Nerezová mřížka na mech
Jako nerezovou mřížku jsem používal nerezové síto zakoupené v Kaufu za cca 80,-kč o průměru cca 30 cm. Na fotce jsou z něj vystřižena kolečka...
Kde v Brně a jakou mřížku na mechy koupit? Nic co by ohrozilo rybky a krevetky
Starší reakce
Rozměr kosočtverce 22x12 ( nerez ) mi přijde akorát aby to propouštělo dostatek světla , musím říct že jsem to ještě nezkusil, osobně mám připravený jemný rastr 6 mm dírek... pozink a al bych asi krevetkám nedal, trošku se bojím že právě hliník bude problém pro bezobratlé.
Jo a je to tenký tahokov, takže se dá naformátovat přimáčknutím i na 22x 5 mm, to už je docela maličké očko velikosti rybičky čudle ano
Jen u pozink a ocel. Toť otázka, jak dlouho takový plech vydrží.
máš tam na výběr i menší oka
No nevím, ale délka oka 22 mm je na mech trošku moc, ne?
Právě ty malý formáty mne donutily se otočit po něčem větším, jak bych asi věšel na zadní stěnu plotnu s mechem, to nevím . No a metr pod 1000.
díky chlape to se mi hodí na auto
.. v shopech s autodoplnkama to maj v malejch formátech takže musim koupit aspon dva a je to celkem za víc než tady
o výběru nemluvě
Starší reakce
Nevím jak komu, ale mně Jávský mech drží na všem, na kořenech i na polystyrenovém pozadí. Navíc se tam třeba uchytil sám, aniž bych jej musel nějak připevňovat a nyní se po něm plazí a rozrůstá. Takže jako povrch by se dal v pohodě použít. Začínal jsem kouskem na kořenu, omotal jsem to vlascem. Na kořenech to drží velmi dobře.
Dekuji za informaci urcite si ho poridim... Neco jsem nastudoval (po pravde docela hodne) na zahranicnich forach... Ptam se hlavne pro to, ze mam v planu prirodni rostlinne akvarium s paru rybickama + krevety... Nebude to vylozene aquascaping, i kdyz predstavu mam i realizaci bych zvladnul, v tom nevidim problem ale skusenosti zatim moc ne...
A hlavne mame v planu se stehovat, takze bych nerad rusil po pul roce hotovou nadrz (alespon doufam, ze bude hotova
)...
Takze jeste jednou diky...
Pokud mne začnete obviňovat z propagandy, přibrzdím - Aquaristik číslo 6 se mechům a způsobům množení na síť věnuje tolik, že mi to nedá, abych to neřekl
vychází 15.12.
ale ne skladem...
...to je pravda on sa snazi s toho dostat...treba ho sem tam uvezovat...tiez som mal cele pozadie z machu...par rokov dozadu - vyzera to pekne...
Pokud se jedná o Javský mech, tak ten jsem měl zaháčkovaný na perlince a celý ten koberec jsem upevnil k zadnímu sklu na přísavky. Časem se ale stejně z perlinky splazil. Tak že celá ta práce a piplání byla nanic.
Lze použít i sítko - "perlinku" co se používá na zdivo ve stavebnictví.
To je hrozně moc. (neudrží se na tom) V tom případě bych zase zkusil baumax nebo obi a koupil normální chovatelské pletivo (svářenou síť). Jsou v dostání od ca 6 mm (
www.e-pletivo.cz/…) Jinak velikost ok na síti proti hmyzu jsem si tipl. Už si to totiž nepamatuju=).
Diky za reakci... Neco podobneho jsem taky videl... ale 2mm oka je straaasne malo... chtelo by to minimalne 7-8mm...
V baumaxu ji vídám. (hledat v sítích na okna proti komárům. Mají tam od umělohmotných až po nerezové.. ca 2 mm oka)
Zdravim vsechny,
chci se zeptat, vi nekdo kde bych sehnal mřížku na mech? vite o nejakem eshopu? okreme Khanh Aquarium, tam ji nemaji...
Diky...
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 2002x