Pozadí z kůry
já dělám dřevěný..šroubovací očko silon přísavka myslím že bez šroubku je to použitelný i na kůru
Starší reakce
Držet to tam nebude ani jedním postupem, ani silikonem a tím méně tavnou pistolí. Oba postupy totiž neproniknou do kůry a zaschnou na jejím povrchu. To způsobí, že po napuštění vodou se kůra nasákne a odloupne, přilepený zůstane pouze nepatrný kousek. Doporučil bych úplně jiný postup. Na vhodnou desku - může být i slabý polystyren nabarvený na příslušný odstín kvůli mezerám nanést epoxy - naskládat kůru a toto celé doslova zatřít/zalít dalším epoxy. Po zaschnutí ještě vzít štětec a opravit kam se epoxy nedostal. Pak zneutralizovat.
Starší reakce
Zkus 1/2 na 1/2
no...teraz neviem co je lepsie,keby to bolo vnutri v akva tak by to pozadie mohol obrast javsky mach,a keby vonku tak by zase ovela dlhsie vydrzala ako vnutri..
este si to musim premysliet,díky
aha,díky no tak plexisklo by mohlo byť,a to lepidlo z tavnej pištole nebude vadit vo vode?
To není špatný nápad, ta kůra není špatná, sháněl bych dubovou. Sice nebude mít takovou výdrž jako z kupovaná borka z korkového dubu, ale nějaký čas to vydrží. Ale na sololit bych to nelepil. Raději sklo, nebo plastová deska. Jo a lepil to pistolí na tavné lepidlo.
Dobry den,čítal som si tu články a zaujal ma jeden:Pozadí z kury-
rybicky.net/rady/clanek/239
Ta kôra by mohla byť z akých stromov?dub,buk by mohol byť?a ako to prilepiť na tu dosku?ďakujem
Starší reakce
Myslím,že to není problém,prostě ho nalepíš na stěnu a pak přetřeš aspon dvakrát zředěnou pryskyřicí,jako se přetíraj pozadí z polystyrenu.Necháš vytvrdnout a pak octem zneutralizuješ.
Starší reakce
0 04.03.2007 16:27 zoo –
Re: PT Aha, lisovanej. Ja mela na mysli primo kusy kury z korkovyho dubu. Tam je prohlubni habakuk, a proto jsem psala i to, ze to nebude nejlevnejsi.
Nebo by taky slo udelat pozadi z korkovejch spuntu.
Zalejt to nejakym kvalitnim bilym vinem. Hmm, to by bylo pokoukanicko.
Tak ono normální 3D taky zaroste a nejde dolů. Co takhle ho nějakým spešl lakem natřít? Mohli by se tam udělat nějaké prohlubně kam by se daly nějaké šutýrky-tím by se to zatížilo. No, třeba to je hloupost.
A je korek jenom lisovany? Nedavaji do toho trebas lepidlo? Hadam ze takova ta korkova podlozka ci nastenka bude spis z nejakych levnych zbytku.
Já jsem ho měla u želvy jako ostrov. hmm Pokud to necim zaroste, tak by se to asi spatne cistilo, kdyby to bylo prilepeny jako pozadi. A nejlevnejsi to taky neni.
0 04.03.2007 11:45 Marcel K. – Pozadí z korku.
Ahoj, chci se zeptat, jestli by šlo udělat pozadí do akvária z horkové kůry. Vím, že plave, ale kdyby se přilepila kvalitním silikonovým lepidlem, tak by mohla držet. Výhodou by bylo, že není tak drahá, je hezká a snad by moc (nebo vůbec) neměla špatný vliv na kvalitu vody.
M.K.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 1231x