Závěsný filtr
Tento typ filtru jsem taky dostal k mini. Vývod mám pod hladinou, aby se také trochu hýbala hladina. Taky ho mám vedle postele a usnu u toho, ale prostě jde slyset. Nehledě na to, že se musí filtr různě vypodložit, jinak to značně rezonuje o sklo. Jinak sám o sobě je filtr tichý, až na ty vibrace noo.
0 13.12.2011 18:34 odikcz [129] jak je to obecně s hlučností závěsného filtru? má správně voda dopadat z výšky třeba 1cm na hladinu, nebo má být vývod plně ponořen do vody a není to pak slyšitelné?
koukal jsem totiž po menším setu a je tam filtr Blau FM-120 ... vedle akvária se spí a kdybych měl celou noc poslouchat, jak do akvária přitéká voda, tak by to nebylo moc příjemné
+ je na malinkaté 28l akvárium takový filtr vhodný? nebo radši koupit jinou klasiku
za rychlé reakce díky (řeším Vánoční dárek
)
Starší reakce
ahoj já závěsný filtr mám a spokojenost..vyměnila jsem ho asi před rokem protože kvůli vnitřnímu se mi tvořila strašně řasa..od té doby je vše ok..výhoda je že si ho můžeš vycpat čím chceš..uhlím nebo rašelinou nebo molitanem....já mám Eheim a fakt fajn..
mám naprosto stejnou zkušenost
Míval jsem v 50l akva Aqua Clear a nemohl jsem si stěžovat. Slyšet nebyl, jen když se odpařilo víc vody, tak balo slyšet šplouchání vody, která se přepadem vracela do akva. Regulovatelný je taky.
Ja mám jeden závesný v 20l, a nie je počuť vôbec, a vôbec znamená fakt vôbec
do 72l napr. niečo takéto
www.shopakva.sk/…
www.shopakva.sk/…
Ja som si teraz kúpil do 50l externý filter, ale vyskúšam ho až po novom roku, ale pár ludí si ho celkom chválilo
www.akvashop.sk/…
Možností je kopec, vygoogli si čo chceš a pozisťuj si na fórach čo o skúsenostiach s tým filtrom píšu tí čo ho mali a je
Hlavne si daj zaležať, aby mal čo najnižší prietok a aby sa prietok dal regulovať. Zavesný filter je počuť, tak ak ti to nevadí........ Ten prietok je udávaný v litroch za hodinu
Zdar zejtra si du pro nove akvarko 72l a musim koupit i filtr libi se mi zavěsne filtry ale nwm jestli je to idealni???
Starší reakce
Řekl bych, že zrovna malawi není druh akvária, kde by se vyplatilo šetřit na filtru..... Chce to kvalitní dostatečně dimenzovaný vnější filtr. Koukni se na zdejší prezentace, co za filtry se používá nejčastěji
0 24.10.2010 17:02 Závěsný Filtr – Závěsný Filtr
Chtel bych si udělat akvárium Malawi a v něm tlamovce a chtel bych se vás zeptat jestli se závesnýma filtrama má nekdo zkusenost a jestli to stačí na okysličování vody atd....díky za brzkou odpoved
Starší reakce
no tak díky za názory
uvidim až to napustim a celý to rozjedu,ale asi to este potrvá
nejsou ted moc peníze a musim toho eště hodně nakoupit - druhej filtr,epoxidovou pryskyřici,jemnej písek,a pak takový ty klasický věci jako písek na dno atd , už aby to bylo
mohu ti doporučit taky aquaclear mam dva jeden mini a větší 150 ma velice tichý chod a jinak jak napsali kolegové
mam to tak taky-Aquaclear 30 v 98 l hrubej objem 2/3 molitan,1/3 valecky a nemuzu si stezovat.Tichy,dostatecne vykonny.
Já jsem s Aqua Clearem spokojen. Mám dva (jeden čeká až založím druhé akvárko). Akorát mě trochu překvapilo, že ten, co je starý přes 5 let a běhá skvěle, není vůbec slyšet a ten úplně nový trochu drnčí. Tím pádem mírně slyšet je. Chápal bych, kdyby to bylo naopak. Jinak ohledně filtrační hmoty: původně je to výrobcem plánováno jako 1/3 molitan, 1/3 válečky a 1/3 aktivní uhlí. To uhlí je tam úplná zbytečnost. Místo toho jsem tam dal také molitan, takže tam jsou 1/3 válečky a 2/3 molitan.
Parádní je na AquaClearech že je krásně upgraduješ z nejmenšího na nejvědší a ještě přitom dost ušetříš. Stačí koupit nádobu a vnitřní přepážku a kryt ( prodáva se to jako náhradní díly )zbytek je u všech stejný ( motorek, sací trubice ) , nandáš svoje fitrační hmoty a je to. Já mam AquaCleary tři a sloužej dobře. Na tu 80l bych dal určitě ten nejvědší. Zdar
No ja mam atmana HF-0300 v jednom mensim akva a moc z neho nejsem odvazany, jednak hlucnost (asi jsem od eheimu rozmazleny) a druhak, akva musi byt naplneno vicemene skoro po okraj, jinak pak ten prepad/vytok z filtru dela v akva celkem velke proudy, protoze ta voda pada z vetsi vysky.
Pokud mas akva ve skrini resp. mas pozadi, tak se nabizi jeste jedno reseni a to vlepit filtr do akva bud tedy za to pozadi nebo zboku a tu cast filtru zakryt nejakou listou. Ale pokud uz ten zavesny filtr mas tak asi neni co resit, vyzkousej a uvidis.
to bych si slepil i sám ale problém je ze mam ty akvarka ve skrini a místo mám jen pod a kousek nad akvárkem, povedlo se mi udělat zezadu díru abych tam ten filtr mohl zavěsit
to je právě to že já nechci vnitřní filtr, ale jak už jsem jednou rozebíral otázku externí filtrace u dvou akvárijí
rybicky.net/forum/12049 tak jsem toho taky moc nepořešil. filtr jsem koupil na aukru za necelí 3 stovky i s poštou a další si tam hodlám koupit taky, zrovna je tam jeden za 150
. jinak než věšákama nevim jak to vyřešit
ja bych si nechal slepit filtr u sklenare. na vyzku akva a nahoru bych hodil cerpadlo a byo by... v akvaristice sem videl kvadr 50x 15x15 a 50 vyzka. takze tam zaleze atman s velikym molitanem. az budu delat novej filtr do sve 112ky tak to koupim...
no já mám tento akvaclear také, ale v 60l akva a naprostá spokojenost, menší filtrační náplň, ale o to líp se zas čistí oproti atmanu. Přesto bych taky radši třeba ten atman
Řekl bych že pro 85l je možno takový filtr použít pouze pokud se bude jednat o nádrž s maximem a rostlin a minimem ryb. Má malý objem filtrační hmoty, takže bude sloužit jen k tomu, aby se trochu hýbala hladina. Cena je vzhledem k výkonu šíleně vysoká, což lze akceptovat pouze v případě, že jediným a základním důvodem k jeho pořízení je to, že filtr nemá v nádrži zabírat místo. Pokud by nevadil filtr vnitřní, doporučoval bych spíš Atman AT 200 za třetinovou cenu a s nesrovnatelně vyšší kvalitou filtrace.
no jsou to normální akvárka teprve je zakládám, myslel jsem to spíš tak všeobecně, akvarka jsou jinak 85.litrová s 3d pozadím takze tak o 10litrů menší , zatím mám akva clear asi 30 a budu kupovat este jeden
ale to eště nevim jakej
Záleží na to, jak je velké akvárium, jakého je kevárium typu (odchovna / rostlinné skoro bez ryb / přerybněné skoro bez rostlin / krevetkárium... ) jak je velký filtr (objem filtrační hmoty), jak je velký má filtr průtok.
Bez těchto informací ti nikdo neporadí.
zdar lidi, máte nějaké špatné zkušenosti se závesnym filtrem? budu je mít na 2 akva tak at vim co mě čeká dík
skus to spravit takto, kedze sa jedna o provizorium / choroba /, iste sa toto riesenie bude dat spravit : do akva umiestni dalsie akva, alebo nadobu /vedro/ ktore bude sluzit ako vonkajsi filter, aj ked bude "akoze"vnutorny
teda rozdiel hladin bude cca 30cm a to uz cerpadielko utiahnut musi ...
Já to vidím tak,že buď jim trochu místa ubereš a dáš tam některý vnitřní filtr, nebo akvárko postavíš výš(nemusíš hned pořizovat drahý stolek,stačí svařený stojan z jeklu),a pořídíš vnější filtraci.
Jinou možnost nevidím.
Tak zkuste čerpací hlavu s molitanem.
Nebude to žádná krása, ale naležato se tam vejde.
Nebo ji můžete použít samotnou, jen aby hnala vodu a filtr vytvořit nad akvárkem.
Abych vše uvedla na pravou míru, akvárium má rozměry 1m x 1m x 57 cm. Přes léto jsem v něm měla 2 vodní želvy, které chovám už 15 let. Neboť jsou teď nemocné, nemám je pořád v akváriu, ale chodí mi po bytě. Do vody je dávám jen když chtějí, většinu dnu ale prospí. Proto jen 10 cm výška hladiny. Vody tam je 100l, což se blbě každý den vynáší, dá mi to celkem zabrat. Želvám nemůžu ubírat prostor uvnitř akvária, neboť jsou hodně velké. Řeším tedy problém několika měsíců, co je budu muset léčit. Vím, že tady se zaměřujete spíše na rybičky, ale vždycky jsem tu našla informace, které jsem mohla využít u želv
Jinak ostatní ujišťuji, že mé rybičky, které žijí v jiném akváriu, se mají dobře a již nedělají kontrmelce (dokonce to paví očko nechcíplo, prostě jednoho dne přestalo, což mi je doteď záhadou)
No to je jednodussi tech 10 litru kazdy den vymenit. Nebo podle potreby, nevim co v tom chovas.
Závěsný filtr není konstruován a dimenzován na čerpání a překonání výškových rozdílů hladiny akva/filtr, proto jej v tomto případě použít nelze.
Předpokládám, že takto koncipované akvárium je zařízeno jako akvaterárium (s krabem?) či paludárium, proto je v něm nízká hladina...
Filtr by určitě zlobil. Mám taky závěsný. Ale hlavně tam přidejte nějakou vodu. Takhle chovat rybičky v kaluži... Vždyť je to týrání
.
hlavně tedy nechápu proč tak málo vody, ten závěsný to určitě neutáhne
Použijte přiměřeně velký bublifuk.
Ahoj,myslím že ti čerpadýlko závěsnýho filtru tu výšku nevytáhne.Alespoň mě to při čištění a snížení hladiny dělalo problémy.
Proč máš tak málo vody?Nemohla bys zvednout hladinu?
A co bublifuk,ten by se tam snad vešel.
Ahoj, mám problém s filtrací ve svém akváriu. Bohužel mám atypické akvárium, které je 57 cm vysoké a ve kterém je jen 10 cm vody. Chci se zeptat, zda mohu použít závěsný filtr, i když vodní hladina bude 47 cm pod ním? Nemohu kvůli nedostatku místa použít vnitřní filtr a ani nemohu umístit vnější filtr pod akvárium, neboť akvárium stojí na zemi a pořízení skříně pod akvárium by bylo finančně náročné. Poradíte mi někdo, jak mám danou situaci vyřešit? Děkuji za jakékoliv nápady
Starší reakce
Přetýkání sem vyřešil takto ( POZOR Platí pro AquaCleary ! ) : Musíš zaslepit odvzdušňovací dírku na krytu čerpadla ( nahoře vedle u-tribice sání ) a pak díry na bocích u koše na náplně. Poda se pak tlačí jedinou možnou cestou a to je spodem přez všechny filtrační náplně. Obtékání se už nekoná.
S tímhle filtrem jsem si hrála shodou okolností před 2 dny. Pokud tam dáš stejně porézní houbičku, mělo by to snad být v pohodě. Já tam improvizovaně dala větší hustotu (houbička na nádobí) a přetíkalo to. Docela jsem se s tím vyzlobila, musela jsem dost omezit průtok, aby to přes ta média aspoň trochu šlo. Zkusím sehnat jinou náplň, snad od Fluvalu by tam mohla jít. Kdyžtak napiš, jak jsi to vyřešil, zajímalo by mě to.
V podstatě jde o přendání zaběhlého media do nového filtru...
Já bych přendal zaběhlé médium a pustil to z hlavy. Jako "další filtr" vám funguje celý interiér akva, takže by se nemělo nic stát.
0 31.08.2009 16:47 švíco – HF-100
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Když zapojím nový vnější závěsný filtr Atman HF-100 a kromě kousku biomolitanu, co v tom novém filtru je, nastříhám dovnitř na kostičky "zaběhnutý" molitan z vnitřního filtru co mám teď (objem by odpovídal... co nastříhám, to se tam vejde).. může filtr takto hned fungovat? Nebo mám raději pořídit další nové medium a zabíhat filtr současně s tím vnitřním a pak vnitřní za nějakou dobu vyndat? V podstatě jde o přendání zaběhlého media do nového filtru... díky za názory
Starší reakce
Na plecofanatics.com a na planetcatfish.com jsou presentace nádrží, kde dokonce do nádrže kolem 250 litrů si někdo dal i součtem 5000 l/h. Podle fotek ty hlavy rozmisťují i ruznými směry, ale to se mi nezdá kvůli tvorbě protiproudu, spíš se mi zdá dobré, podle jednoho náčrtku, že proud namíří tak aby se lomil přes kameny, které jsou k tomu uspořádány. Taky je na PF nádrž 1200 litrů s proudem 10 000 l/h a to bych chtěl zase vidět já...
AT-203 mám ve 140Litrovém...
Domácím kýblům moc nevěřím.
Abych pravdu řekl já mám i nemám místo. Mám stojan se třemi policemi, ale drahá polivička je alergická na trčící kabely a jakékoliv hadice, už tak jí je ten stojan trnem v oku, teď ještě abych celým bytem vedl hadici.. Ale podívám se na nějaké ty návody, díky.
Nedory napsal
Proto se taky ptám tady na fóru, jestli mi někdo neporádí jak zařídit co nejvýkonější biologickou i chemickou filtraci při nedostatku místa...
No nejvýkonější co do biofiltrace s nedostatkem místa bude kostka bioakvacitu s čerpací hlavou v akvu a s dostatečně silnou hlavou ..on ten atman 201 má 400 lt/hod to udělá dost velkej vír v nádrži..203 ka má tuším průtok 600 lt..a to je už víc jak dost..kostka 10*10 * výška akva a máš biogiltr jak prase...nejvýkonější biofiltr samo bude externí..tady na fóru najdeš návody na kýblové homemade filtry a na nějakém slovenském webu jsem jich viděl víc...takovej "kýbl" pak strčíš kamkoliv a jak daleko ti to pak bude tlačit vodu je jen záležitost čerpadla....de fakto klidně si udělej ve sklepě plastovej barel 200 lt a do něj dej čerpadlo jak se dává do studní...to má i výtlak 25 metrů do výšky a to by ti mohlo stačit ..ale taky bych rád viděl jak při tom průtoku 2000 lt dokážeš aby ti to nedělalo vlnu a voda se ti nevalila ven....
Já vím, že u filtrace je potřeba plocha, proto jsem si postěžoval že u filtrů pro akvárium o vel 100 litrů je hrozně malá filtrační nádoba. Průtok potřebuji kvůli rybám. Za prvé jsou k tomu uzpůsobeni žít v proudu a cítí se v něm dobře, vyžadují vysokou hladinu kyslíku a za druhé vysoká fluktulace zabrání usazování zbytků krmiva v nádrži.
Proto se taky ptám tady na fóru, jestli mi někdo neporádí jak zařídit co nejvýkonější biologickou i chemickou filtraci při nedostatku místa...
potřebuješ plochu a ne průtok...
No to je poměrně dost nevyhovující filtrace, to mám atmana ve 140L akva s šesti pancéřníčky + jejich potěrem a chovným párem ancistrusů sp. brown a jejich potěrem, tam to stačí, ale pro plánované hypancistrusy je to málo...
O parádu nejde, bude to spíše chovné než okrasné akva...
kanistový filtr nemusí být hned pod akva a nějaké místo se může najít i jinde..ne tedy v jiné místnosti..na 126 lt by mohla stačit kostka filtrenu napíchlá na hlavu čerpadla toho nejmenšího atmalu 201 schovaná v rohu za kousek skla nebo třeba plexi a nebo jen nechat zarůst kytkami..a parády bude víc než dost...
Já jsem ho ještě nekoupil. Nemám místo na kanistrový filtr, tak to musím řešit závěsným. Problém je, že filtry s menším průtokem mají malou schránku, tak se tam vejde málo náplně.
jj, horský potok, něco podobného, spíše černá řeka Xingu. Posedlost vytvořením biotopu mě žene až tak daleko, že bych nejradši jel k Čáslavy kde je lom na amphibolit, ale obyčejný čedič je vypadá dost podobně.
Takže dekoraci už mám, teď už jen ten proud s kloudnou filtrací...
...taky prietok na 128L???...
- uz som vela veci videl ale toto???....
...v podstate si si odpovedal sam...je jedno ci tam das akvacit alebo substrat - "najdvolezitejsi" je prietok...prietok si "pekne" stiahni...a neries substraty.....
biologická filtrace funguje, je -li protékající voda filtrem co nejpomalejší. to za a, při 126 lt by optimum mohlo být sotva 200 lt/hod při normální filtraci, při bio by stačilo 100 i míň..1000 lt na 126 akva ??? předpokládám, že máš krabičku od filtru a nebo si ho najdi na netu na jak velké akva je určeno..prostě máš z akva horskej potok...
Akva je 128 litrů. Mám powerhead 402 což je 1000 l/h a ještě mám circulator 450 l/h. PAk něco proudu by mohl udělat aquaclear ac50 (1100 l/h), ale to asi budu muset zregulovat, jelikož to bude dopadající voda, tak aby mi to neudělalo z akvárka vířivku.
Ale otázka pořád platí jestli je tedy rozumější zůstat u akvacitu nebo naplnit celý ten koš substratem od Eheimu... Navíc při takovém průtoku jestli bude biologická filtrace účiná, biologická filtrace je mnohem účinější při pomalém průtoku, proto eheim má u svých filtrů dvojí oběh, než se dostane voda do akva.
1500 - 2000 l za hodinu? Do jakýho akva?
Přidat reakci
1 ...... ...... [3] 4
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 4291x