Přihlásit se RYBICKY.NET »

Krmení moučnými červy

NápovědaFórum » Krmení » Živé krmení 

Krmení moučnými červy
 Reagovat na tento příspěvek 2  - RadioactiWe Re: Vstrom
Vstorm: Nie, čierne kukly sú mŕtve. Živé sú biele, postupom času je vidiť žlté až červené končatiny a hryzáky.
LiborSprysl: Klasika, kedysi som zháňal po chovproduktoch mŕtve holíčatá, nikde som nepochodil, hneď po smrti totiž putujú k zophobasom. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - LiborSprysl Re: RadioactiWe
Podle informací od velkochovatelů této havěti, zcela bez problémů žerou červi rovněž maso. Uváděli mi to na potkanech, které mrtvé hážou k nim a do druhého dne je jen kostřička...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom Re: RadioactiWe
a ty kukly jsou takový černý?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadioactiWe Re: Vstrom
Ja som ich kúpil pavúkom a bolo mi odporučené mať ich v chladničke, ale mám ich len tak v izbe. Krmiť je najlepšie čerstvým zeleným, napríklad púpavam jablko a podobne, ale krmil som aj namočenými mačacími granulami alebo patentkami. Pri izbovej teplote sa ti budú kukliť, kukly som dával do oddelenej nádobky bez substrátu a dal som im tam kvapku vody. Vyliahnuté chrobáky som preložil do tretej nádoby, substrát tvorí strúhanka, krmím mačacími granulami a patentkami. Na dne v substráte je vidno malé cca. pol centimetrové červíčky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom
Ahoj, nemáte někdo návod, jak tyhle červy chovat? Kupuju je želvám. Četl jsem všelijaké návody, ale moc si tím jistej nejsem. Díky
 Reagovat na tento příspěvek 2  - grizly Re: maros77
Klidně jim to dej, pochutnají si na nich. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maros77 Re: Kajka99
chcel by som nimi skusiť nakrmiť štvorzubce. Lenže kukly su niečo iné. Toto je normálny červ len je čierny a nehybe sa. Mam ich v nadobke kde je muka, struhanka, práškovy cukor, vločky... sem tak im pridám príklad uhorku aby mali tekutiny. V jednej nadobke mam tie červíky, v druhej tych 4 chrobačikov a v takej maličkej mam kukly na papierovom obrusku ktory udržiavam vlhky (len tie mam zatvorene ináč ostatne su otvorené).
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Kajka99 Re: maros77
já chovala moučné červy když mí ptáci vyseděli ptáčata...měla jsem je v krabičce od margarínu zasypané moukou (fakt hodně) žili a ti co jsem nestačila zkrmit se vylíhli v pohodě...jak je chováš ty?
 Reagovat na tento příspěvek 2  - geminika Re: maros77
Tie čierne múčne červy, tak to sú zakuklené červy z ktorých sa niečo vyliahne. Aby sa nezakuklili, musia byť v chlade. Aj tým sa dajú kŕmiť väčšie ryby, netreba to vyhadzovať. Aké ryby tým kŕmiš?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - vejaRe: maros77
asi jsi je hrmil hodně nebo málo.Také mohli být staří nebo na ně mohl mít vliv blbá kvallita vody bez vzduchu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - maros77 – sčernanie
Mam červy v nadobe v izbe a niektoré mi černaju. Čím to je? Stvrdnu a su cele čierne. Vyhadzujem ich su asi mrtve. Čo sa im mohlo stať? A kukly sa mi dlho dlho neliahnu. Ako dlho trva kym sa vyliahne z kukly chrobák? Ďakujem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - blackarrowRe: kik
Já je mám v krabičce s větracími otvory na víčku zasypané ovesnými vločkami a občas jim přilepším ohryzkem z jablka, aby měli nějaké tekutiny. Skladovat v lednici spodní polička, jinak se ti brzo zakuklí.
 Reagovat na tento příspěvek -1  - švícoRe: kik
Moukou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kik
Cim krmit cervi?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dušan2 Re: diskoclub
Tak se na to asi vykašlu, proto se ptám že vím že jsou spíš býložraví, tak jestli to někdo nezkoušel a pokud ano tak jak to dopadlo. Maximálně to zkusit opravdu jen péřovcům, ty žerou klidně z ruky, ale ještě nevím, aby něco neupustily a tlamky to nezdlábly, aby měly potíže to nechci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - diskoclub Re: Dušan2
Dušane oni by to asi určitě sežral, ale problém by mohl nastat v tom, že by moli dostat střevní potíže.....bílé hovínka a tak.Osobně bych to v žádném případě nedával
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dušan2 Re: diskoclub
Že to jsou býložravci vím, já jen že v každém krmení je také něco masa a teď máme doma moc červů pro gekončíka, tak sem jen přemýšlel jestli by to nezchroustaly také. Jedině že by to schroustli péřovci dříve.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - diskoclub Re: Dušan2
Tohle malawi určitě nedávej, nevím jak by na tohle reagovali ti labidichromisi,a le těm pseudotropheusům to určitě nedávej, to jsou býložravci.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - JuraSRe: Dušan2
Moučnými ale i masnými červy jsem krmil colossoma bidens..jeli po nich jako divé..o mastných červech si myslím, že se s nimi většina ryb setkává běžně ve své domovině když třeba do vody spadne zemřelé zvíře a mouchy do něj nakladou vajíčka..jen co je někde uvidím prodávat tak je vezmu terčovcům pro přilepšení...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dušan2 – moční červi
chtěl bych se zeptat jestli se dají krmit rybky : Labidochromis caeruleus , a Pseudotropheus socolofi , krmit močnými červi? U péřovců asi problém nebude, ale u ostatních nevím, nerad bych něco pokazil. Ty Labidochromis caeruleus jsou poměrně mladý, asi 5 - 6 cm. ahoj

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 2006x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11978-krmeni-moucnymi-cervy