Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bahenka pruhovaná - rozmnožování

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Množení ostatních živočichů 

Bahenka pruhovaná - rozmnožování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.08.2010 19:59 Muž Gunguy [2]
Jaké nemoci mohou přenášet? a jedí kytky a nebo radši zbytky,spirulinu nebo řasy?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2009 10:22 0 Re: Hatomi
Nikdo Ti vědomostmi nepřispěl ? , asi jsi nečetla o věhlasném Mičurinovi , který prohlásil klíčová slova - NEČEKEJME OD PŘÍRODY MILOSTIVÉ DARY , MUSÍME SI JE VZÍT SAMI - a pustil se s vervou do usilovné práce. To platí ve všem , kde chceme dosáhnout cíle.

Stačí na Seznamu dát do vyhledávače pouze slovo bahenka a informací na nespočetných stránkách je PLNO ! i se jmény těch co je chovají. Třeba příspěvek od Petra Meduny na iFAUNĚ nebo stejný na - Planeta je náš jediný domov! - , píše o nich i 'Rudolfos' na Aquapage plus jiné odkazy nebo semináře.

Když chceš servírované informace , tak si napiš otázku na ontolu (ONTOLA.COM ) , odpověděli mi tam mimo jiné i na dotaz jaké vlastnosti by měl vertikální tunel skrze střed zěmě k protilehlým povrchům. A nebo jednoduše Ti poradím , zkus 'diplomaticky' o trochu osobního životního času a vlastních shromážděných údajů požádat Raviolku , občas se k tématům vyjadřuje a ani já na ni vědomostmi nemám :) ano .

Bahenky mají rády vydatné - bohaté porosty přisedlých řas , rozsivek , které dokáží spásat pevně přisedlé i na kamenech v silných proudech čistých řek . Samozřejmě v kvalitní dostatečně okysličené stojaté vodě se jim taky daří. Množí se na jaře po zimování při nižší teplotě , ale jako pravidlo to nepotvrdím . V dobře vedených zahradních jezírkách je lze celoročně chovat i pozorovat - pohybují se po celém prostoru nádrží. Mláďata mohou v jezírkách i v akváriu některé druhy ryb vyžrat.

V případě , že si je někdo donese z přírody , doporučuji více měsíční karanténu. Neměl jsem je dostatečně dlouho , abych zjistil délku březosti. Nevím kam jsem zašantročil fotku živých bahenek , asi nevědomky vymazal a teď nemám na vložení :-( .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 22:34 Žena Hatomi [27] Re: 0
Tyto krsné šnečky mám od p. Dlouhého (Akvaristika Dlouhý - Kladno) volně je neprodává,ale když jsem se zeptala jestli čistě teoreticky neprodává šneky, tak jsem se dozvěděla, že je těžké sehnat do obchodu opravdu zdravé šneky, ale, že mi může vylovit z jeho akvária doma, že jich má kolem 50...
Teď mám 3 (2 samce a jednu samici >v každém akvárku jednoho)
strašně ráda bych se o nich něco dozvěděla,ale víceméně nikde nic nepíšou :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2009 10:16 0 Re: Hatomi
Fotka k příspěvku Ani bych nereagoval , jen Ivaně ze "staré známosti" , která po bahenkách zatoužila a dala si na ně i inzerát napíšu , že ti plži nejsou zrovna úplně snadno chovatelní a nelze je srovnávat s nějakými okružáky nebo "ampuláriemi". Nechci se příliš zdržovat vypisováním proč a co si žádají , i když už jejich potřeby znám , protože jsem to sám s chovem zkoušel a pro zaneprázdněnost s následky o těch pár chovných jedinců přišel.

Není problém udržet je několik měsíců , ale aby bahenky prospívaly více let a namnožily se je obtížnější docílit - bavím se o populacích žijících v našich volných vodách. Pokud by to bylo jednoduché , tak by se dávno běžně nabízely , ale občas nabízeny jsou . Lucka mohla rovnou napsat "šnekařům" odkud a jak dlouho je má .

Vím , kde se dá na ně z Prahy jít - přírodní naleziště . Místo nálezu je dostupné a před rokem jsem tam nalézal pěkné 'kousky'. Nebylo jich mnoho a jsou na dně řídce roztroušené a bylo tam víc prázdných ulit , než živých šneků ( - fotka) , ale bez opravdu cvičeného oka je nezkušený člověk v hloubce , v níž se zdržují nenajde a sítí se lovit nedá. Z logických důvodů nezveřejním , kde se ony viviparusy vyskytují , nedopustím vydrancování lokality a následné nabízení plžů po burzách , kteří pak stejně v neodborné péči uhynou. A na chov v akváriích budou vhodnější původem jiné populace , než ty co se u nás volně v přírodě vyskytují. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.08.2009 11:37 Žena Hatomi [27] – Bahenka pruhovaná-rozmnožování
Dobrý den, memáte zkušenost s rozmnožováním Bahenky pruhované, právě se mi v akva páří, proto se chci zeptat na dvě věci
1) Jak dlouho trvá březost?
2) Dočetla jsem se,že je vejcoživorodá, to znamená,že narozená mláďata budou shopna života hned po narození(jako např. u živorodek)? Nebo je to u šneků jinak?
Děkuji za pomoc palec

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 1020x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11717-bahenka-pruhovana-rozmnozovani