Acriflavin
Zamysli se nad tím, jestli by nedávalo smysl nějaké novější, šetrnější léčivo. Jako třeba eSHa 2000. A u toho je i docela obsáhlý návod
Jakou plíseň a na čem? Chtělo by to alespoň fotku.
0 23.02.2021 13:42 Terka – Plíseň
Dobrý den, chci se zeptat, v akváriu mám plíseň a aplikovala jsem acriflavin akorát nevím, jestli mám svítit, protože na obalu se píše, že jo, ale všude někdo píše, že nesvítit. A ještě jsem se chtěla zeptat, jakcčasto ho mám dáfkovat? A ještě jedna otázka, jak mám vzduchová, když nemá být puštěný filtr? Moc to nechápu????
Starší reakce
áno skúšala som, vodu som vymenila, neprekrmovala som, zabránila som aj priamemu svetlu do akvária... všetko ako mi poradili a ako som si prečítala no zbytočne, rybka už nežije, bohužiaľ...:(
Patrně se jedná o bakteriální onemocnění a s tím si Acriflavin moc poradit nedokáže, tady by bylo lepší aplikovat třeba lék eSHa 2000, nebo Baktopur(ten v samostatný nádrži, nitrifikační bakterie dostanou nafrak). Ta plíseň může být doprovodným jevem onoho onemocnění.
EDIT: Vodoléčbu v podobě častý a intenzivní výměny vody jsi zkoušela? Pokud by to byla jenom ta plíseň samotná, tak by měla zabrat i bez přidání toho Acriflavinu.
0 22.10.2011 00:09 Monika – pomoc
Ahojte, chcela som sa Vás opýtať, moja ryba (bojovnica)má bielu pleseň a v chovprodukte mi poradili, že mam dať do akvária Acriflavin a zvýšiť teplotu tak na 27°C ..urobila som to, no aj napriek tomu na druhý deň mala pleseň už skoro po polke tela a večerom aj na ústach ..očakávam, že to už dlho nevydrží..ale chcela by som sa opýtať, že ako je možne že liek nezabral a dalej sa nákaza rozširovala???
Starší reakce
U mě se píše na 100l vody 10ml acriflavinu vyměnit půlku vody v nádrži, nesvítit silně vzduchovat a vypnout filtr ale v jakých intervalech to dávkovat se nepíše já bych to tam dal jen jednou.A kdyby to nezabralo tak bych léčbu opakoval.
Ja daval 1 ml na 54 litrů vody a skoro vše se vylíhlo sž na nějaké ty neoplodněné.
ale ja nemyslim na jikry ale do karantennej nadrze ktora ma 12L ... a ako casto.. raz za tyzden? 3 krat do tyzdna?
Starší reakce
...nic sa nestane...acriflavin "znasaju" rybi v pohode... kludne 3-4 kvapky na 5 litrov...
...ja som ho pouzival iba na liecenie...v karantennej nadrzi a nikdy som to nemeral - proste nalial nech je to zeleno-zlte...a ziadny problem nebol...
...teraz pouzivam...-no "pouzivam" -ani nepametam kedy
www.shopakva.sk/…
9-Aminoacridin *HCl* H2O 94,6 mg, Acriflavin 567,6 mg, Ethacridin-Lactat 2498, mg, Methylenblau 214,4 mg
Starší reakce
Acriflavin - je vyborna vec - rybi ho znasaju hadam najlepsie zo vsetkych "veci"...
...na plesne ma silny ucinok...a ani s predavkovanim som nemal ziadne problemi...
...-len som ho pouzival v "karantennej nadrzi"...
...rastliny to pekne "odstavy" trochu to trva nez sa "preberu"...
Já vždycky když odsávám tak ta hadička nasaje i ty dobrý jikry!
Jak píše Silent bílé (neoplodněné) musí pryč
buď odsát nebo zkusit špejlí odstranit
Ty neoplodněný bych se pokusil odsát vzduchovací hadičkou. Pak se riziko zaplísnění ostatních podstatně sníží.
Já jsem dal 1 kapku. stejně skoro 90% je bílých. Snad z toho alespon něco bude
Pokud se přidává proti zaplísnění jiker tak stačí míň
Dává se tak 1-2 kapky na 5 litrů.
Já do 100 litrů dávám deset kapek
Tobě bude stačit půl kapky
Stačí pár kapek, záleží do jakého objemu vody, a opravdu to pomáhá
Dobrý den Kolik mám dát kapek Acriflavinu proti zaplísnění jiker? Mám ho vůbec použít? Děkuji
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2459x