Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bakteriální infekce

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Bakteriální infekce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2020 15:58 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: petromi
- šetrné utratit, zřetelná nesouměrná stavba těla,
- vzniká u tohoto druhu ryb, buď geneticky, nebo špatnou výživou, ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2020 15:47 Muž petromi [1] – scvrklé břicho a zaoblená páteř
Fotka k příspěvku Zdravím,
v příloze posílám foto mé rybičky. Je to pár dní, co jsem si všiml zvláštního zakřivení páteře. Navíc se zdá, že rybka nemá vůbec břicho. Mám ještě jednu stejné barevné varianty a ta si vesele plave a břicho má zakulacené... očekávám brzký úhyn... mám to léčit? Nevím, jestli to je bakteriální infekce nebo něco jiného...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   01.03.2017 22:19 Maq Re: Unit2000
Unit2000 napsal: Nejsem lhostejný ke stavu akvária, intenzivně se snažím situaci řešit.
Docela Ti věřím, že tam momentálně máš nějakou pitomou infekci a ta Ti kosí ryby. A připustím i fakt, že i v sebelíp vedeném akváriu se to může stát.
Ale z obrázku je zřejmé, že Tvoje akvárium dlouhodobě není dobře vedené. Domýšlím se, že v něm někdy bylo víc rostlin a to co vidíme jsou nejodolnější Mohykáni. Testy jsou možná v pořádku, ale akvárko není.
Teď bojuješ o záchranu zbylých ryb, tomu dokážu rozumět. Ale jako celek - já bych to akvárko zrušil, všechno vyházel, a začal znova a líp. Lepší písek na dno, hromada rostlin, kvalitní náplně do filtru... je toho hodně, co potřebuje zlepšit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2017 21:06 Unit2000 Re: romant
Fotka k příspěvku Řasy v akváriu zkutečne jsou. Ve větší míře než bych chtěl, ale nechtěl jsme proti řase bojovat chemii. Dokoupil jsme několik rostlinek a čekám než se rozrostou. Poud je nezahubí řasa :/ Problém s řasou se rozjel pote co jsme dal pryč přísavku thajskou. Ta větší rostlina se během týdne zazelenala. Jemnolisté rostliny by hned odešli, takže jsm dokoupil Elodea canadensis tato rostlina by se měla rychle rozrůst a zkonzumovat přebytečné živyny řase. Nicméně se obávám že ta již řasou postižená rostlina to odnese. Plovoucí rostliny taktéž rostou rychle a měli by zastínit akvárium a současně zužitkovávat živyny z vody. Endlerky a parmičky černopruhé by se měli postarat o zbytek. Navzdory řase je kvalita vody dobrá. Pravidelně odkaluji a měním část vody, v posledních 14 dnech obden. Nějak jsme nechtěl pokrčit rameny a počkat jak se nemoc vyvyne. Říci si nu což koupim jiné rybky. Přecijenom jsou to živí tvorové a dělat na nich pokusy typu nejsilnější přežije se mi moc nechce. Nebo čekat na nejhorší případ až vše vymře... Koupil jsme léčiva na bakteriózu, tento přípravek bojužel zlikviduje i zbytek užitečných bakterií, možná že se vylečí i rybky. Poté možná bude akvárium v horším stavu než teď. Nejsem lhostejný ke stavu akvária, intenzivně se snažím situaci řešit. Dal jsme na tvojí radu a důkladně jsme přeryl celé dno akvária. Zas tolik bordelu nebylo, spíše jsem vystresoval rybky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2017 19:44 R Muž romant [27982] Re: Unit2000
No, zcela upřímně, vidím zanedbaný akvárium s neprosperujícíma rostlinama sužovanýma řasama. Možná to nějakým samospádem fungovalo, leč došlo k bodu zlomu a to třeba přidáním těch nových a i méně zvyklých jedinců a rozjela se ta nezdoba, která mohla býti latentně přítomna, jenom čekala na vhodné "podmínky", třeba a nebo jsi si opravdu ten problém donesl společně s novou osádkou a potom co se má stát se stane a odolají jenom ty nejsilnější jedinci. Osobně bych šel cestou kvality prostředí, tedy rozhodně se polepšil a to výrazně v rostlinách včetně plovoucích. Nebudu doporučovat žádný léčivo, nechci zbytečně zavdávat příčinu k tipovacím soutěžím, ale třeba někdo jiný tohle téma zvedne a vystřihne diagnózu i z toho popisu, který uvádíš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2017 19:15 Unit2000 Re: Unit2000
Dnes mi dorazily nové testy vody vše v normně: NO3 10mg/l; NO2 0mg/l; GH 8; KH 9; pH 7,3; Cl2 0mg/l
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2017 21:30 Unit2000 Re: romant
Koren vyndavam a pod nim reju... Respektive vsechny dekorace presouvam a odkaluji i pod nimi... Jen kolem rostlin solicham dno abych neposkodil koreny. Filtraci cistim postupne v odsate vode z akvaria. Kazdy mesic 1 kosik. Takto jsem to provozoval 5 let. Porad jsme za to ze s novou osadkou jsme si dovlekl nejakou nemoc, jen potrebuji urcit jakou a zahajit leceni... Bohuzel jsem bezradny, vodu menim obden cca 14 dni a rybky porad odchazeji. Myslím si pokud by byli nejake toxicke latky ve vode tak jsme je jiz davno vymenil. Navic Sera toxivec by mel vsechny toxicke latky odbourat. (pokud prave sera neni tou pricinou), ale zas rybky maji pootevrene tlamky coz dle hledani na internetu odpovida na bakteriozu (nejsme odbornik, ani zvelolekar) doposud jsme lecil maximalne krupicku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2017 21:10 R Muž romant [27982] Re: Unit2000
Až ten kořen vyndáš a pořádně zareješ do dna, pochopíš proč to radím. ;-) Ano vodu měnit a nekrmit. Co filtrace, byla za tu dobu nějak čištěna?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2017 21:05 Unit2000 Re: romant
Vodu obden menim, prozatim nekrmim. Hloubkove cisteni muzu udelat, nevim proc vyndavat koren...? Koren je v akvariu 5 let dokud jsme nevymenil ryby osadku tak vse bylo v naprostem poradku. Rybky zily, prosperovali, ted prosperuji u novyhc majitelu.
Zmeny ktere jsme udelal:
1. vymena ryby osadky
2. vymna zarivek (nove za stare) v kombinaci AKVA Glo + SUN Glo
3. koupil jsme nove krmeni (pro zvyrazneni barvy ryb)
4. do vody jsme pridal sera toxivec 20ml (predtim jsme nikdy zadnou chemii do akvaria nedaval)
Po zjisteni skod na nove osadce jsme udelal nasledovne kroky:
1. prestal jsme krmit
2. ob den menim vodu
3. nalil jsme do akvaria kulturu bakterii (az pote co jsme zjistil rozevrene tlamky u nekolika rybicek)
Doplnujci informace pokud se u rybky projevila pootevrena tlamka, rybka byla pomalejsi, za par hodin plavala briskem vzhuru... :( Ostatni rybky plavou, maji normalni barvu, nejsou na nich zadne znamky infekce, tecky, puchyrky, cizopasnici, nelapaji po dechu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2017 20:41 R Muž romant [27982] Re: Unit2000
Kořen ven, řádně do hloubky odkalit dno a vodu měnit v objemu 1/3 obden, nikoho ničím nekrmit, prozatím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2017 20:17 Unit2000 Re: romant
Základní prezentaci jsem vytvořil
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2017 18:06 R Muž romant [27982] Re: Unit2000
Zařiď prezentaci předmětný nádrže a potom budeme pokračovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2017 18:02 Unit2000 – Bakterióza
Dobrý den,
řeším problem s akváriem, nejspíš jsme si dovlekl bakteriózu... Abych popsal celý problém, mám zaběhlé akvarium cca 5 let, měl jsme v něm zdravou rybí osádku. Rybyčky byli po dlouhé době okoukané tak jsme je rozdal jiným chovatelům. Nechal jsme si pouze 4ks Sekavce, po týdnu jsme si koupil rybky nové. A to: Dania pruhované, pancéříčky pandy, Endlerky, párek bojovnice a pár krevet. Po několika dnech zemřel sameček bojovnice (nebylo na něm cokoliv vidět. O pár dní později zemřeli 2 samečci endlerek (opět bez zjevných příčin), o pár dní později zemřela samička bojovnice na které jsme si všim "našpulených" rtů, o pár dní později zemřel sekavec (opět nebylo nic vidět) dnes v akvariu plave jedna samička endlerky s našpulenými, bílímy rty. Po bádání na internetu jsem původně myslel že se jedná o otravu (čpavkem, težkými kovy, atd.) obden jsme začal vyměňovat vodu. Ale po pár dnech se vyskytli první náznak nějaké nemoci s vyšpulenými rty... Opět jsme pohledal na internetu a našel jsme bakteriózu. Příznaky sedí. Nicméně léčba je uváděna složita, na různých forech se dočítam, že léčiva zlikviduji všechny bakterie a rybky se pak otravý. Má někdo zkušenosti s léčbou bakteriózy? Případně názor zdali jsme se nespletl v diagnóze. Akvárium mám 120l, je v něm cca 20 rybek a pár krevetek. Pravidelně měním cca 30 litrů vody. Nádrž je osázena rostlinami. A do výměny rybí osádky nebyl žádný problém. Předem děkuji za jakoukoliv radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 20:58 R Muž afc1886 [14655] Re: Lei
Zeptal bych se ještě jinak.O jaké rybky se jedná a jak velké je akvárium.Fotka by taky pomohla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 20:25 Lei Re: romant
Tím že "každý život je důležitý" jsem chtěla jen říct to,že mi připadá škoda neléčit rybky,když jsou léčitelné.

Jinak děkuji za informace o dávkování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 20:19 Lei Re: JoKa
Podle příznaků:bílý povlak na těle,otírání o předměty,později slepené ploutve,bělavé výkaly,nakonec zhoršené dýchání a na tělech 2 uhynulých jedinců že 3 krvavé skvrnky zespodu těla.Podle porovnávání příznaků na několika stránkách na internetu mi to nejvíce připadá jako bakteriální infekce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 19:23 R Muž romant [27982] Re: Lei
Dej sem fotku postižených jedinců.
Edit: Aha, každý život je důležitý. :-O
Edit2: 5 kapek na 1 l vody nebo 5 ml na 20 l vody jsou maximální doporučená množství, tedy se to pohybuje v intervalu 1-5 kapek a nebo 1-5 ml s tím dodržením výměn vodya dopněním dávky léčiva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 19:22 JoKa Re: Lei
Začal bych dotazem.
Jak si zjistila, že je to zrovna bakteriální infekce?? Pokud si to identifikovala, tak jaká to je??

Sorry, ale nebudu ti radit, v tvém zájmu, léčbu totálně naslepo... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2017 19:20 Lei – Dávkování léku TeraP AB
Zjistila jsem u svých rybiček bakteriální infekci.Koupila jsem přes internet TeraP AB,ale nějak si nejsem jistá dávkováním,a jelikož než lék poštou přišel 3 rybky už pošly :-( chci dávkovat správně.Na obalu psaly 1kapka na litr nebo 1 ml na 20 litrů a při opakování bakterióz po 3 dnech opakujeme.Na jedněch stránkách zkušené chovatelky se psalo 1-5 kapek na litr nebo 5 ml na 20 litrů, léčit nejméně 8 dní a denně měnit třetinu vody a doplnit třetinou dávky léků.Chci aby jim to zabralo.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.01.2015 11:16 Muž honzek [8] Re: Turbínka
Jojo. U me ty rasbory to prave na tom cumaku mely uz pekne dlouho, ale bez dalsich negativnich priznaku. Neresil jsem. Ted jsem zacal davkovat konske davky pripravu AlgaeExit od easy life, proti vlaknite rase.. Zda se, ze toto bude duvod oslabeni imunity u ostatnich obyvatel. Priznam se, chtel jsem nadavkovat K2SO4 a omylem jsem sahl po KH2PO4. Desetinasobna davka fosforu pri metode EI.. Vymena vody nezabrala a po tydnu se mi objevila invaze vlaknite rasy.. Proto to ted resim tak drasticky chemii :-/
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2015 11:10 Žena Turbínka [2558] Re: honzek
U mě to měl jen jeden druh - razbory, ostatní ryby i ty co přišly potom ani "knírek"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2015 11:09 Muž honzek [8] Re: Turbínka
Rikam... Ryb moc nemam, pokud to nepujde, dam je bokem a pripadne to neprezijou coze Jen se bojim, ze kdyz nasadim nove ryby, ze to opet z vody dostanou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2015 11:07 Žena Turbínka [2558] Re: honzek
Taková nefajn věc na utracení ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2015 11:06 Muž honzek [8] Re: Turbínka
Co to je sodovka :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2015 11:04 Žena Turbínka [2558] Re: honzek
Já jen trochu demotivačně doplním. Měla jsem (jen u razbor, ostatní nic), léčila eSHou, vodoléčbou, Torbeny, nadáváním, prošením, klením, ale "vyléčila" to až sodovka hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2015 11:01 R Muž romant [27982] Re: Silent
No a když budeme v tom doplňování pokračovat, tak až se toho tazatel zbaví, tak jako prevenci doporučím při výměně vody(ne pokaždé), lehounký zasolení vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2015 10:59 R Muž Silent [5949] Re: honzek
A já doplním, že zmiňovaná UV lampa je pro sterilizaci vody velmi účinná, ovšem v žádném případě nepoužívat souběžně s léčivem v jedné nádrži. UV záření degraduje účinné látky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2015 10:57 R Muž romant [27982] Re: honzek
Nabízí se k použití řípravek eSHa 2000 dle návodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2015 10:49 Muž honzek [8] – bakteriální infekce (Flexibacter, Cytophaga )
Pravděpodobně bakteriální infekce (Flexibacter, Cytophaga). Na rasborach sleduji maly chomacek plisne na spodnim rtu uz asi pul roku. Zdaji se byt v poradku (vypadaji a chovaji se zdrave).
Ted se mi plisen objevinala na cumaku siamky, nejdriv kolem tlamy, pote napadene ploutve. Vypada to na zminenou bakterialni infekci.

Nesetkal se s timto nekdo? Jak lecil? V akvariu mam velmi malo ryb, takze je mohu bez problemu presunout do karanteny a cekat. Tato bakterie bude pravdepodobne i ve vode a prevdepodobne muze napadnout nove ryby. UV lampa pri je pri sterilizaci vody neucina?

www.akvarijni.cz/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.05.2012 06:02 Muž LiborSprysl [9015] Re: micz
Ne že bych o díky stál, ale ono to bylo celkem jasné i jiným, že to akvárium prostě nefunguje a pomoci se dá jen tou výměnou vody, protože zanedbáváte údržbu! no smich
Většina chorob totiž propuká zhoršenými podmínkami v nádrži....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2012 00:36 Muž micz [132] Re: Yirka
Tak jsem to spočítal že by se voda v akva ochladila při výměně cca 30 litrů o 5 stupňu... Jinak bakter. infekce je asi za mnou. Postup léčby asi 3 dny Esha 2000 prakticky žádný výsledek.Pak jsem začal ob den měnit 30 litrů vody na doporučení Romanta (patří ti velký dík).Po první výměně jsem ještě dal Omnipur.Teď už ryby vypadají zdravě až na jednoho Whitefina kterýmu skoro upad ocas ale hojí se mu to.Každopádně od teď budu týdně měnit 30 litrů , předtím jsem měnil 20 jednou za 14 dní a odkalovat jednou za tři týdny.Shrnutí: Vodoléčba funguje, všem s podobným problémem doporučuji.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 15:53 Muž Yirka [9118] Re: micz
Myslím tím pochopitelně, že už nezměníš to pohodlí výměny vody přímo z řádu do nádrže. Když si to zkusíš poměřit, jak se teplota vody v nádrži tvé velikosti po výměně změní, naznáš,že není co řešit. Měním napřímo cca 60 litrů u dvojnásobně velké nádrže již léta a rozhodně jsem nepozoroval žádný problém. Platí pochopitelně především běžnnou výměnu pro zdravou nádrž. Při nemocech to může být jinak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 15:33 R Muž romant [27982] Re: micz
Tady si to můžeš dosadit do vzorečku. www.akvamalawi.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 15:29 Muž micz [132] Re: Sid
máme tou si taky občas pomáhám smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 15:21 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: micz
...když vyměním 3O litrů vody která má 25 stupňů za vodu která má cca 8 stupňů tak to bude docela razantní změna teploty...
Nemáte doma rychlovarnou konvici?! ;-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 13:16 R Muž romant [27982] Re: micz
Pokud ta výsledná změna teploty bude 2-3 stupně, tak obavy nejsou na místě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 13:11 Muž micz [132] Re: Yirka
myslíš že už nezměním tu infekci?podle mě když vyměním 3O litrů vody která má 25 stupňů za vodu která má cca 8 stupňů tak to bude docela razantní změna teploty...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 12:21 Muž Yirka [9118] Re: micz
Zkus to jednou napřímo bez prodlevy ráno-večer a jsem přesvědčen, že už to nezměníš. S teplotou se rybky porovnají bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 10:20 Muž micz [132] Re. romant
napouštím vždy jen studenou která nejde přes bojler,napustím ráno a večer měním
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 10:03 R Muž romant [27982] Re: micz
Vytemperovat ano, ale ne z důvodu odstranění mědi, na to Ti nějaký 2-3 hodiny co se ta voda bude ohřívat(temperovat), stačit nebudou. Pokud jsi tak činil dodnes, tak se mědi bojíš zbytečně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 09:43 Muž micz [132] Re: romant
ale musím jí přeci nechat vytemperovat,máme bojler takže bych ryby nerad přiotrávil ještě mědí....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 09:37 R Muž romant [27982] Re: micz
Ano, bavíme se o výměnách vody, ne o neustálém vrtání do dna, to bych viděl jako postačující v tom 14 denním intervalu, či dle potřeby. Ty kýble s vodou nebudou třeba. Vodu normálně natoč přes sprchu a dávej do akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 09:27 Muž micz [132] Re: romant
to mě manželka pochválí že tu budu mít pořád kýble s připravenou vodou smich no jo co se dá dělat pořád lepší než tam dávat chemii.Jinak při takhle častých výměnách je asi nesmysl stále odkalovat nebo ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 08:59 R Muž romant [27982] Re: micz
Pokud máš ten ectopur, použij ten, pokud ne tak obyč kuch. sůl. Netřeba při každé výměně, ale tzv. sem tam. Jak psal Libor 2 lžičky, nebo jednu velkou na 50 litrů vody. Vodu měň 2-3x týdně v množství 1/3 nádrže a žádný jiný zásahy do akvária nedělej a mělo by se to stabilizovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 08:47 Muž micz [132] Re: LiborSprysl
dobrá zkusím tedy častěji měnit vodu a přidávat sůl.Stačí obyčejná kuchyňská nebo mám raději pořídit třeba ectopur?Jinak ty paví oka byli potrhány od dánií.Dánia ani paví oka až na jeden pár už tam nejsou.Ryby by asi byli nejlíp od chovatele ale tady v oklí čb nikoho nikoho neznám...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.04.2012 05:10 Muž LiborSprysl [9015] Re: micz
Vycházím z toho, že je to čtyřměsíční akvárium, takže ještě ne zcela funkční. Věnujete mu jednu hodinu za 14 dní na údržbu. Mně z toho prostě pořád vychází, že za to soused nemůže... smich Pokud těmi tetrami máte na mysli ty whitefiny, ty jsou chytlaví. Protože to máte takovou bramboračku - dánia, oka, tetry, nebál bych se při té níže navrhované podstatně častější výměně vody použít i sůl (dvě lžičky)...Zdá se mi že jsou na fotkách nějaké "potrhané" živorodky. Myslím, že se to srovná samo tou častější výměnou vody. (Ještě bych se zamyslel na zdrojem ryb....)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2012 22:27 Muž micz [132] Re: romant
ta infekce se projevuje nejprve zběláním boku ryby přičemž jsou šupiny jakoby lehce odstáté,zakalení oka a rozpad ploutví...dvě tetry už jsou fuč a zlepšení žádný...Jinak fakt netuším kde je zakopanej pes, odkaluju co 14 dní, dno mi nehnije,ryb si myslím taky nemám nějak moc,dokonce ted v akva jedou dva filtry na ráz... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2012 19:57 R Muž romant [27982] Re: micz
Jak se ta bakteriální infekce projevuje, nebyla by fotka? Jak je myšlena ta pravidelná údržba, tam bych prvotně hledal možný spouštěč těch problémů. Akváriu bych nejdříve naordinoval intenzivní vodoléčbu a teprve potom bych se uchýlil k použití třeba toho bactopuru s tím vědomím, jak již psal Haimdol, že dojde k narušení kultury nitrifikačních bakterií a bude na to třeba posléze reagovat a to buď nějakým restartujícím prostředkem a nebo opět ordinovat vodoléčbu. Dopátrat se možných příčin bude to nejdůležitější, léčit následky je krátkodobé odstranění problému a obvykle se navracející a to s ještě větší intenzitou. Jinak by se taktéž dalo říci 2x měř, jednou řež, tak ať je ten řez správně zacílen.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2012 19:10 Muž micz [132] Re: LiborSprysl
já to myslel ve smyslu toho zě dokázaly napadnout pouze vystresované ryby což jsou v mojem případě tetry...jiný ryby to zatím nemají.V akvárku probíhá standartně údržba a všechno okolo takže fakt netuším proč se mi to tam děje,každopádně si rád nechám poradit
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2012 18:04 Muž LiborSprysl [9015] Re: micz
No to je teda kravina, jakou jsem fakt ještě za třicet let neslyšel smich potlesk hop Jasně že jsou baktérie v akváriu furt, ale že by se zmnožily do nebezpečné podoby po sousedově ataku, no to je fakt úžasná krávovina.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 4278x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12235-bakterialni-infekce