Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Pojištění domácnosti

 

NápovědaFórum » Ostatní  

Pojištění domácnosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.07.2021 17:48 Muž Káca [62] Re: DH
Allianz - pojištění domácnosti, var. Max nebo Extra. Položka "vodovodní škody", cituji: Pomůžeme Vám se škodami způsobenými vodou z vodovodního zařízení, vystoupnutím vody z odpadního potrubí, mrazem na vodovodním zařízení, chybou sprinklerového hasicího zařízení, ztrátou vody, vodou z akvária.
A opravdu to kryje a plní. Pro škodu zpusobenou jinému je nutná "blbostka". ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 16:51 Muž DH [335] Re: Silviebaris
ok, zeptám se na to. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 16:47 Silviebaris Re: DH
Tak zkus ten produkt Domex plus u tý čpp..Dala bych ti kontakt na známýho,třeba jen na radu,je to všeobecnej pojištovák,pracuje pro všechny pojištovny,já pracovala jen pro českou..která už neexistuje..už je to generali česká pojištovna..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 16:44 Muž DH [335] Re: Silviebaris
Pojistku teprve zřizuji. Nemusím to mít u ČPP. Jde mi jen o pojištění odpovědnosti, u sebe v bytě nemám co poškodit, jen podlahu za pár tisíc. Takže jen kvůli sousedům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 16:40 Silviebaris Re: DH
Jak je strará ta pojistka..známej mi ted říkal,že je neco novýho u tý ČPP "Domex plus" a tam to prý je,stačí jen změnit produkt..Taky si můžeš nechat dopojistit techniku,tam už by se to vztahovat mělo..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 16:32 Muž DH [335] Re: Silviebaris
No já to právě zjišťuji a pokud tam má pojišťovna tuhle vsuvku, tak je vytečení akvária nepojistitelné. V naprosté většině přípradů totiž vyteče díky vadě materiálu. Pokud bych na to měl žaludek, akvárium mi vyteklo přes filtr, já vzal kladivo a praknul do skla tak bych mohl tvrdit, že šlo o nehodu, ale to mi taky nemusí věřit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 16:24 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: Silviebaris
Off topic: já nejsem ten,kdo se na to ptal a mě osobně by vytopení bylo jedno,mám pod mou garsonkou jen vzduch - doslova,jen reaguju na dotaz ve vlákně.Jinak mám pod sebou podloubí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 16:17 Silviebaris Re: jakaf
netuším,to si pozjištuj u své pojištovny..ono je to pojištění odpovědnosti z běžného života,tak nevím,jestli by se tam to akvárium vztahovalo..je tam myčka,pračka a bojler,akvárium není součást běžného života..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 16:12 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: Silviebaris
I kdyby nebylo a prasklo,tak bych se na jeho místě dobrovolně přiznal ke své nedbalosti a uplatnoval plnění z pojistky na blbost.Od toho přece je,ne?Pokud svou nedbalostí zbůsobím škodu jiné osobě,nebo zaměstnavateli v práci.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 16:04 Silviebaris Re: jakaf
mělo by to tak být..musíš tam ale mít ten All risk na to sklo,pokud praskne..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 16:03 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: Silviebaris
Což by bylo,pokud by prasklo akva,nebo vytekl filtr a vytopil jsi svou nedbalostí sousedy pod tebou,ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 15:59 Silviebaris Re: DH
Tak jsem ti to zjistila,defacto všechny pojištovny to maj v pojistce domácnost,škoda způsobená unikem vody,akvárium samotně pojistit nejde,ale když ti něco vypadne z ruky a náhodou se rozbije musí bejt připojištěno All Risk-sklo,tam se to vzahuje na veškeré rozbité sklo v domácnosti..
Pojistka na blbost je,když ty způsobíš škody druhému..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 15:55 Muž jakaf [92] - Xify a paví očkaRe: DH
Koukal jsi na TZV Pojistku na blbost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2021 15:48 Muž DH [335]
Čau zřizuji si pojištění odpovědnosti v případě vytečení akvária. U ČPP mi ale bylo řečeno, že pojistka se nevztahuje na úmyslné zavinění nebo na vadu materiálu, takže protečení přes vadný filtr nebo rozlepení akvária ve spoji tedy nezle nárokovat. Máte někdo pojistku, která to řeší?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.02.2019 16:09 Silviebaris Re: Celsiq
Tak vhledem k tomu,že tvá manželka tam pracuje máte to zřejmě nastavený dle možností,tak jako já v Český pojištovně,ale každá pojištovna má své limity a bodování...Já mám jen cifru na 300tisíc,která se dle poškození vyplací a taky pojistku na blbost/zodpovědnost/ na 1 milion,už se nám stalo,když jsme dělali střechu,krytina spadla na auto souseda a rozbila mu sklo,dělala o se to rozpočtem,takže dostal peníze a ještě na tom vydělal...To je tak ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.02.2019 15:59 Muž Celsiq [50] Re: antiA
Tak nakonec máme pojištěné vše u nás ve 100% do limitu pojištěné částky (v našem případě 500K). Tzv. pokud mi akvárium prdne, nebo i jenom tebou zmíněná hadička a vytopím si tím celý byt, pojišťovna mi hradí do výše 500K. Nerozhodují podíly (tzv. že by na nábytek bylo pouze tolik). Jde o součet do celkové výše ;)
Škodu sousedům máme k tomuto pojištění "dopojištěnou" jako odpovědnost - viz. níže. Pouze s tím rozdílem, že zde máme nastavený mnohem vyšší limit (kdyby to proteklo několik pater dolů např.).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.02.2019 20:42 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: rybickar
Cenu svého zařízení znáš toť limit u sousedů nejspíš nikoliv. Milion může být zbytečně moc ale taky i málo. Stačí cenný obraz na stěně pod akváriem.
Na druhou stranu odpovědnost má asi většina soudných lidí na částkách několika milionů. Stačí že dítě/pes případně i sám dospělí něco shodí, zrání osobu vedle s trvalými následky a ty miliony doživotního odškodnění nebudeš přece hradit ze své kapsy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 11:31 Muž rybickar [16] - Společenské nádržeRe: antiA
poptáno, je to jak říkám. x věcí je rozděleno na části, třeba kuchynská linka, skla akvaria atp, ale něco tam je fakt do 100%;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 11:05 Muž antiA [354] - ><((((((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((((((º>Re: rybickar
Ona částka třeba tvých 220 tis. Je rozdělena na urcite věci. Tzn třeba 40 podlahy, 30 nábytek, 40 elektronika atd. dokupy to však dělá těch 220. Budeš li nárokovat uhrazení nábytku v hodnote 150 bohužel dostaneš jen max 30 která je na ten nábytek urcena.
Poptej se na to
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 09:43 Muž rybickar [16] - Společenské nádržeRe: Celsiq
Tak jsem zjistil podobné údaje.

člověk potřebuje 2 pojištění resp. Komfort (na poškození bytu, koberce, podlaha... včetně skel akvaria + doplňkové pojištění odpovědnosti (kvůli potenciálně poškozeným sousedům)

Při pojištění do 220 nebo 240 tis. se proplatí akvarko tuším v určité % výši, tj. cca 22 tis. a to není zlý;)

jinak spíš mě zajímalo prakticky jak si nastavit limity,... ono prasklá 100 litrovka může udělat dost škody, ale třeba prasklá 300 litrovka jí udělá možná víc...

zajímalo mě jak si nastavit pojistné částky:) třeba poškozený nábytek se prý plní až do 100% výše pojistné částky tedy třeba až do těch nastavených 240 tis., škody u sousedů mají limit třeba 1 milion korun...

os. si myslím, že mi bude stačit 220 tis. na můj byt, a 1 milion na ty sousedy;) ale kdoví?;)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2019 21:30 Muž antiA [354] - ><((((((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((((((º>Re: Celsiq
celou dobu se bavim o pojisteni na akvarium ktere jsi dostal jako soucast klasickeho pojisteni..... klasicke pojisteni si res v jinem tematu..


a toto pojisteni co mas na to akvarium se domnívám že je takove jak jsem psal. Prosím kdyžtak mi to vyvrat:
Jelikoz mas onu smlouvu a zaroven zenu ktera pracuje v teto firme urcite nam posles podminky vcetne limitu ktere jsi sliboval

....................
Ted uz nevim jaka pojistovna ma taky v zakladu pripojisteni vyplaveni.. a vis jaka je realita... kdyz si prectes podminky tak pojistovna nabizi napisu-li to jednuse- ze prdne-li ti hadicka treba u hajzlu tak ti proplati jen uslou vodu .. mysleno tak ze ti proplati cenu te vody ... kdyby tekla moc dlouho tak aby jsi nedoplacel moc vodarnam, ale to ze to vyplavio tebe a treba sousedy a vznikla velka majetkova skoda to neresi ...... :-) MAZEC
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2019 21:06 Muž Celsiq [50] Re: antiA
Ano, bavíme se o vyplavení. Reagoval jsem ovšem na tvou větu "a je to jen pojištění způsobené někomu jinému. Máš-li škodu ty máš smolika." Zde pleteš (v závislosti na můj text) dohromady odpovědnost a domácnost.

Minimálně konkrétně pojištění domácnosti Komfort, které jsem zmiňoval, hradí škodu tobě doma (kromě samotného akvária), to je význam tohoto pojištění. Naopak škodu způsobenou sousedům, hradí pojištění občanské odpovědnosti. Zde je dle NOZ "nutné" připojištění, pokud to nechceš hradit sám :)

Ohledně samotného akvária, dle VPP je jedno, zda akvárium praskne, povolí spoj, přeteče, týká se i externího filtru a jeho úniku (součást akvária). Pojišťovna vždy hradí! Ty sám si můžeš určit, zda chceš konkrétní jednotlivé limity, nebo celkový limit pojistky.

Souhlasím, ať si každý udělá co chce, ale z logiky věci doporučuji všem, pojistit si jak svou domácnost, tak škodu způsobenou sousedům.

Btw. to samé platí i pro pračku, myčku, vanu, klimatizaci atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2019 13:11 Muž antiA [354] - ><((((((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((((((º>Re: Celsiq
Sory ale myslím si ze nepletu. Bavím se stále o tom vyplaveni.. ;-)

A vůbec. Měj si to jak chceš. Já mám ve smlouvě vypsáno -preteceni,unik či poškození nádrže a jeho příslušenství. K tomu vypsane částky na určitě věci. A ne jen jedu souhrnou castku která je různou mírou rozdělena na urcite věci na pokrytí celé nehody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2019 12:56 Muž Celsiq [50] Re: antiA
Tak v dnešní době si s tím už snad umí poradit (jak zmiňuješ kladivo, rozbil kamarád při návštěvě atd.). Jak jsem psal, o specifikaci jsem jí požádal :) Jinak pleteš dohromady pojištění domácnosti a odpovědnost. Jinak limity o kterých mluvíš, samozřejmě ve smlouvě nastavené jsou ;) Ale to si můžeš určit, zda chceš nastavit limito pro konkrétní riziko, nebo limit jako takový na smlouvu.

Řekl bych, že se v tom zbytečně babráme. Chtěl jsem svým příspěvkem říci, že lze pojistit akvárium jako součást pojištění domácnosti. Tím bych to uzavřel :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.02.2019 12:17 Muž antiA [354] - ><((((((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((((((º>Re: Celsiq
Tak řekni manželce ať se podívá pořádně. Většina takto nabízena pojistka která je v zakladu má určitá pravidla (akvárium/nadrz musí mít nad 50litru, dále musí být ponicena samotná nadrz- tzn praskne-li ti u externaku hadice máš smolika nebo si pak raději to akvarium kladivem rozjebes) a je to jen pojištění způsobené někomu jinému. Máš li škodu ty máš smolika. Pokud chceš pojistit svůj majetek musí to být ve smlouvě uvedeno a k tomu specifikace co na kolik pojistujes.
Třeba podlaha 150 tisíc, stěny + omitky 100 tisíc, nabytek 100 atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2019 11:58 Muž Celsiq [50] Re: rybickar
My například máme pojištění domácnosti - Varianta komfort u Kooperativy. Je zde přímo riziko "únik vody z akvária nebo jiné nádrže". Je to součást tohoto pojištění - bez příplatků! (Manželka pracuje v koopce). Již jsem jí poprosil o zjištění přesných čísel - limity na litry a procentuální plnění z výše pojistky :) Nicméně to by Vám měli říci na jakékoliv pobočce ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2019 11:25 Silviebaris Re: Guppy
Pravdu máš,že je to malá pravděpodobnost,ale stát se to může,tak jako třeba pád letadla na dům,ale dnes pojistíš všechno...Taky ti nepojistí jen to akvárium,musiš si udělat základní pojištěni...a to si připojistit.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.02.2019 11:20 R Muž Guppy [2280] - Rostliny, paví očka, malé cichlidyRe: rybickar
Nevím, zda je 100 l akvárium rozhodující faktor při zvažování pojistky. Přesněji řečeno prasknutí akvária.
To už je větší pravděpodobnost, že praskne třeba napouštěcí hadička u WC, zapomenete, že napouštíte vanu, nebo si necháte otevřené střešní okno při bouřce (to jsou jen příklady, a z vlastní zkušenosti - pracuju na MÚ, řeším denně správu cca 80 bj.)
Pojištění ano, ale ne jen kvůli akvárku.

Nebo jinak: kolikrát za život tak praskne člověku akvárko? Myslím, že odpověď je 0 až 1x, blíže k nule. Pak je třeba zvážit, jestli pojišťovně během mnoha let za nějaký spešl (za to, že mám akvárko)příplatek nevysolím víc peněz, než třeba za novou podlahu.
Nemám rád pojišťovny :-| :-| smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.02.2019 20:53 galaxy
ja som mal minuly rok poistenie aj na akvarium je to zvlast priplatok a poistka vyslovene na akvarium a bolo to u poist. kooperativa. teraz akurat riesim novu a detto bude musiet byt s akvariom inak nie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 20:38 Silviebaris Re: Andaska
Určitě je nejlepší si obejít ty pojištovny,já bych doporučila českou,vyplácí už od 3 dne,ti jsou rychlí,a navíc,jsem u nich pracovala,tak to máme tak nějak nastavený,jsem spokojená,každopádně musíš vědět co chceš pojistit a nenechat se napálit..někteří hleděj na jen na provize.. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 20:36 Andaska Re: rybickar
To by mě taky zajímalo. I já mám 100l + 60l v paneláku. Taky nevim, kde se nechat pojistit. A jestli se to vůbec dá, když jde o akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 20:34 Silviebaris Re: rybickar
oni ti nabídnou základ,ostatní si musíš ty nechat připojistit,akvárium v základu určitě není.. ;-) My třeba máme na povodně,jsme v 1 pásmu,a mám zařízení na 300t,ročně to dělá něco kolem 900kč z pojistné částky...celkem platíme kolem 5 tisíc za rok...ale akvárium pojištěné nemám..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 20:30 Muž rybickar [16] - Společenské nádržeRe: silviebaris
údaje od konkrétních pojišťoven si zjistím ;)
spíš mě zajímaly praktické zkušenosti vás ostatních akvaristů,
pojištovna "prodá" vnutí své limity, které jsou třeba i přehnané, tak mě zajímalo, zda tu je někdo s pojištěnou 100vkou;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 19:14 Silviebaris Re: rybickar
nevím,jestli to pojištění vytopení sousedů,se nevztahuje na odpadní vody,to je potřeba se zeptat...
Pojištění domácnosti – pojistíte škody vzniklé na vnitřním vybavení domácnosti. Zeptejte se u své pojišťovny, zda do toho spadají i škody způsobené akváriem nebo je nutné připojištění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 19:12 Muž rybickar [16] - Společenské nádrže – Na kolik si pojistit 100 litrové akva 3 patro?
Na kolik si pojistit 100 litrové akva 3 patro v obýváku (2+1), panelový dům?
Nevím jestli jsem ve správném vlákně kdyžtak prosím o přesměrování na jiné.

Už jsem pochopil, že potřebuji (1.)pojištění domácnosti - pokud jde o Kooperativu u které to má Danila (teda pokud to nezměnila) tak variantu Komfort (nejnižší pojistka bytu byla na 240000
Prý se proplácí jen 30% z částky na kterou se člověk pojistí což je cca 80 tis.

(2.) Pojištění odpovědnosti pro běžný život (vytopení sousedů) - nejnižší varianta tam je na 2 miliony.

Vůbec nevím na kolik by případné "opravy" vyšly, koberce, nábytky stěny... A jestli náhodou není třeba reálná škoda o dost nižší, třeba 50-100 tis?

Zažili jste už někdo třeba pojistné plnění?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2016 11:25 Muž Jespe [3] - Malawi, Tanganika – Konečně pojištěn
Po podrobném hledání a ověřování jsem konečně našel vhodné pojištění, které se hodně soustřeďuje na akvária.

Abych předešel jakémukoliv problému, rovnou jsem si vzal tu největší pojistku - "maxi pojištění" u Axa, do nějž spadá mimo xy nejrůznějších věcí, také všechny možné újmy skrze akvárium (od jakékoliv škody, kterou způsobí do rozsahu 10 mil kč, po poškožení skel, úmrtí ryb, zničení filtru atd.)

Takže kdyby někoho zajímaly bližší informace, tak zde:

Odpovědnost z nemovitosti - limit 10 000 000,- ...(škody způsobené mým bytem na jiných)
Občanská odpovědnost - limit 10 000 000,- ...(škody způsobené mou nepozorností vztahující se kdekoliv)
Pojištění nemovitosti - 1 800 000,- ...(škody způsobené na mou podlahu, zeď a věci sounáležící k bytu)
Domácnost - 355 000,- ...(škody způsobené na mém majetku v bytě)

Pojištění: 2 819,-/rok (235,-/měsíc)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2009 18:24 Žena Eliška [38] Re: gaume
Takže protože manžel u pojišťovny pracuje, sondovala jsem, jak to máme zařízené... U Uniqa pojišťovny je možné si akvárium připojistit k pojištění domácnosti za cca 80,- Kč ročně pro případ náhodného rozbití nebo vytečení a to do výše pojištění domácnosti (na 500 000.- to vychází na cca 1500,- Kč ročně). Pojištění pak hradí škodu vzniklou nám (třeba parkety), protože škoda vzniklá sousedům se hradí z pojištění odpovědnosti, což je součástí pojištění domácnosti.
Snad je to dostatečně srozumitelný...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2009 13:51 Muž jeviel [3] Re: gaume
Mám pojištění domácnosti u ČS . je tam jmenováno krom jiného pojištění škod při vytečení nádrže větší než 60 l.
Navíc jsou pojištěni všichni členové domácnosti na škody v běžném životě. (třeba když v obchodě nedopatřením shodíte stojan se zbožím atd)

EDIT: bydlím ve 4 patře byťáku a v přízemí je nějaká ústředna (TV, O2,.-..) proto to pojištění
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -5   13.11.2009 13:28 JuraS Re: gaume
jsem pojištěný u pojišťovny která má pojištění akva v základní pojistce..nebo jak to napsat..prostě za akva nic nepřiplácím...kolik platím nevím...pojišťovák nejsem a nic z toho nemám tak hledejte která pojišťovna to je, já taky hledal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2009 09:00 Žena gaume [26] - ŽivorodkyRe: tatrovka
to sotva :-( vzdycky je to dohromady. teda podle infa tri pojistoven, do kterych jsem psala. ale treba ma nekdo jinou zkusenost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 19:29 Žena tatrovka [8] – pojistka
Tohle téma taky poslední dobou řeším, bohužel bydlím s rodiči a ti mají pojistku na domácnost. já jakožto nepojistník ji nemůžu změnit a ani rozšířit. když o to požádám rodiče, pošlou mě do háje, že je to moje akviško a já at se starám. nevíte jestli existuje nějaká pojištovna, která vám pojistí samotné akvárko? nic víc nic mín? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 17:57 dest Re: Danila
ROvnez koopka ale jenom sebe na sousedy kaslu :-D ti jsou daleko :) seba na 4 mega
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.11.2009 16:06 Žena Danila [4489] - SumciRe: gaume
Kooperativa a je tam výslovně uvedeno únik vody z akvária o obsahu více jak 50 litrů:-). Sousedy mám pojištěné na škodu do 1 mega a sebe na 600 000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 15:46 Žena gaume [26] - ŽivorodkyRe: Bob66
a ve smlouve je primo uvedeno, ze je to pojisteni na akvarium a ze hradi skody jak u Vas v byte, tak i u sousedu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.11.2009 15:04 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: gaume
Já mám pojištění domácnosti u Kooperativy a automaticky je akva pojištěné, když způsobí jakoukoliv škodu u sousedům do půl miliónu, cena pojistky cca 1500kč, Chtěl jsem aby se pojistka vztahovala i na moji škodu tak jsem musel mít pojistku komfort za 2150kč ročně, škoda se platí také do půl mega X-) Na velikosti akva nezáleží, jen nesmí být menší než 50L na ty se pojistka nevztahuje ;-) Je v tom i pojištění odpovědnosti do půl mega :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.11.2009 13:46 Žena Macik33 [3] Re: gaume
Já mám pojištění u Kooperativy. V Nadstandardním pojištění mají výslovně uvedené, že se týká i úniku vody z akvária většího než 50 litrů. Přidala jsem si k tomu i pojištění odpovědnosti do 1 milionu(abych nemusela případnou škodu platit sousedům ze svého). Mám tím pádem pojištěný celý byt a platím ročně 2988. Je to trošku víc, ale v případě 500 litrového akvárka si raději připlatím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 13:23 Žena gaume [26] - ŽivorodkyRe: Henry69
Uniqua má k tomuto pojištění zdarma pojištění Občanské odpovědnosti - pode mnou je obchod, tak kvůli tomu. Ve nabídce je přímo uvedeno rozsah pojištění včetně akvaria, na částku 373 000. u Allianz je pojistna castka jen 100.000,-.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 13:18 Muž Miras [111] Re: Henry69
kdysi dávno jsem toto zjištoval ač od toho pak odstoupil kvůli vysoké ceně, ale co si pamatuju tak Uniqua má pojistku jak na samovolné rozbití(povolení spojů...) tak i na rozbití vlastním přičiněním :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 13:14 Muž Henry69 [23] - CichlidyRe: gaume
Tak tohle momentalne take resim. Je nutne mit akva ve smlouve explicitne uvedene, nebo je to samozrejma soucast domacnosti ? A zajimalo by me, jestli se pojisteni vztahuje na prasknuti akva jak samovolne (rozlepeni spoju napr.), tak i treba vinou ditete s palickou na maso ;-) A dale predpokladam, ze pojisteni domacnosti hradi jen skody na vlastnim majetku, co skody u sousedu pode mnou ? To predpokladam resi pojisteni odpovednosti za skody? Ocenim jakekoliv rady a doporuceni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 11:33 Žena gaume [26] - Živorodky – Kde máte zřízené pojištění domácnosti?
Do této chvíle jsem neřešila ani pojištění standardní, takže nemám bohužel žádné zkušenosti a prosím o radu. Dočetla jsem se tady, že ve smlouvě musí být uvedeno, že pojištění se týká akvária, ale moc jsem se nedočetla, u které pojišťovny je dobré se pojistit - jestli máte někdo přímo zkušenosti s vyplácením škod, abych neplatila někde zbytečně a pak nic nedostala. Vím, že prasknutí akvária není běžná věc, ale co kdyby :-) Moc díky za odpovědi! přisly mi zatím dvě nabídky, od Uniquy za 1500,- ročně a od Allianz za 1200,- ročně (tam ale není ani slovo o akvariu, i když jsem o to žádala).

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 2707x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12410-pojisteni-domacnosti