Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bacopa monnieri - pěstování

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Druhy rostlin - pěstování 

Bacopa monnieri - pěstování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2020 20:14 Muž Bartex [159] – Bacopa podruhe
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj! 8.3. jsme na burze koupili Bacopu M. (V seznamu nenarocnych rostlin pro zacatecniky byla jako jedna z doporucenych). Šoupl jsem cerstve odrezky bez korinku (takto zakoupeno) rovnou do substratu Platinum soil - powder. Rostlina se nejakou dobu zdala, ze jako jedna z mala, ze roste, ale pote, co slo cele akva do kytek (Harakiri) (asi jsem podcenil vymeny vody z duvodu uvolnovani zivin do sloupce[ikdyz vyrobce udava, ze Platinum soil na rozdil od konkurence neuvolnuje ziviny do vody a neni treba takova extremni vymena vody v pocatcich]), jsem se rozhodl vytahnout stonky Bacopy a v substratu byly skoro vsechny nahnile. Odstrihl jsem tedy vse, co nevypadalo zdrave a do nove zalozeneho akva s trochu uz vyzivnych latek zbaveneho substratu jsem znovu po koupeli v hypermanganu zasadil. Sagittaria roste na pohodu, Bahnatka z prace roste na pohodu, 2 anubiasy jsou v klidu, Salvinie si hovi na hladine, Egeria Densa udelala 4cm za 4 dny, ale ta Bacopa mam pocit, ze se stale ne a ne chytit. Mam strach, aby to opet nezacalo hnit a nevzalo to s sebou do kytek cele akva jako posledne. Podle ceho poznam, jestli odchazi? Muzete objektivne posoudit? Vrsky vypadaji cajk (ale to vypadaly i predtim)... Mam na krycim skle polozenou A4ku a tenky mirelon, abych ztlumil intenzitu svetla. Kdyz jsem to minule neudelal, mel jsem za 2 dny vsude hnedou rasu. Dnes jsem odstinil castecne celou pravou stranu, abych na Bacopu pustil vice svetla. Myslite, ze je to dobry napad? Oproti predchozimu pokusu je voda stale pruzracna a vidim, ze neco roste, tak bych to nerad po***l :-P
Edit, fotky zkresluji, barva je mnohem vice do zelena. Z fotek to vypada jako zluta...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2019 19:40 Muž Tref [20] Re: Roger
roste mi tak i tak, nějak to neřeším :-D ale po zastřihnutí sadím stonky jen tak po jednom kousek od sebe kde je zrovna místo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2019 19:19 Muž Roger [1873] Re: Tref
Super, díky, udělám to podobně, raději střihnu na 1/2. A jak jsi ji zasadil? Psali v trsech, což jsem nechtěl tak jsem ji zasadil hodně husté u sebe. Jak je to s ní nejlepší?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2019 19:11 Muž Tref [20] Re: Roger
Ahoj, já to udělal tak, že jsem ji zasadil, cca 3 dny počkal až se narovná, pak zastřihl na 1/3-1/2 výšky a odstřižky zasadil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2019 15:29 Muž Roger [1873] Re: vaclav
Psali sázet v trsech, ale to se mi vysloveně nechtělo tak jsem ji zasadil hodně blízko k sobě. Neříkej mi že je to chyba prosím :) vyndavat a rozsazovat se mi nechce :) kde ji střihnunie jedno, nemá to vliv na větvení?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.06.2019 15:25 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Roger
Asi bych ji rozsadil a stříhat můžeš kde chceš jen bych pár dní počkal až se doopravdy narovná. Proud jí vadit nebude. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2019 15:08 Muž Roger [1873] – Zastřihnout nebo ne?
Fotka k příspěvku Ahoj, objednal jsem si tuto květenu, přišla mi, zasadil jsem ji a zjistil že mi skoro kouká z hladiny. Na obrázku to úplně tak nevypadá, ale přes noc se narovnala, teď do ní pere proud od filtru. Mohu ji zastřihnout nebo mám počkat až zakoření, akva je založené 13.6. takže čerstvý tak se raději ptám, popřípadě kde ji střihnout. Díky za radu :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 15:32 Muž Yirka [9126] Re: Jirka88
Ona každá rostlina je živým organismem. A i když roste dle určitých předpokladů, pokud ji chceš mít nalinkovanou a nádrž ja spořič PC, radím koupit umělou. ;-)
To byl pochopitelně takový položertík, ale někdy mi z nějakých příspěvků týkajících se třeba minivýskytu řas připadá, že mnozí očekávají od akvaristiky něco jako neposkvrněné početí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 10:31 Muž filipsi [1295] Re: Jirka88
Napada me jen vcelku pracna varianta, vyvazani kazdeho stonku ke spejli :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2009 10:28 Muž Jirka88 [6] – bacopa monieri
Zdravim, mam tuhle rostlinku a moc pěkně roste, ale problém je ten, že roste trochu na šikmo...mam jí vysazenou u levý boční stěny tak mě napadlo že jde víc za světlem, ale to se mi zdá divný, protože některý stonky rostou normálně podél skla bez problémů a tyhle na šikmo určitě nejsou ničem stíněny, aby rostli takhle tak se chci zeptat jestli jdou ty stonky nějak narovnat...díky
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 1312x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12206-bacopa-monnieri-pestovani