos – Sera algovec
Máte někdo zkušenost se sera algovcem? Já ho koupil, v odchovné nádrži se jinak řas nezbavím. Je dobrý?? (no, uvidíme co to za týden udělá :-) )

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 2175x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1289-sera-algovec