Hlávkový salát
OT on myslel jako přidat šneky a síťkou sebrat ty kousky
Tak musí něco zůstat na dně a časem sedimentovat, ne?
@silviebaris: To má takový proud že všechny ty kousky plavou ve vodním sloupci?
Šneky nesbírej,ja myslela tu plavající zeleninu...Špendlík je lehkej,zkus tu vidličku.
Já mám na to špendlík spínací. Vždycky nechají jen tu kůru. Ten vnitřek sežerou. Něco plave a něco je na dně. Výkaly musím každý den dávat pryč hadičkou na vzduchování. Akary jsou prasátka. Takže teda šneky a zkusit síťkou sebrat, co jde. Díky.
Piskořek mám fakt málo. Koupil jsem jich asi před rokem 50 a většina vymizela, ale podmínky se rozhodně obrátily k lepšímu za tu dobu, takže bych mohl koupit zase aspoň 100. Levatky atd mám, ale v jiných nádržích. V téhle se mi fakt nedaří. Mám tam 2 akary hnědé, skaláru amazonskou ZLATOU, 8 pancéřníčků a 4 ancistruse. Teď chci dokupovat víc pancíků do hejna. Chci koupit aspoň 8. A skalár chci dokoupit 6. Hejno je vždy lepší. Ale nic nebudu dokupovat, dokavaď nevyřeším ty kousky všeho.
Ja tu zeleninu napichnu na vidličku,rano dam,večer vyberu,občas to zkali vodu.Tak to zkus sitkou povybirat,nenechavej to tam,filtr ti to nepobere,a nebo odkalovačem posbirat,šneci ti asi nepomůzou,kdyz to plave...
Bylo by dobré na to dát okružáky, levatky, piskořky, aby uklízeli nedojezené zbytky, takhle ti to časem může dělat paseku.
0 23.04.2019 18:22 pavel1234 – Kousky...
Dobrý den,
vím, že se to sem vůbec nehodí, ale nevím, kde správné téma najít. Potřeboval bych vědět jednu věc. Mé akvárium (250 litrů) v poslední době dostalo trochu šok. Už někde jsem psal, že jsem přesunul neonky a tetry do 200 litrů. Ty potvory nešly chytit a tak jsem musel vytrhat rostliny (šípatkovce). Filtr jsem nečistil a jen jsem odkalil dno od výkalů. Nyní ta 200 litrovka je úplně v pohodě, ale ta 250 litrovka je divná. Ve vodě jsou malé kousky zbytků okurky, salátu, špenátu... Není to nic mega hrozného, ale když si stoupnu před akvárium, jsou tam fakt docela vidět kousky okurek atd... Dávám to tam kvůli ancistrusům a pancíkům. Střídám tabletky, jenom vločky a okurky atd... Jako by mi to biomolitanem jen tak prošlo, což je divné. Nějaké rady? Jak říkám, je to asi týden, max dva od odlovení ryb a vytrhání rostlin. Chtěl bych koupit lepší čerpadlo. Mé má 400 l/h a chtěl bych koupit 600 l/h. Na vnější filtr není místo, bohužel. Jedině nedávat okurky nic a jen tabletky a vločky. Třeba by to bylo potom okay. Ale okurky, saláty a špenát jim velmi chutná. Mám tam 4 ancistruse a když tam dám 2 kolečka okurky, tak do půl dne je tam díra...
Má někdo taky takové kousky okurky atd. ve vodě? Díky.
Starší reakce
Zeleninu ešte ancistrusy, živorodky......Ovocie
smažiť
Zatiaľ začni tým o ktorom je téma
Bojovnice zivorodky pancernicky ancistrusy a razbora klínoskvrná
0 15.01.2014 15:00 martinnn. Vím že přesně tady to nepatří ale moc jsem těch diskuzí nenasel.Je hodně stránek o tom které ryby a kterou zeleninou je krmit.Potom jsem si vsiml že existují diskutze tak jsem zkusil tuhle.Mám otázky jakou zeleninou mám kmit všežrave ryby a vsezrave ryby u dna muzu je krmit ovocem jak casto je mam krmit zeleninou připadně ovocem v jakých dávkach velikosti podavane zeleniny jestli se ma varit smazit mrazit nbo syrovou zeleninu podávat???
Starší reakce
Spařený je přelitý vařící vodou nebo povařený v páře.
Chcel by som sa opýtať aký je to sparený šalát alebo aj iná zelenina
Starší reakce
Díky moc za radu. Tak jim to nechám tak maximálně dvě hoďky, i když oni to spsou asi dříve. Hrozně jim to všem chutná.
díky díky
Pokud to treba behem hodiny sezerou cele,a zustanou jen nejtvrdsi casti "zilnatina",tak pak bych vyndal zbytky.Ale pokud o to ryby evidentne nejevi zajem,je zbytecne to nechavam 2 hodiny ve vode jen tak,kdyz to nikdo nezere.
Tak dlouho bych to tam ani nechat nechtěl, jenom mě zajímalo, jestli jim to mám nechat do totální likvidace (žere to cca 20 tlamovců a 6 krunýřovců), spíše, jestli se nemůžou toho přežrat, jako třeba jiných krmiv.
www.catfish.cz/…
Z textu :
Zelenina se v akváriu rychle rozkládá a v létě by za 24 hodin způsobila ve vodě zákal. Nezkrmené zbytky je třeba po několika hodinách z nádrže odstranit.
0 19.11.2007 15:06 rolandmynar – Krmení salátem, nebo špenátem
Ahoj, dovolím si tady přidat dotaz. Když krmíte listy salátu, nebo špenátu, jak dlouho jim to necháte ve vodě? Nebo to nevyndáváte vůbec až to sní? Myslím celý salátový, nebo špenátový list. Děkuji mnohokrát za moudré rady
Starší reakce
muzes...vetsina tlamovcu jsou bylozravci tozn. ze by salat meli zrat... U me jim moc nechutna (maji radeji maso
) ale kdyz si na nej zvyknou, tak ho zrat budou....samozrejmne ze salat nesmi byt hlavnim zdrojem potravy ale jen jako zpestreni...
0 10.10.2007 22:12 jirka4 – salát
Můžu krmit spařeným salátem cichlidy z jezera malawi????
Starší reakce
Mě ancistrusi taky žerou spařený salát a vypadá že jim mooooc chutná!!!!!!
večer jim ho dám(a docela velký kus)ráno najdu jen malililinkatý zbyteček.Takže mojim chutná!!!!!!!
1 29.07.2006 17:30 V.Malawi – salát
ancistrusi+tlamovci žerou salát dobře
Starší reakce
Pro menší rybky je vhodné ho pařit, starší jedinci baští salát i za syrova, ale určitě alespoň umýt
Já tu zkusím,takže ho mám zpařit?
no asi jen těm ancistrusům, ti můžou i špenát nebo čínské zelí,a je dobré jim ho zatížit na dno, třeba kamenem, ale ostatní rybky se Ti na něj asi moc nepohrnou
salát se dává - spařený, můžeš dát i okurku stačí dát jeden plátek, žerou ho dobře ancistrusy
0 12.07.2006 20:27 Paris – salát
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 2183x