Plži a chemie
Jediné čo by som spravil je deň dopredu napustil do niečoho vodu na výmenu aby sa vytemperovala na rovnakú teplotu a maximálne vyprchal chlór - na to nepotrebuješ žiadnu chémiu.
Ty krevetky ti pochcípaj a šneci to snad snesou,pokud je to zaběhlé,proč to tam chceš lejt...
Pokud nevíš, proč přesně bys to tam měl dát, tak to tam nedávej.
Šnekům to neuškodí. Ale otázkou je, jestli tohle má vůbec význam používat.
Starší reakce
Dík, no škoda jich, uspěchala jsem to
Když jsem ještě dělal ampulárie, tak po použití Flubenolu padaly i za měsíc...
OK, díky, holt si ještě radši počkám a budu měnit častěji
Žádná otrava se neprojeví hned, pokud to nejsou jedy jako třeba kyanid a podobně, které účinkují okamžitě. Prostě než se projevily příznaky, tak to trvalo, takže to nedávej do souvislosti s tím, že dokud byli na skle, byli OK. Čím víc a častěji budeš měnit vodu, tím dřív to z ní dostaneš. Pokud jednou týdně, bude to trva dýl, pokud týden denně polovinu, můžeš to mít třeba po týdnu pryč. Jak jsem ještě psal, dej aktivní uhlí do filtru, taky ti s tím pomůže.
To sice měnit můžu, ale dokud byli plži jen ve vodě na skle a rostlinách byli dobří. Vypadá to, že i přes docela pečlivé trojí odkalení dna do hloubky zůstává něco ještě v substrátu. Měnit můžu, spíš mi jde o to za jak dlouho to vymizí z toho dna.
Po aplikaci takovéhoto přípravku by denní výměna vody nebyla vůbec na škodu. Ještě bych přidal do filtru aktivní uhlí, to má schopnost na sebe vázat zbytky léčiv a takovýchto chemikálií.
Ahoj, mám dotaz. Měla jsem v akvárku ploštěnky, tak jsem použila No Planarii. Před jejím použitím jsem odebrala clithony a přendala je do jiného akvárka. Krevetky se na ni moc netvářily, docela se schovávaly a shlukovaly za filtrem, evidentně se jim nelíbila. Pár jich i umřelo. Po třech týdnech sem tedy na zničení případných vajíček použila raději Panacur. Ten snášely mnohem líp. Ploštěnky zmizely, umřely i piskořky a část levatek a okružáků. Po trojí částečné výměně vody (provádím týdně) a odkalení dna jsem přidala nějaké okružáky a levatky, doteď si spokojeně žijou. Přidala jsem i pár piskořek, vypadá to, že zase umřely. Po měsíci jsem do akvárka vrátila i clithony. Týden makali na skle a kytkách a vše bylo v pořádku, pak slezli na dno a do druhého dne vytuhli. Jeden je mrtvý, druhý občas pohne nohou, ale zůstává na jednom místě. Už jsou samozřejmě zase v jiném akvárku, ale asi pozdě. Kdy bude bezpečné do léčeného akvárka nasadit nové clithony? Docela mi tam chybí při údžbě skla a rostlin.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 1328x