Přihlásit se RYBICKY.NET »

Motolice

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Motolice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - slunecnice54 Re: romant
no tak mám pocit že je to lasturnatka lezou po skle a mají pevnou schránku vybadají jako miniaturní škebličky a při čištění filtru jsem jich měla ve vodě hodně
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: slunecnice54
Třeba Ti to pomůže se zorientovat a přesněji Tvůj problém pojmenovat. rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
 Reagovat na tento příspěvek 0  - slunecnice54 – motolice
prosím vás kdo mi zodpoví co to je má to pevnou schránku?já mám ten pocit že toho mám plné akvárko jak se toho zbavit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid Re: Eff
Velmi pravděpodobně. :-) Jen určit, která?! (Notocotylus?)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff
Fotka k příspěvku Je to motolice? Kamarád mi to přinesl ve skleničce.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Onďa Re: Gunguy
Ten plž je plovatka bahenní a žábry nemá :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gunguy Re: FranzFritz
Fotka k příspěvku Aha no tak ale jak zabránit abych od nich nechytl motolici?

Reagovat na tento příspěvek 0  - FranzFritz Re: Gunguy
Tak na to ti tady asi těžko někdo zodpovědně odpoví. Problematika přenosů motolic mezi různými hostiteli ja velice široká a je druh od druhu jiná. To by musel být u tohoto konkrétního druhu výzkum proveden.
Edit: Dočetl jsem se, že piskořky jsou mezihostitelem motolice žlučové. Jenže druhů motolic, které paratizují na člověku, byť i jen příležitostně, a ke svému vývoji potřebují mezihostitele plže je spousta. Některé druhy přenášejí i plovatky a okružáci.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gunguy Re: FranzFritz
Ano ale ja potrebuji vedet jestli muze parazity na cloveka prenest tento plz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FranzFritz Re: Gunguy
Motolice potřebují ke svému vývoji mlže a u ás těch druhů je asi více než jen piskořka. Zajímavé članky najdeš zde: www.vesmir.cz/…, www.osel.cz/…
Další články věnované tomuto tématu vyšly ve Vesmíru 87, 484, 2008/7 a v Živě, ale ty jsou dostupné v papírovém časopise, anebo na netu pouze předplatitelům.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gunguy – Motolice
Ahoj, motolici u nas prenasi jen piskorka mala a nebo i neco jineho? sehnal jsem 5 sneku , maji tmave hnedou az skoro cernou ulitu, cernou nohu a jsou dlouhe az 4 cm a siroke 1,5 cm jsou ze stojate zelene vody takze asi nemaji zabry , dokazou plavat na hladine, nemaji vicko, jsou pravotocive se tctyrmi zavity.

Co je to zac a mohou prenaset motolici na cloveka?

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 1507x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11385-motolice