Likvidace populace ampulárky
Já to už neřeším, nějaká ryba se o to postará za mě, ale nevím která. Prostě už se mi nemnoží, i když vylezou z kokonů. Docela by mě to zajímalo, která to je. Mám tipy: Pancéřníček kropenatý, čichavci nebo Nožovka běločelá. Ale neslyšel jsem, že by je někdo z nich žral.
Heleny jdou sehnat zde :
www.vivarium.cz
Jinak určitě půjde sehnat na kterékoliv akvaburze.
jj Clea Helena vyřeší vše.... Mám jednu a žádný problém se šneky...
Já to řešim tak, že když jdu kolem akva, tak si otevřu kryt přilepšuju masíčkem rybkám(rozmačkávam
ty co se vylezli nadechnout...) Taky sem neuhlídal....
a nejake by ste mi nemohla poslat postou? mozeme sa dohodnut aby kazdy bol spokojny
jsou to ampulárky, na těch půlcentimetrových je to vidět (točení krunýře je docela charakteristické), jsou světle hnědé, rychlost růstu nesleduji, jakmile nějakou najdu, šup s ní pryč
ampulárkám se u mě dařilo, likvidovala jsem několik kokonů vajíček, přes dovolené jsem to bohužel nezvládla uhlídat, kvalita vody šla při tom množství rapidně dolů, tak jsem rozhodla o jejich odstranění...
ked to su ampularky mohli by ste mi nejake poslat ??
a jsou to opravdu ampulárie? jakou mají barvu? jak rychle rostou?
přesně tak, počkat a postupně je vybrat. Nejsou to hermafrodyti, takže nehrozí stálé množení...
0 22.10.2009 11:04 semelka – Likvidace populace ampulárky
Jak se zbavit pidiampulárek (1-5 mm), když na okurku ani jiná lákadla nelezou (nejdou ani po cabombě ani po limnofile)? Dospělí jedinci byli z akva odstraněni cca před měsícem, akva bylo vypuštěno štěrk vyvařen, rostlinky i dekorace očištěny, přesto denně vytahuju kolem 20ti drobků...
Starší reakce
Ale to je i teoreticky možné, protože vydrží i nízké teploty (nevím jak dlouho), nedávno jsem vylovoval část ampularií z jezírka a omylem je zapomněl přes noc venku (v kyblíku)a to klesla teplota až na 10°C !!! Je to ale si i tím, že jsou z jezírka už otužilé a zvyklé na nižší teploty. Kdo ví kolik °C je na dně rybníků v zimě...
Každopádně je dávat do přírody je hloupost. Buď budou pomalu chcípat a to není asi nic co by si člověk přál a jenom to nevidí. Pěkná srabárna, stejně jako splachování ryb do WC. Nepo přežijí a to by taky nebylo fajn.
Jen aby to nedopadlo jak s králíky v Austrálii nebo španělskými slimáky v Česku.
0 18.08.2008 16:47 lovec pokud by inzerat nezabral, proč je zabíjet , zkus je hodit třeba někde do rybníka ať se stane snima cokoliv , to už by nebyla tvoje věc , a myslim že i v rybníce vydrží
Kdysi jsme řešili, co s cca 600 ampulárkami - obešla jsem část akvaristik tady a něco podobného mi sdělili ve zveráči v Kauflandu - obávám se ale, že ta dotyčná prodavačka ani nevěděla, co to vlastně ampulárie je. Naštěstí existuje řada akvaristik, kde je vezmou bez problémů.
Ja je rozmačknu v prstech přímo v akva a rybky si alespon posmaknou na masicku.
pane jo,vam neni lito ty krasne sneky zabit???? Dejte inzerat je spousta lidi co si je vezme rada. A s tou akvaristikou to take nechapu,pravdepodobne to bude nejaka akvaristika kde se moc nevyznaji a boji se nakazy,dobra akvaristika vsechno nove da presne jak tu bylo receno do karanteny.
Proč je hned zabijet? Já když sem měl okolo 100 mladých, rozdělil sem je do 10L kýblů a bylo po problému. Nechápu proč se ve zverimexu bojí nákazy
nemají karanténu?
Četl jsem, že Ampulárky jsou někde pochoutkou, ale už si nevzpomínám kde.
Možná Francie.
-1 18.08.2008 00:25 Nobody –
Re: P. Nejrychlejší smrt je:
na pevné desce ji praštit kladivem nebo něčím podobným.Smrt nastane okamžitě na rozdíl od studené vody a různých chemikálií.
dej na Aukru inzerát od korunky. Myslim si, že se určitě někdo najde. Odkud jsi? Já bych si třeba 2 hned vzala
Co třeba místo smrti volit jinou akvaristiku? Nebo akvaristu?...
0 17.08.2008 14:03 P. – Ampularie
Mám problém. Odchovala jsem pár ampulárií; některé si vzali jiné chovatelé, ale mě stále zůstalo 6 šneků. Bohužel mám akvárko pouze cca 28litrů a v ní mámu a jejich 6 dětí (kteří už mají téměř 2cm). Ve zverimexu mi je nechce vzít ani zdarma, prý se bojí nákazy.
Akvárium mám věčně hrozně špinavé, nedá se to zvládat. Přemýšlím, jak nejméně bolestivěji se jich zbavit
Někdo radí do ledové vody, jiný otrávit chemicky, už jsem četla i záchod. Absolutně nevím, co je pro šneka nejrychlejší smrt. Prosím, poraďte mi. Nepříjde mi správné nechat žít 7 šneků v takovém malinkém akváriu, když se doporučuje 30litrů na jednu dospělou ampulárii.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 919x