Filtr JBL Cristal Profi
Výkon filtru(papírovej, max. udávanej výrobcem) dělíme dvěma a toto číslo by mělo danou nádrž posléze otočit 2-3x za hodinu.
Já vím,že průtok klesá,mám eheim eccopro 300,tak vím o čem mluvíš.Ale ty máš akva 220 litrů a filtr JBL CristalProfi e901 greenline,který má průtok 900 litrů,takže po zajetí o dost míň.Já chci JBL CristalProfi greenline e1501 do 240l akva,který má průtok 1500 litrů,po zajetí samozřejmě taky o dost míň.Jenom nechci,aby byl v akva moc velký proud,proto se raději ptám,abych zase nekoupil špatně.Buď nechám oba filtry v jednom akva,nebo eheim použiji do 60litrového akva.Jinak díky za názor.
Regulovat jde, ale je otázkou, proč to dělat. Já mám spíš problém, že průtok filtrem brzo výrazně klesá.
vse normalne tesni, jeste je tam treti packa a ta uvolnuje adapter hadic pri cisteni filtru.
Mám ho doma a regulovat de. Reguluje se to páčkou na výtoku.
Já mám e901 a tam je páčka na regulaci jedna. A vše těsní.
Díky za odpověď,tady totiž u druhého dotazu píšou,že to nejde.
www.rostlinna-akvaria.cz/… A nemůže tam potom u těch pacek o dojít k netěsnosti?
mam 1501e a jsou tam dve packy, kteryma se uzaviraji hadice (nasavani a vytok) a tim i lze regulovat prutok..
Starší reakce
0 04.02.2016 23:22 Pavel – JBL e901 zavzdušňování
Mám zánovní filtrJBL e901 a po nějaké době se mi začal zavzdušňovat,někde musí přisávat vzduch. Již jsem přetěsnil hadičky, ale ani to nepomohlo. Občas s ním musím zatřepat, aby se mi vzduch vytlačil přes rampu. Kudma se mi tam může vzduch dostávat?
Starší reakce
Akva nemam preribnene.Takze molitany nahradit keramikou okrem toho vrchneho molitanu.Vdaka
Nevím,co máš v nádrži za rybičky,ale ani ten molitan není špatný.Samozřejmě keramika je keramika.
Takze vsetok molitam mám dat prec?Samozrelme okrem toho horneho.
Co je to originál? Molitany a nebo verze s keramikou?
Dokoupil bych litr až dva keramiky a dal částečně místo molitanu (hlavně do prostředních košů). A kup si nějakou molitanovou kostku na sání jako předfiltr. Ale 160l to bude zvládat asi i bez výměny těch molitanů, pokud ji nepřerybníš.
www.heureka.cz/… Zdravim.Mam 901-ku na 160L akva.Chcem sa spytat ako ste nakonbynovaly naplne vo filtry ja mam vsetko original.Co dobreho by ste mi poradily?
Můj e1501 odebírá 12W.čištění 2x do roka,hadice celkem cca 6 metrů + UV lampa.Po přiškrcení stejný odběr.
Dik za zmereni.To je nejak malo w na to ze vyrobce udava 2 nasobek
Mojim měřákem - 8W otevřený, 7W uzavřený. Filtr je nový, není zanesený, na sání je z kostky molitanu udělaný předfiltr, na výtlaku mám rozstřikovací rampu, hadice jsem nezkracoval.
Nevím jaká je přesnost toho měřáku, ale u led žárovek a trubic ukazuje přesně co mají na štítku.
kdyby nestacil jbl901 a nebo kdyby se porouchal
martondra napsal: Asi si koupim jen tu e901 a knemu FLUVAL C4 vnější
A to jako proč? Jaký by to mělo smysl?
Asi si koupim jen tu e901 a knemu FLUVAL C4 vnější
Tak jestli budes mit cas tak mi tu spotrebu zkus zmerit.zkuz to aji priskrtit jestli bude spotreba stejna.Dik
Přiškrcený a nebo puštěný, tak pořád 10-11W. Ten filtr bude na 250l akvárium malej a měl bys jít do e1501. Vím o čem mluvím. Mám doma oba.
Večer ti můžu spitřebu změřit. Já mám koupené jbl901 pro 325 nádrž. Záleží na osásce, jak nebude moc ryb, tak by mi měl stačit. Ale vyměnil jsem molitan ve 2 koších za keramiku a do toho posledního s molitanem asi dám částečně vatu. Ten originální molitan mi přišel moc hrubý.
ja mam na meraku asi 10 mozna blikne 9, ale nevim, jestli je dost presny.
a to nemam eko verzi
edit: tim priskrcenim, by se ale zas tak moc zvednout nemel. mozna zmerim, jestli si vzpomenu.
0 27.01.2016 09:35 martondra –
Re: GP Takze se mi zvedne spotreba?V manualu je u e901-11w a v zavorce 15w.Jakou ma filtr tedy spotrebu?
odber se urcite nezmensi. fazovym posunutim vrtulky, jako reakci na zvednuty odpor, se zvysi i potrebny vykon.
edit: mam 901 ve 120l a ze by to bylo nejak predymenzovany...
0 27.01.2016 09:21 martondra – Filtr JBL Cristal Profi e901,e1501
Ahoj
chtel bych se zeptat na filtr JBL Cristal Profi e901 jestli mi bude stacit na 260L akvarium.Potom bych mel jeste dotaz kdyz priskrtim prutok u filtru zmensi se i odber elektriky?
Diky
Starší reakce
No má je raději koupim nové.přece jen mám skoro 7metrů hadic.zajímavé že někomu se zanesli hned a někomu ani za x let.
Nikomu nebudeš muset nic vysvětlovat, prostě naleješ do sundanejch hadic trochu sava originál, necháš působit, propláchneš pořádně vodou, ještě hoďku necháš jenom na vzduchu, nainstaluješ k filtru a jede se dál. V čem je problém? Proč vyhazovat za rok 200,- Kč.
Savo?No už se vidím,jak vysvetluju moji drahé polovicce proč je všechno odbarvene
Vy nemáte doma Savo?
No třeba u mě se moc nefláká
Hadice "zčernají" už za měsíc,ale kašlu na to.Jednou,nebo dvakrát do roka je rovnou vyměním.Nevyplatí se je čistit,nové stojí cca 100,- Kč.
JBL CristalProfi greenline e1501 v provozu přes 3roky a ještě jsem hadice nečistil.
Předfiltr používám, ten čistím týdně(nebo podle potřeby). Náplně od výroby jsem také doplnil
(dosypal ker.kroužky(na max co to šlo) + biomolitanem PPI 10 = hrubá(tenký plátek cca 1cm))
Ten sliz, jsou kolonie nitrifikačních bakterií a jak píšeš, předfiltr na toto nemá vliv. Jako trochu pomoc se mě osvědčilo, mít hadice v temnu, kidně obalený nějakou látkou.
No jo, ale vy tu máte všichni v akvárku pár rybek a hromadu rostlin. Ten filtr se pak defakto fláká, protože v nádrži je minimum živin.
Mám sice jiný externí filtr, ale hadice jsem za víc jak 5 let provozu čistil jen dvakrát. Naposledy jsem si říkal, že to budu dělat častěji, protože na průtoku to znát je, ale jsem od přírody líný
Tak já mám sice teprve druhý měsíc ale nejak se mi neucpavaji hadice a to myslím že rybek mám až moc. Jsou průhledné a prázdné
Ne, ale to nemá žádný vliv. Sliz ucpává i odtokovou hadici a tou už žádné mechanické nečistoty neprotékají.
Ta keramika moc nečistot nezachytí, pokud bych chtěl hodně sázet na keramiku, dal bych jí max do dvou košů.
S čím mám problém jsou ucpané hadice. Snad každý měsíc je musím vyčistit, jinak voda prakticky neprotéká, ucpou takovým tím slizem. Ale to bude problém všech externích filtrů co používají hadice, jinak jsem s JBL filtrem spokojený.
Mně šlape měsíc jak hodinky.
Ty náplně jsou při koupi nového filtru všech značek nedostačující. Ani u Eheimu nebylo "plno" .
Starší reakce
Osobně bych to neřešil a třeba, jako že kompromis bych ten substrat pro dal doprostřed, ale to je opravdu jenom o subjektivním pocitu.
Přidat reakci
1 ...... [17] ...... 42 43
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53378x