Plovatka
Mám je v obou nádržích 54 a 250 litrů a nejsou s nimi žádné potíže. Pravda, vytlačily za pár let okružáky, ale jinak jsou v pohodě.
Jo, četla jsem. Uvidím, zatím je nechám.
Starší reakce
Produkovali hodně odpadu.
Mrkni na Plovatku malou na popisek.
At je to, co je to, dal jsem to pryc.
No docela se množily, ale tak daleko jsem to nenechal dojit, aby byla kalamita.
Muzou prenaset parazity, viz zdejsi wiki.
A? Měls kalamitu nebo co? Já nikdy.
Nic zvláštního. Ale po tom jak mě zde naočkovali, jsem je poctivě likvidoval měsíce, abych měl jistojistý klid.
Od koho jsem je asi měl?
Vaše zkušenosti s plovatkami v mikro akváriu? Prez.krychlička, znovu založená nadrž. Zatím nevím jejich počet, ale bylo to pár jedinců s kružníky a levatkami (snad také).
Starší reakce
Chtěl jsem sehnat okružáky, ale když už mám tyhle... Je fakt, že výrazný problém s řasou nemám. V noci byla na lupenu plevuňky za šnekem vyžraná cestička v řase a ráno byl list čistý.
Ideální pomocníci při údržbě rostlin.
Dík, už jsem k tomu dospěl taky. Opravdu je za světla nevidím, i tuhle jsem odlovil po rozvícení, když jsem přišel z práce. Byly na černě otapetované boční stěně.
To Sid: Proč jsou pro kytkaře poklad? Řasu čistí a dost hnojí?
Pro kytkaře poklad!
Jsou to levatky (Physa), aktivní jsou i za dne.
Takže změna, jednoho většího jsem odlovil a šnek má levotočivou ulitu.
Edit: Ulita má průměr 3.5mm a délka 6mm
Starší reakce
U mě sice zpravidla odumírají rychleji, ale i tak to bude asi tím přesunem. Uvidíte na nové generaci.
no tak jako v akvarku jsou uz dva mesice a az ted umiraji
No, pokud byly z počátku chovány "venku" a pak dané do akvária, tak je dost pravděpodobné, že vychcípaly právě proto. V akváriích se jim daří, ale přechod z venku špatně snášejí.
tak jako ostatnim to nevadi neumrela mne ani jedna rybka nic... a ze by piskorka v pohode a plovatka z balkonu(taky tam byly) umrela... asi jo, treba nejaky spatny vrh
Asi jenom shoda náhod.
Nepotřebují víc kytek a světla a kyslíku ve vodě ? Já je měl přez léto venku na balkoně a množily se v chumáči řasy o život, teď přez zimu bych počítal že budou tak na zazimování do sklepa.
Ahoj, mel jsem plovatky z rybnika a ty se rozmnozily, tak jsem ty deti od nich prendal do akrarka, mam tam krevetky ampularie a spoustu sneku ruznych druhu, a taky gupky... ale plovatky pomalu umiraji, nevim , mozna je to tim ze vylezou nad vodu a udusi se, ale ostatni sneci neutikaji, ani piskorky a nic jineho mne neumira (az na jednoiho okruzaka kdysi a nejake stare ampularie taky kdysi) nevite proc umiraji?
Starší reakce
při nedostatku potravy samozřejmě ožírá i rostliny - stejně jako okružáci, neritiny atd...Názorným přikladem je tato fotka
Kdy mi neritina v listech echináče vyžrala krásné proužky...Já bych jí nevyndavala, šneky si v akvárcích hýčkám...Pokud by se nijak neúměrně množili, tak pak bych redukovala chov, jak jsem psala - vyndaváním z akvária - buď rozmáčknout a nebo někomu darovat jako živou potravu.
Ja mam problem s rasi urobil som asi osudovu chybu ked som do AQ nalial hnojivo pre rastliny, vcera som priniesol 5 prisavnikov takze ich mam uz asi tak 10-13 ale asi ti mi moc nepomozu s riasami alebo sa mylim ?? Zatial nevidno zeby sa tim krmili. mam 110l AQ tak nvm mozno aj malo prisavnikov ??
Urcite si chcem zohnat Neritiny alebo tak nejako
Lenze tychto hajzlikov som dneska objavil v AQrkach teda ja 1 a bracho v svojom 3ks
Tak teda co s tou plovatkou ?? Po cem hlavne jede ????
Levatek mám v akvárku taky docela hodně a nijak mi tam nevadí, jakmile vidím, že jich tam začíná být moc, tak je seberu a rozmáčknu, ale šneci jsou přirozenými obyvateli akvárií a určitě bych se jich nezbavovala - stejně tak se nezbavuji okružáků a piskořek...Je třeba jen populaci hlídat a korigovat a také nepřekrmovat ryby...
Pak je to v pohodě.
Špatný přístup.
Děláte z užitečných pomocníků netvory...
Abych řekl pravdu, všechny druhy levatek a plovatek jsou nejhorší šneci. Já je měl a jsem rád, že jsem se jich opravdu zbavil. Za 1) Hrozně znečišťovaly vodu, 2) hrooozně rychle se množily, což není dobré a za 3) Ničily mi rostliny. Je to sice dávno, ale s tímto šnekem nechci mít v akváriu už nic společného!
0 24.08.2009 19:28 Domco1507 – Plovatka toulavá => Dobre nebo zle??
Nasiel som tohto hajzlika dneska v AQ a nvm ci mi pomoze zbavit sa RIAS alebo RASTLIN
Pls kdo se v tom vyzna napiste jestli ho tam mam nechat rozmnozit nebo ho vytiahnut z AQ. Dik za skoru odpoved.
Tohle to :
rybicky.net/atlasostatnich/plovatka_toulava Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 1274x