Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jak dlouho nechat odstát vodu?

 

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy  

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Jak dlouho nechat odstát vodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2008 08:33 Hydrovar Re: Snofrev
"sklenice se ale zakalí chlorem" .. šmáááárja, už zase ten blud! smich .. chlor vodu nebarví, chlor pouze a jenom smrdí,a to pokud je ho ve vodě více než 0,7mg/l (průměrně citlivý člověk) ... ten mléčný "zákal" ve sklenici vody z kohoutku jsou bublinky uvolněného plynu (vzduchu), které se vytvoří tlakovou změnou (v potrubí je voda natlakovaná) a zmizí během několika vteřin ... se zákalem v akváriu to nemá nic společného (leda v souvislosti s bublinkama na rostlinách a skle po napuštění vody přímo z kohoutku)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2008 23:15 RAP Re: mamina
V podstatě se jedná o přemnožení nálevníků. Dříve se po založení a ustátí dávalo pár živých dafnií.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2008 23:02 Muž Snofrev [54] Re: Dinamit
sklenice se ale zakalí chlorem
akvárko se určitě chlórem nezakalilo :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2008 22:18 Žena Dinamit [68] Re: mamina
Se stává. Někdy i když si chceš napustit studenou vodu do sklenice a napít se, tak se nachvilku zakalí do běla. Pak to ale samo zase zprůhlední. Hlavně nečistit filtr!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2008 22:13 Muž ghostik [81] Re: mamina
Filtr neeee
Nechat byt a na nic nesahat. Mnelo by to zmizet samo !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2008 21:14 mamina Re: RAP
a nemam třeba vyčistit filtr?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2008 13:09 RAP Re: mamina
Hlavně NEvyměnit okamžitě vodu, to by bylo ještě horší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2008 11:03 Muž ghostik [81] Re: mamina
Vydrz behem par dni to bude zase ciste.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2008 10:49 mamina Re: Criple Fishx
no filtrujeme ale je to stale spíš horší bylo tak čiste
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2008 10:45 Muž Criple Fishx [5] Re: mamina
Vubec nic, je uplne normalni, ze se akvarko po prvnim napusteni zakali. X-) Jen je potreba filtrovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2008 10:42 mamina – mam po napuštěni kalné akvarium
co mam delat po napušteni bylo akvarko ok a tet druhy den se zakalilo co je špatně ne

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2008 12:54 Žena bucliik [99] Re: spooky
taky de o to jak trvale ta chemie tu vodu održí měkkou.
V jogurtech myslím, že je to něco trochu jiného, nehledě na to že mají docela malou trvanlivost a jsou uchovávány v lednici.
Re: Dinamit-taky piju teplou vodu z vodovodu, kolikrát ani ne převařenou, ale myslím, že v teplé vodě se všechno snadněji pomnoží, kór když tu vodičku skladujeme a ohříváme v bojlerech.
Taky jsem si na radu prodavačky v akvaristice odnesla letáček kde se píše, jak vyčistíme akvárium přípravkem sera pH mínus, a dno dáme sera flordepot, vysadíme rostliny, přidáme sera aquatan, nainstalujeme sera techniku, otestujeme vodu sera testy, nastartujeme biologické odbourávání serou nitrivec.
Denně hnojíme rostliny sera flore daydrops
Týdenní péče: testovat vodu, při zhoršení přidat sera toxivec, rostliny hnojit sera florena a sera florenette
14 denní péče: minimálně 30% výměna vody, do přidané vody přidáme sera toxivec-proti škodlivým látkám, sera aquatan-proti chloru, sera nitrivec-na odbourávání odpadních látek, sera morena- na vytvoření měkké vody (jižní Amerika, Asie), sera mineral salt-pro zásobení minerály střední Ameriku.
Pak je samozřejmě důležité co mít vždy při ruce: sera toxivec, sera aquatan, sera costapur(na nemoci), sera omnipur(na nemoci)
Až se sama divím, že jsem nenašla nic proti řasám, až si kytky každý den, každý týden pohnojím podle návodu.
Když to čtu tak mám pocit že to sežere hodně peněz, ale e samozřejmě každýho věc jak k tomu přistupuje a sám si přebere jakou chemii potřebuje.
Jen lituju ty začátečníky, co si odnesou domů prvně brožurku, aby si něco zjistili dopředu a zjistí, že bez chemie to nejde. Podle mě bude i spousta prodavačů odkázána na tyhle brožurky, jelikož sami o akváriích mnoho nevědí. A s tolika hezkýma obrázkama se to přece tak hezky čte :)
Třeba na jezírkové chemii je napsáno, že není dlouhodobě vhodné aby v něm byli živočichové(nevím, zda přípravek proti řasám, jen jsem jukla) tahle chemie stojí 400,- , mno docela by mě zajímalo kolik se jí tam musí nalít.
Jo omlouvám se že jsem použila zrovna firmu Sera, určitě je podobných letáčků hromada, já narazila jen na tyhle :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2008 12:25 Muž spooky [11] - AsieRe: Dinamit
Mne osobne tečie z vodovodu voda 22 dGH a to je už brutál. Ani pri vode 14 dGH nie je odchov napr. skalárov alebo neóniek možný. Ono prežiť v tom prežijú, ale na nejaké úspešné trenie môžeš v takejto vode zabudnúť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2008 11:36 Žena Dinamit [68] Re: spooky
Akvárium je to velmi pěkné, to bezpochyby. Ale složení ryb je nevhodné. Kdyby dali pryč neonky a parmičky, tak je to téměř dokonalé. Protože ostatní ryby, co tam má v prezentaci snesou tvrdost vody klidně 14GH, což už je poměrně tvrdá voda (v ČR je kolem těch 15GH), ale neonky max. 7,5 GH a parmičky 12GH. A jediná chemie, kterou požívají je PMDD ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2008 09:21 Muž spooky [11] - AsieRe: Dinamit
Vieš len ono je rozdiel mať akvárium 50 litrové a 500 litrové. V ňom si už s tým bublifukom asi ťažko vystačíš. A chovať v 500 litrovom akváriu pávie očká alebo nejaké živorodky len pre to že mám tvrdú vodu(ostatne ako 85% celej republiky), tak to je podľa mňa škoda.
Porzi si toto akvárium: www.akvarko.cz/…, toto je už hi tech. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2008 00:30 Žena Dinamit [68] Re: spooky
Loni na výstavě akvaryb v Botanický v Praze bylo spoustu letáků, tak jsem si nějaký vzala, že si je pročtu. Úplně přesně ti to fakt neřeknu. Ale fatk tam psali, že při jakékoliv výměně vody musím lít vodičku, aby dříve vyprchal chlor, že musím krmit speciálními krmivy, speciálně vynalezenými pro akvarijní ryby, že každý den musím měřit veškeré hodnoty vody a podobný nesmysly.

Neni zbytečné tu vodu měnit z tvrdé na měkkou (nebo opačně), když si mohu pořídit rybičky, které mají radši tvrdou vodu? (pro příklad, že těch ryb neni zas až tak málo rybicky.net/atlasryb/hledat/) Nejen že ušetřím za přípravky, ale budu mít větší potěšení z akvária, když nebudu muset každý týden hlídat úplně přesně hodnoty vody. Já osobně do akvária žádnou chemii nikdy nelila, filtr mám obyčejný molitanový + vzduchovadlo a topítko a vůbec nevím co jsou to řasy a nemoci. Kdežto ti, co používají chemii a drahé filtry si neustále stěžují tady ve fóru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 23:21 Muž spooky [11] - AsieRe: Dinamit
Môžeš mi povedať, v akom letáku od firmy Sera je písané, že máš denne liať ich prípravky do akvária ???
Inak aby to nevyznelo nejako, že som zástanca a propagátor kupovania značkových vodičiek do akvária. Ja do toho nikoho nenútim a ani to nemienim propagovať ale ani zatracovať. Ja som len napísal čo používam a že to nestojí 1000 korún mesačne.
Načo upravovať tvrdú vodu na makkú ? No asi na to, že väčšina rýb pochádza z mäkkých vôd a asi im chceme dať prostredie, na ktoré sú zvyknuté. A načo vlastne používame ohrievače ? Veď ryby prežujú aj bez neho. A takýchto a načo by som tu mohol písať stovky. Ale trošku sa zamysli nad tým, čo tu píšeš.
A ako uchovávajú tie baktérie to skutočne neviem. Možno je to len čistá voda. Ale napríklad aj v jogurte máš baktérie a tiež prežijú. A tak isto sa kupujú baktérie aj do čistiek na odpadovú vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 22:55 Žena Dinamit [68] RahoeG
Někde jsem četla nebo slyšela, že teplá voda, co ve městech teče z tepláren je užitková. Ale nevím co je na tom pravdy. Každopádně já, když potřebuju hoděn rychle uvařit vodu, tak napustim horkou do rychlovarný konvice, převařim a ještě jsem se z toho nepos***. Tak nevim kde je pravda :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 14:41 Muž filipsi [1297] Re: bucliik
bucliik napsala...
Jak je možné že tyhle bakterie uchovávají živé v lahvičce, když pokud já vypnu filtr, pak mi zemřou a poté otráví akvárium? ...

Obsah lahvicky by me take zajimal, jako ostatne mnoho lidi (viz diskuze akvarista, zde, atd). Mnoho lidi tvrdi, ze to funguje. Zatim tomu verim, ale namam potrebu to kupovat.
Urcite by do veci vneslo vice jasno, kdyby se na to nekdo podival mikroskopem a udelal zakladni chem. rozbor.
Zatim si to nechavam jako "zahadu", na jejiz vyreseni (ne mnou) se tesim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 14:10 Žena bucliik [99]
ahoj, když vidím sera nitrivec a tebe jako jejího zastánce chtěla bych se na něco zeptat. V informacích o tomto přípravku se píše :,,Speciální směs různých vysoce kvalitních čistících bakterií pro akvarijní vodu.,,
Jak je možné že tyhle bakterie uchovávají živé v lahvičce, když pokud já vypnu filtr, pak mi zemřou a poté otráví akvárium?
Jinak já tam chemii neliju, vodu nechám z kohoutku odpustit a potom napouštím jen studenou, protože v teplé se snáz daří bakteriím( v jedné diskuzi myslím, bylo zmíněno, že rozborem vody bylo prokázáno, že teplá a studená voda mají různou kvalitu-tenkrát se to probíralo v souvislosti s povlakem na hladině, za jehož původce byla nakonec označena teplá(vlažná) voda z kohoutku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 14:09 RahoeG Re: Dinamit
No nehadejte se, dekuju vam vsem za info....slo mi proste jen o to jestli tam muzu lit vlaznou z vodovodu....minimalne Aqua Safe budu pouzivat stejne...zas tolik to nestoji...navic na ty lahvicce se pise ze to ryby chrani taky proti stresu...tak nevim....budu teda dolivat vlaznou a je to...sem rad ze si uz vodu nebudu muset pripravovat o den driv
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 14:04 Žena Dinamit [68] Re: spooky
Ano, chemii do akvária jsem viděla pouze v regále v krámu a nikdy si ji nekoupila. Na co taky? Vždyť je doopravdy jenom obyčejný obchodní tah. Podle toho letáku bych měla každý den lít do akvária nějaké chemické blbosti, což je podle mě doopravdy zbytečné. Na co upravovat tvrdou vodu na měkkou, když si stačí zařídit akvárium tak, aby voda vyhovovala živočichům? Na co kupovat urychlovače na vyprchání chlóru, když stačí den nechat vodu odstát? A podobný nesmysly...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 13:57 Muž spooky [11] - AsieRe: Dinamit
No myslím, že s tým, že by si mesačne utratila 1000 korún za chémiu si to určite nemohla myslieť vážne. Je to totiž úplný nezmysel. POužívam Sera Aquatan, Sera Morena a Sera Nitrivec v cca. 100 litrovom akva, kde týždenne mením 30 litrov vody a určite to 1000 korún nestojí. Jedna výmena stojí: Aquatan: 7,50 Sk, Morena: 7,50 Sk a Nitrivec: 1,50, spolu 16,50 Sk x 4, t.j.: 66 Sk/mesiac. Takže keď niečo nepoužívaš a nevieš o tom nič, tak nepíš sprostosti. Inak mimochodom Sera sa píše s jedným r a nie Serra, takže už len z toho usudzujem že píšeš múdrosti o niečom, čo si ani nikdy nevidela.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 12:21 Žena Dinamit [68] Re: RahoeG
Mě osobně přijde zbytečné používat jakoukoliv chemii (nepočítám léčiva). Prostě si pořídim ryby a kytky podle toho, jakou mám hodnotu vody z vodovodu nebo ze studni. Já osobně mám tvrdší vodu, takže oblast jižní ameriky. Nemusim používat žádné ustalovače ani nic podobného. Prostě vezmu 10ti litrový kýbl, ten napustím vodou z akva, zaleju kytky, napustím čerstvou vodu zhruba ve stejné teplotě, jako je voda v akva a čerstvou vodu doleju. Nenechávám to ani odstát. Dělám to takhle už přes rok a ryby ani kytky si nestěžujou. Nevim co jsou to nemoci ani řasy :-)
Podle mě je to jenom reklamní trik výrobců akvachemie, že bez toho by vám rybičky umřou, akvárko zaroste řasami ap. Co jsem četla leták serry, tak bych musela měsíčně za chemii utratit kolem litru, což mi fakt přijde přehnané...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 12:07 sokar Re RahoeG
Ahoj.

Když sem napouštěl svoje 1300L akva tak sem tam lil vodu odstátou a zahřátou v butaru+normální vodovodní studenou+ vřelou z konvice a hned po napuštění jsem měl 28°C.Pak sem samozřejmě použit kondicionér na úpravu vody. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 12:04 Muž spooky [11] - AsieRe: RahoeG
Ja pouzivam teplu vodu z vodovodu a miesam ju s vodou z RO. Potom pridavam Sera Aquatan a hotovo. Rybam to ocividne nevadi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 11:57 RahoeG Re: filipsi
A je teda mozny pouzit vlaznou vodu z vodovodu? Neni v ty teply vodovodni vode neco co rybam muze uskodit a nebo vsechny ty latky pohlti aqua safe?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 07:26 Muž filipsi [1297] Re: RahoeG
Pri bezne vymene casti vody uz dlouho pouzivam jako spousta lidi studenou, primo z kohoutku. Zalezi samozrejme na tom, jak choulostive tam mas obyvatele, a jak moc u vas chloruji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 07:14 Muž ghostik [81] Re: RahoeG
Odstat se nechava hlavne kvuli chloru a ruznym plinum co jsou rozpusteny ve vode aby se tam nemuseli lit chemicke pripravky ( u tebe kondicioner Tetra Aqua Safe ) a prirozene se z vody dostaly pric. Cim min chemie tim lepe pro AQ.
PS: v techto dnech obcas hazim zmrzlou PET lahev do AQ abych srazil teplotu takze chladnejsi vodu jen uvitam v zimnich mesicich ji necham den u topeni odstat a teplota je tez OK palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2008 01:25 RahoeG – Jak na vodu z vodovodu?
Mam dotaz...Jak upravit teplotu vodovodni vody tak aby se shodovala s tou v akvariu??? Mam tim na mysli jestli je mozne napoustet primo z vodovodu vlaznou vodu a nebo v hrnci uvarit nejakou tu vodu a potom ji smichat se studenou vodou. Jak pri prvnim tak pri druhem zpusobu bych samozrejme pouzil kondicioner Tetra Aqua Safe... Jde mi proste o to jestli se da napoustenim vlazne vodovodni vody o priblizne stejne teplote jako v akvariu usetrit cas. Nechci nechavat odstat a ohrivat topitkem ale zaroven chci to nejlepsi pro svoje ryby...dik za info palec
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2008 14:10 Muž Ludek [39]
Obyvatelům vsí a usedlostí mající přívod vody z lesních pramenů a úpraven bych doporučil nechávat vodu odstát a aspoň si ke kýbli před nalitím do nádrže přičichnout, jestli z ní až podezřele není cítit chloramin. Tyto zdroje vody se upravují nepravidelně - ručně vsypáním pomalu se rozpouštějící desinfekce do zásobníku. Takže je jasné, že když dojde k doplnění je koncentrace velká a postupně se snižuje. Ve městě je to jiné, tam je "kvalita" vody stále stejná, řízena automaticky. Dnes už chlor citit z kohoutku ve městě cítit není to už není jako kdysi...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2008 10:51 Muž Sid [6682] - RostlinyRe: motýlek - jarda :-)
ten volný chlor se nějak naváže na bakterie
To jsou mi věci. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2008 09:39 Muž BikerJames [19] - CichlidyRe: jožinek
Já napouštím hadicí přímo z kohoutku a měním asi 20% 2x týdně a je to úplně v pohoděm.Rybám to vůbec nevadí,vždy začnou po výměně vody kolem sebe tancovat :-D jako před výtěrem.Dnes už toho chlóru není tak moc jako dřív protože vodárny vodu ozonizujou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2008 08:39 jožinek Re: guest
docela koukám, kolik lidí napouští přímo z vodovodu. ale asi na tom něco je, protože já mám takovou mísu, ve které to nechám tak cca hodinu stát a přidám pár kapek regulátorů. ale sem tam mi to nestačilo a dolil jsem přímo z vodovodu a v nádrži bylo vše v pořádku, bez jakýchkoliv problémů. asi si tam ty bakterie s tím chlorem opravdu v klidu poraděj... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2008 07:54 motýlek - jarda :-) Re: Pavel
není potřeba měnit tolik vody najednou, pokud je akvarium v rovnovážném stavu - čili přiměřeně rostlin a přiměřeně rybek ... pokud ale je opravdu potřeba vyměnit více vody, tak pro jistotu přidat dávku Akvaregulátoru - podle návodu a raději nechat tak dvě až tři hodiny ještě v nádobě vyvětrat ... dlouho jsem měl problémy s potěrem razbor a nemohl najít pravou příčinu, ale až jsem začal přidávat Akvaregulátor (koupený někde v Baumaxu za pár Kč), tak jsou čilé a konečně začaly pořádně růst ... pro větší rybky platí to co už zde bylo napsáno - klidně přímo z vodovodu - on ten volný chlor se nějak naváže na bakterie, kterých je v zaběhlém akvárku vždycky dost ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2008 21:34 deCORF OBRAEN Re: Pavel
ja používam plastové fľaše od mineráliek..asi 15 x 1,5litra ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2008 21:27 Muž Přéma [23] - AmerikaRe: Pavel
Fotka k příspěvku 3x 30 litrové vědro od lepidla na etikety ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2008 16:52 guest Re: Pavel
Rovnou z vodovodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2008 16:49 Pavel
já na to mám staré Al 25L konve na mléko, nechám den odstát a pak kbelík a hadice.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 12:26 Žena katunka [158] Re: jaruska
Vodu taky odsávám při odkalování, pokud chci jen vyměnit vodu, tak nasaju vodu odkalovačkou využitím podtlaku. Do akvárka liju vodu rovnou z kýblé přes ruku, aby nebyl v akvárku moc velký proud.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 12:15 Radka Re: jaruska
Voda se odčerpává během procesu odkalování(pokud použiješ normální odkalovačku),takže odsávání nějakými hadičkami není potřeba.
Jo a dolití akva pak uděláš pomocí nějaké ,třeba 2litrové,nádoby,z které tu vodu do akva prostě naliješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 12:14 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: jaruska
Rybku už jsem taky párkrát "odsál" - tedy ty malinké a ten tobogán do kýble jim nijak neublížil hmm :-D. Jinak by mne zajímalo jak načerpáš akvárium hadičkou ?(bez použití motorku:-D)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 09:48 jaruska Re: midiborec
Dik za odkaz na tu prazskou vodarnu. Urcite ale vodu resit budu, nejakej ten kbelik to odstati jisti. Chci aby se mi moje nove akva pekne zajelo, tak si to nechci ztezovat hned na zacatku ;-) ale verim ze u zajeteho akva se to moc resit nemusi, kdyz vam z kohoutku tece dobra voda. Jeste na okraj, nejlepsi zpusob jak menit vodu je asi odcerpat hadickou a pak zase nacerpat, ze? Mela bych ale asi davat pozor abych nenasala nejakou rybku (jak velky prumer by mela mit ta hadice?) a pak take pri napousteni nejak rozptylit ten proud, ne? Nerada bych rybicky nejak stresovala ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 08:26 Žena smallmartine [14] - RostlinyRe: jaruska
Já čistím AQ (110L) každý týden, nechám si přes noc odstát asi 10L (2 kbelíky).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 06:30 Žena katunka [158] Re: Kilas
Taky dávám přímo z řádu hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2007 06:17 Kilas Re: midiborec
Me jen zaskocilo to, ze rikas, ze s tou vodou by to nemela zas tolik resit, ze by si to zbytecne koplikovala. Myslim, ze je dobry vedet, jakou davam rybickam vodu do akva. Oni v ty vode zijou! Treba kdyz sem v zakoureny hospode a spatne se mi dejcha a palej me oci a nelibi se mi to, tak muzu odejit...to rybicka udelat nemuze...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 23:56 Muž georged [44] - ŽivorodkyRe: jaruska
Koukni do tabulek na www.pvk.cz/… najdeš tam popis všech důležitých vlastností pražské vody(členěno i na městské části). U nás to co tam píšou sedí zcela přesně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 23:30 Muž mch.sokolov [160] - CichlidyRe: Kilas
taky dolejvám přimo z kohoutku a no problém:-)ale u new založenýho bych si to nelajzl:) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 23:21 midiborec Re: Kilas
tak žasni kdyby to nerostlo tak mam akva jen s rybkama a nebo mozna bez rybek, ale mam jen takove bezne druhy rybek třeba u terčovcu verim ze nate vode se tk neda sidit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2007 23:07 Kilas Re: midiborec
to myslis vazne??? zasnu!!! ne

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [3] 4

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 6178x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12499?od=101