Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr JBL Cristal Profi

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Filtr JBL Cristal Profi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2017 15:27 Muž powery [250] Re: TRULY
I to je možné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2017 15:10 Muž TRULY [164] Re: powery
ja som to dneska riešil s rostlinnyakvaria.cz že čo to vymyslaju za zdraženie, tak udajne dvihli ceny v JBL a tak budu zvyšovať aj oni.
Na SR stranke je cena stale 127e tak CZ strnka argumentovala udajne že asi SR maju naskladnene viac tak davaju staru cenu. Podla mna to je len marketing zase. Ide nova generacia tak ceny by mali ist dole nie hore... :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2017 14:59 Muž powery [250]
Dnes mi došel email od jednoho prodejce, že se budou v brzké době zdražovat před vánocemi dočasně zlevněné filtry JBL. Tak kdybyste někdo chtěl kupovat, je nespíš dobré neotálet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2017 14:38 Muž Jarry [1442] Re: TRULY
Já vidím změnu snad jenom v tom vrchním koši, který je v nové verzi vyhrazen pro předfiltr, zbytek asi bude stejný. I v popisu se zmiňují o dvojnásobné ploše předfiltračního materiálu. Jestli tomu dobře rozumím, tak horní koš rozdělili na 2 s poloviční výškou a v tom horním bude jenom předfiltr přes skoro celou plochu. V každém případě se předfiltr asi bude o něco lépe čistit, když nebude rozdělený, ale důvod pro vyšší cenu tedy nevidím, podle mě jde spíše o drobný tuning:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2017 13:33 Muž TRULY [164]
Táák a od 1.4 nástup novej generacie techniky.
Prídu na trh filtre e402, e702, e902, e1502, e1902
V podstate ide o tie iste filtre, veľkostou. Dizajn ten istý, čo pozeram tak aj výkon čerpadiel tie iste. Jedine čo sa zmenilo je udajne o 100% vačšia plocha filtračných medii a vačšie predfiltre k čomu pripada aj vyššia váha + zrejme bude aj vyšší rozdiel v cene.

www.jbl.de/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.12.2016 17:56 R Muž romant [28001] Re: Kolco
Čas je tvůj spojenec, on to někdy trvá i dva měsíce, než si všechno sedne jak má. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2016 17:53 Muž Kolco [57]
Taky doufám,že až ta vrtulka časem "oslizne",že se to ještě zklidní.Díky za naději. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2016 10:51 Muž martinCA [33] Re: Kolco
Kolco napsal: Předtím jsem měl Tetru a Atmana,no a musím říct,že co se týče hlučnosti,tak jsou všechny přibližně srovnatelné ..ale tak tento mas 5 dni no nie? :-D

verim ze hlucnost sa moze lisit kus od kusu a nejake drncanie by som urcite bezrozmyslania reklamoval. tu mam 1.5m od seba 1501cku a musim sa intenzivne sustredit aby som rozpoznal jeho zvuk, pretoze 3m vzdialena chladnicka aj 1.5m vzdialeny atman 201 ho prehlusuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2016 10:01 Muž Kolco [57]
Chlapi,neměl bych to vůbec přiznávat,protože je to primitivní,až směšné,ale já jsem ho zkrátka zabalil to staré peřiny,jako mimino do povianu.Poradila mi to moje žena se slovy : Však co , ve skříňce to stejně není vidět.Jo a výsledek.....vynikající. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.12.2016 09:51 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: zekon
Tak už z principu je vnitřní tišší vžy, protože ho tlumí voda. ;-)
Mám JBL e901 a neslyším, přesněji nevnímám ho. Největší hluk dělá proud vody co čeří hladinu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2016 09:42 zekon Re: Kolco
Přesně. Já měnil teď filtr za můj první vnější a čekal jsem zázrak který se nekonal. Někteří dokonce píší, že musíš dát ucho až k filtru abys slyšel že vůbec jede a má to u postele. Normálně vrní a drnčí jak píšeš podobně jako lednička. Zatím není ve skříňce, pak to bude lepší, ale spát bych u toho nechtěl. Interní je podstatně tišší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2016 09:01 Muž Kolco [57]
Tohle je můj třetí vnější filtr.Předtím jsem měl Tetru a Atmana,no a musím říct,že co se týče hlučnosti,tak jsou všechny přibližně srovnatelné.Jenže ty dva předchozí stály polovinu. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2016 00:50 Muž martinCA [33] Re: Kolco
daj tomu cas, kazdy filter potrebuje niekolko tyzdnov kym sa trochu utisi, este je skoro to posudzovat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2016 17:57 Muž Kolco [57]
Já bych si dovolil připojit k debatě o hlučnosti filtrů.K Vánocům jsem dostal Eheim Pro 4 - 350 - typ 2274.Do obýváku snad ano,ale do ložnice bych jej rozhodně nedoporučil.Ve srovnání s lednicí je jen nepatrně tiší.U lednice na samolepce uvádějí hlučnost 36 decibelů.Mám jej zavřený ve skříni pod akva,která je zevnitř vylepená karímatkou a prostě hučí.Přitom stál 4890 Kč.

rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2016 21:22 Muž TRULY [164]
ja za seba poviem že motorček na kyslík je určite minimálne 2x hlasnejší ako filter e.1501 čo mam teraz.
Tiež ho mam v obývačke a neriešim. Ak by som ho mal v spálni tak by mi to možno vadilo som dosť citlivý na hluk podobneho charakteru a nervoznejši by som bol este koli tomu že žena to berie ešte horšie.
Mam doma motorček atman a ten ked nastavim naplno a výduchy niesu naplno zaťažene tak je určite hlučnejši.
Možno ho máš nejako zle poskladany, alebo sa fakt niekde opiera, alebo niekde rezonuje samotný stolik. Ale ked píšeš že to ide priamo z hlavy. Neviem teda fakt. Ved sprav video a upni to na youtube

Pozri si paru prispevkov naspať, natačal som tu e900tovku čo som kupil na kšeft a už aj predal, či ti hučí tak ako hučala mne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2016 21:07 Muž BuldozerGT86 [45] - Prodám - Tlamovce
No já nevím jak vy ale já nemám menší problém s hlukem. Ten filtr není slyšet a nemám pod ním žádnou podložku... Stačí, že má gumové nožičky. A nejsem hluchej :-D jsem mladej chalan. Ledničku slyším :) a to je rok stará :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.12.2016 17:46 R Muž romant [28001] Re: Rexistens
Hladinu hluku, tedy tu subjektivně akceptovatelnou máme všichni rozdílnou a když to přirovnáváš k ledničce, tak to je třeba ta hladina, kterou já nevnímám a nevadí mě, ani kdybych u toho měl tzv. spát. Čímž nechci nikterak zlehčovat a nebo omlouvat to co jsi napsal, jenom vím, že "nehlučný" filtr neexistuje. X-) ano pivo
Edit: Měsíc není pro externí filtr žádná doba, je stále v záběhu, tedy nevylučuji pokles hlučnosti(tebou vnímané) po dalším měsíci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2016 17:40 Muž Rexistens [16]
no uz ho mam postaveny na podlozce po dkavarium co mi zbyla, kdyz jsem dal akva na ramecek. Ale je to stejny jako kdyz jsem to mel na rucniku nebo primo ve skrince na desce.
I jsem prosel hadice, ze se nedotykaji sebe ani skrinky nikde, proste to jdem primo z toho motoru. Ale jak rikam, nespi se u toho a pres den je tam dost vetsiho hluku nez ten filt.
Uvadim to jen jako informaci pro pripadne zajemce o tento filtr, ze to nemusi byt tiche, i kdyz je to prej kvalita (stal o 800 vic nez podobne vykonny "min znackovy" filtr).

Edit. koupil jsem ho jako novy asi pred mesicem spolu s akvariem. Ale pry adny filtr neni uplne tichy a reklamovat, byt mesic bez filtru fakt uz nejde, a pak se stejne dozvedet ze to neni zavada fakt nestoji za to asi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2016 17:38 R Muž afc1886 [15571] Re: Rexistens
Jak dlouho ho máš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2016 17:31 R Muž romant [28001] Re: Rexistens
Postav ten filtr na nějakou měkkou podložku, ideál je karimatka.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2016 17:24 Muž Rexistens [16]
Mam e701 a je to docela dost hlucny filtr. Mam nastesti akvarium v obyvaku, takze to tak nevadi (a pokud tam nekdo bude prespavat tak to hold bude muset nejak vydrzet), ale i tak jsme z toho docela dost zklamany. Mít to v ložnici bych u toho spat nemohl, je to dost protivne mechanicke vrnení. Skoro jako kdy se mi zapne kompresor na lednici.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2016 13:36 Muž TRULY [164]
Ja ma. tk jblko zatial spokknnost aj ked cas je kratky.
Ako pise romant urcite pojdes do vacsieho casom takze ho budes mat v rezerve a pekne zabehnuty.
Ak sa bojis prietoku tak casom sa urcite jemne zmensi a navyse mozes pouzit triskovu rampu dvojitu a ta ten tlak vody rozlozi. Teda ak by sa ti zdalo ze ten vytok je cez smerovu rampu prilis silny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2016 12:57 Muž martinCA [33] Re: Malapa
Malapa napsal: aby tam ryby nelítali jak v mixéru.

ked som mal k 1501 este 1350lh cerpadlo, tak som uz musel uznat, ze na protilahlej strane akva to bolo pre mensie ryby trochu mixazne :) inak vskutku nie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.12.2016 09:59 R Muž romant [28001] Re: Malapa
Přesně tak, ztlumit a event. do budoucna použít i u větší nádrže to jde vždycky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2016 09:56 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: Muvta
Ta e1501 bude asi dost silná, aby tam ryby nelítali jak v mixéru. Ale ztlumit to jde vždy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   27.12.2016 04:36 R Muž romant [28001] Re: Muvta
Za mě ten JBL. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2016 22:25 Muž Muvta [0] - Živorodky – JBL CristalProfi e1501 greenline vs Tetra EX1200
Ahoj, prosim o radu. Zprovoznuji cca. 170l akvarko a mam moznost mit do nej dva filtry viz. nazev. Nejak se nemuzu rozhodnout ktery pouzit. Mhu poprosit o rady / nazory do ktereho se pustit ? Diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2016 14:14 Muž Sputnik [12] - RostlinyRe: Vladik
Jen pro zajímavost,na jednom 1501 se mi zlomila keramická osička.nahradil jsem nerez.svařovacím drátem který má skoro o 0.4mm menší průměr a funguje bez problémů a je zcela tichý jako před tím. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2016 17:23 Muž TRULY [164] Re: Vladik
tak niekde sa urcite šúcha. Ked aom hindal na orazdno tak isiel v pohode ale akonahle som s nim zatriasol tak uz rapčal. Zase som snim zatriasol a isiel normalne. Ale ked som ho nasadil na telo a zavodnil a zapol rapcal automaticky. Ved je to na videu ako huci.
Skoda. Mohol som si ho nechat na tu 126l alebo ho oredat. Nova guma+ uchytky + jeden molitan do lredfiltra + rotor a je po uspore a ksefte.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2016 16:50 Muž Vladik [16] Re: TRULY
Ty gumičky mají za úkol vystředit rotor ve svislé ose a zároveň částečně zabránit tomu, aby se třel dole nebo nahoře. Ve správné výšce by ho mělo udržovat magnetické pole.
Pokud se tedy otírá rotor o bok, je to chyba.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2016 20:04 Muž TRULY [164] Re: Vladik
tak skusil som to zas.
Rotor sa pretoci asi na pol otacky v lavo a v pravo a viac nejde a necvcem ho tocit na tvrdo.
Skusal som to rozobrat a nejak tam volu nevidim.
Co sa tyka vrtuke mam pocit ze jemne sucha o bok hlavy. Zrejme ulozenie v gumickach uz nieje ako by malo byt a asi su uz povolene.
Otocil som veko do standardnej polohy a zapol ho na sucho.
Raz skvrcal a druhy krat zas isiel pekne tichucko. Potom som snim zakyval a zase skrvrcal. Vypol zapol a isiel ticho. Takze pocitam ze je tam vola niekde.
+ ked filter priskrtim na vyvode tak sa ta rezonancia stupnuje.
Cize asi ani nie tak oska ani rotor ale zrejme len tie blbe gumicky ak sa nwmylim alebo uvazujem zle?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2016 19:34 Muž Vladik [16] Re: TRULY
Vůle rotoru na ose by měla být minimální. Stejně tak i uložení vrtulky na čerpadle by mělo být bez stranových vůlí s možností lehkého protočení (jinak se motor nerozeběhne). Na jednom ruském videu jsem viděl opravu vymezení vůle rotoru na ose vložením tenkého brčka do rotoru. Zkontroluj také, jestli se vrtulka nikde nedotýká hlavy čerpadla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2016 19:19 Muž TRULY [164] Re: Vladik
tak ja som ho len teraz spustil. Ale huci uplne inac ako e1501 aj ked bola este zavdusnena.
viem to nejako otestovat?
Vybral som to vonku ale sajnu nemam co je v norme alebo ci je tam vola
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2016 19:17 Muž Vladik [16] Re: TRULY
Pokud není v čerpadle vzduchová bublina, vzniká u tohoto typu motoru hluk buď vibracemi rotoru na ose, případně velkou vůlí vrtulky čerpadla osazené na rotoru. Žádné mazání nepomůže - rotor je "mazán" okolo proudící vodou. Pomůže buď výměna osy, případně celého rotoru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2016 18:39 Muž TRULY [164]
no spustil som tu e900vku.
Tesni dobre ale:
Je tam zle tesnenie pod hlavou. Myslim to stvrocove.
+ takto huci
youtu.be/…

Je to rotorom alebo? Uz som snom aj triasol atd ake stale vrci rovnako. Premazat? alebo sa vykaslat na to a vratim ho aj stym akva a mam pokoj?
Chcel som ho predat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.12.2016 23:03 Muž TRULY [164]
zovral som dnes set z bazosa a majitel ma upozornil na fikter e900 ze mu dost hucal este ked ho mal a rusil akva.
Zajtra ho vyskusam co to soravi ci len nebol zavzdusneny co oredpokladam.
Ak by nebol zavzdusneny mohla sa tam vyskytnut nejaka ina vec? Zly rotor alebo neviem nieco? Nejaky iny divod na vrcanie alebo hucanie?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 08:46 R Muž afc1886 [15571] Re: BA
Určitě bude stačit.Čistit se může z obou stran.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 08:21 Žena BA [60] Re: NHKG
A nemám zkrácený hadice, bude mi stačit délka? Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.12.2016 07:56 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: BA
Na čištění hadic mám toto: www.aliexpress.com/…
Ale vůbec se mi nezanášejí.
Ložiska nemažu.
@Laki: Ten průtok bych potřeboval. Moje JBL901 s vodou v 325l ani nehne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 07:52 Žena BA [60]
Mám filtr měsíc jsem spokojená. Je to můj první vnější filtr a proto jsem se bála hluku. Je fakt tichej (topítko je při on/off hlučnější :-D), trochu jsem se prala se spuštěním (vnitřní se dá prostě do aq a je to :-D). A opravdu hodně práce mi dalo narvat hadice do šroubení. Mám dvě otázky, abych byla připravená a nezmatkovala:
1. Jak se dostanu k ložiskům a jak namazat.
2. Jak čistíte tak dlouhý hadice?

Díky moc za pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2016 00:36 laki3 Re: afc1886
no novy z druhe ruky, majitel jej mel 14dni mam jej i s dollady a dal mi jej za 1.000kc... coz jde...
dobre uberu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 23:09 Muž TRULY [164] Re: romant
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku PS: odhlucnenie co som spravil pri vyrobe stolika :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.12.2016 22:54 R Muž romant [28001] Re: TRULY
Dej si pivko a buď v klidu. ;-) X-) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 22:53 Muž TRULY [164] Re: romant
:) uz som sa bal ze je to rotor. Dost to pistalo ako vysoky ton u velkych elektromotorov...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 22:42 R Muž romant [28001] Re: TRULY
Njn, žádnej učenej z nebe nespadnul. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 22:40 Muž TRULY [164] Re: romant
zahada vylustena. Piščala vytokova dierkovana trubka. Dal som ju viac pod hladinu a trysku presmeroval. :)

Uz je opäť klud v rodine :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 22:30 Muž TRULY [164] Re: romant
zaruka je zaruka :-D len skoda zabehu potom. Nic idem s nim zatriast. Mozno dostane rozum
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 22:27 R Muž romant [28001] Re: TRULY
Hádam hej. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 22:21 Muž TRULY [164]
dnes vecer pre zmenu huci ako keby ste napojili komara na zosilovac :) hadam to prejde :-D :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2016 17:59 R Muž afc1886 [15571] Re: laki3
Ano,ale uber tlak jen na výstupu z filtru.Tipuji,že máš nový filtr,časem se ti proud o dost sníží.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 42 43

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 53510x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11295-filtr-jbl-cristal-profi-e700-e701-e900-e901-e1500-e1501?od=382