Řasobijec
Spíš je vyndej z těch košíčků a přidej trochu hypermanganu ať se zbavíš třeba ploštěnek což je trochu horší než šnečci.
Šnečky nechej, taky přiloží ruku k dílu v boji proti řasám.
Dobře, všem děkuji moc!!! Zakoupil jsem pár rostlinek, které právě odšnekovávám
A taky to dávkování, to by se tam toho lilo hektolitry
. Taky jsem ho z nevědomosti zkoušela když jsem začínala. S řasama nepomůže vůbec
. Zasaď velké množství rychle rostoucích rostlinek a měň častěji vodu
Řasobijec je hnojivo na podporu růstu rostlin.
Čauky. Pokud je tam filtr Pacific P-f302, tak je to slabota a vyměnil bych ho. Ajak píše afc1886 brutálně bych přidal rostlinek.
Řasobijec ti nezabije (samozřejmě v určitém množství) tvé živočichy, ale ani tě nezbaví řas. Všeobecně žádní živočichové nebudou nadšení z přilévání chemie do akvária, ale aby šlo lépe poradit, chtělo by to více informací, nebo ještě lépe vytvořit prezentaci nádrže.
EDIT- tak za prezentaci máš
, ale aby jsi mohl úspěšně bojovat proti řasám, budeš muset přitlačit na rostlinách a začít častěji s údržbou akvária, aspoň vodu bych teď měnil klidně 2x týdně.
0 27.02.2019 16:35 PatasF11 – Rataj-ŘASOBIJEC
Starší reakce
Na ruduchu platí snad jen dostatek rostlin, vědro a odkalovač no a pravidelná a častější výměna vody a hlavně pokud to není nezbytně nutné nepřihnojovat. Podle mých zkušeností s ní chemie stejně nic nezmůže, jenom se rozhodí už tak narušená rovnováha ( již tak narušená proto, že by tam jinak ruducha neměla šanci).
Když se mi letos na jaře v akvárku rozmohly ruduchy, taky jsem zkoušel Řasobijce. Zpočátku to vypadalo na zastaveni růstu ruduch, ale pak se začaly šířit dále. Takže moje zkušenost s řasobijcem je taky špatná. Jak už jsem psal jinde, na úplnou a jistou likvidaci ruduch se uplatnila metoda pravidelné časté výměny větší části objemu vody a snížení krmení na nutné minimum. Je to sice pracnější metoda, ale zato levnější a jistější.
Zkoušením chemie, různých druhů osvětlení nebo CO2 se u mne v akvárku v boji proti ruduchám absolutně minulo účinkem. Pro mne znamenal Řasobijec vyhozené peníze
PS: žádný úhyn ryb ani krevetek jsem po aplikaci Řasobijce nezaznamenal.
Hledejte příčiny těch řas a ty se snažte odstranit, né hned chemii. Rybky a vyšší rostlinky už vůbec z těch vámi navrhovaných přípravků nadšené nebudou.
Ještě jedna věc, než přijmete něčí radu, koukněte na jeho akva.
nemyslím tablety od Rataje, ten nad ani žádné nemá. MYslím např. Od tetry, teď si nevzpomenu na názvy, ale chcíli mi to pomohlo, ale nebudu za to utrácet
A kde se ty tablety daji koupit?A ti je nazabijou?A kdybych rybicky odlovil a pak je tam dal co by se stalo?
Spíše než ony zmíněné výrobky zabije rybičky sám chovatel. Pro ryby jsou, tedy pokud se použijí jak mají, neškodné. Další věc je jestli jsou nutné.
Mám zkušenosti z Řasobijcem, ale abych řekl pravdu, je to už asi 3 roky co jsem ho použil a JE na Hov**! Algae destruct vám udělá v AQ jen paseku. Pokud chcete něco proti řasám, a je to přípravek, tak doporučuji pouze tablety! Jde to i jinou a biologickou cestou na řasy!. Bohužel mě se to biologickou ani chemickou cestou nepovedlo
Těžko jednoznačně říci zda ten či onen chemický přípravaek zabíjí rybky. Všeobecně však každá chemie rybkám k prosperitě nepomáhá.
2 14.08.2009 20:04 kladivoun – Rasobijec
Zdravim.MAm dve otazky.Jestli rasobijec zabiji ryby?A nebo algae destruct zabiji rybicky?.Predem dekuji.
Starší reakce
Ja řasobijca používam, ale nemôžem potvrdiť jeho pozitívne účinky (ani negatívne). Listy hnednú naďalej a riasa nemizne, neviem síce ako by bolo bez neho ale ešte mi zostalo asi 2 dl to dopoužívam a končím s ním!
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 1343x