Nikdo Ti vědomostmi nepřispěl ? , asi jsi nečetla o věhlasném Mičurinovi , který prohlásil klíčová slova - NEČEKEJME OD PŘÍRODY MILOSTIVÉ DARY , MUSÍME SI JE VZÍT SAMI - a pustil se s vervou do usilovné práce. To platí ve všem , kde chceme dosáhnout cíle.
Stačí na Seznamu dát do vyhledávače pouze slovo bahenka a informací na nespočetných stránkách je PLNO ! i se jmény těch co je chovají. Třeba příspěvek od Petra Meduny na iFAUNĚ nebo stejný na - Planeta je náš jediný domov! - , píše o nich i 'Rudolfos' na Aquapage plus jiné odkazy nebo semináře.
Když chceš servírované informace , tak si napiš otázku na ontolu (ONTOLA.COM ) , odpověděli mi tam mimo jiné i na dotaz jaké vlastnosti by měl vertikální tunel skrze střed zěmě k protilehlým povrchům. A nebo jednoduše Ti poradím , zkus 'diplomaticky' o trochu osobního životního času a vlastních shromážděných údajů požádat Raviolku , občas se k tématům vyjadřuje a ani já na ni vědomostmi nemám
.
Bahenky mají rády vydatné - bohaté porosty přisedlých řas , rozsivek , které dokáží spásat pevně přisedlé i na kamenech v silných proudech čistých řek . Samozřejmě v kvalitní dostatečně okysličené stojaté vodě se jim taky daří. Množí se na jaře po zimování při nižší teplotě , ale jako pravidlo to nepotvrdím . V dobře vedených zahradních jezírkách je lze celoročně chovat i pozorovat - pohybují se po celém prostoru nádrží. Mláďata mohou v jezírkách i v akváriu některé druhy ryb vyžrat.
V případě , že si je někdo donese z přírody , doporučuji více měsíční karanténu. Neměl jsem je dostatečně dlouho , abych zjistil délku březosti. Nevím kam jsem zašantročil fotku živých bahenek , asi nevědomky vymazal a teď nemám na vložení
.