Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Podvodníci mezi námi!

NápovědaFórum » Ostatní  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Podvodníci mezi námi!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.10.2013 12:12 radim Re: Ta mrcha!
posílat peníze v obálce poštou coze smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   22.10.2013 11:33 TA MRCHA! Re: všichni
Mily panove a mile damy.Bohuzel vas zklamu.Pan jak si rika?Sida?Cekal na platbu a ta mu byla i kdyz pozde odeslana v postovni obalce.Nekolikrat obdrzel sms na mobil ze penize byly odeslany atd at si pohlida postu a nyni sproste napise ze jsou mezi nami a tim mysli mou osobu podvodnik.Co se tyce pana uzivatele Lanour tak ten obdrzel tolik krevet a za to mi poslal par rizku a jeste polamanych a kdyz jsem zjistila jakym zpusobem obchoduje on ze nekomu prodal neco pokazeneho a resilo se to pres policii tak si to radeji rozmyslel a par kytek poslal.S panem uzivatelem dvorak nemam nic spolecneho vubec ho neznam tedy ani si nepamatuji ze bych mu vubec psala.A co se tyka uctu na aukru jsou tam 100 lidi kteri prodaji prebytek kytek z akvaria tak jako jsem po nejakem case prodala i ja.Jinak dekuji za to vase osloveni a TO HLAVNE PISI TEM KTERI O NEJAKE TAKOVETO VYMENE A PRODEJI ATD MEZI LIDMI SE KTERYMA TO PROBEHLO NEVI VUBEC NIC
Edit: A jeste par slov vsimla jsem si ze nejsem jedina do koho se tu navazite,nemate co delat tak drbete a drbete a drbete horsi nez gestapo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   20.10.2013 13:12 R Muž romant [28043] Re: LANOUR
Hele lidi, tak to těm vyčůranejm jedincům přejme, ono jak se říká na každou s..ni se vaří voda a když ne teď, tak za čas příjde překvápko. :) Ale jinak nic proti, diskutujte klidně dál, ale myslím si, že jsou v životě nejen akvaristově důležitější věci, než si nechat kazit den, nějakým rádoby "chytrým" jedincem. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2013 12:29 Muž LANOUR [55] Re: dvorak
Asi mas pravdu ja ji za 10 krevet poslal igelitku kytek,za 2 dny mi volala,ze jsou kytky polamane a k nepouziti,a ze jestly ji neposlu nove tak to bude resit pres rybicky a policii :-) tak jsem ji vul poslal dalsi tasku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2013 10:52 Muž dvorak [94] - RostlinyRe: Ciffik
Tak tomu bych i docela věřil. Když jsem si prohlížel, co ten účet nabízel, tak část rostlin z této nabídky (archiv.aukro.cz/…) by mohlo být právě ode mě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2013 20:01 Muž sinda [40] Re: Ciffik
Díky,
až najdu heslo na Aukro,tak ji tam přidám komentář do hodnocení.Já ji dám,podvodnici....
To je ale parazit. no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2013 14:50 Muž LANOUR [55] Re: threat
Je to mrcha,sam sem poznal na vlastni kuzi,dal bych to nerozpitvaval.Vymena rostlinek za krevety,kdybych si ty krevety koupil ve zverimexu vyslo by me to podstatne levneji a bez komplikaci,Jinak tusim ze je odnekud z moravy.mozna bych vystrachal nekde v mailu adresu.Vsem radim ruce pryc od ni :-)
Edit: Tak jsem to vystrachal:zdenka R......,Haviřov,Ml........,73601
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2013 14:44 threat Re: Cliffik
Netušíte někdo odkud asi je Elza?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.10.2013 14:37 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Ciffik
Ale rostlin prodává minimum.většinou jde o oblečení,boty.Takže si nemyslím,že tam končí většina rostlin od lidí z rybiček.

Ale nic to nemění na tom,že je to mrcha ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 15   19.10.2013 14:03 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: dvorak
Hm, tak už tuším, kde mizí vaše rostliny...

zkuste mrknout na profil na aukru s nickem ermintruda

aukro.cz/…

Já nejsem zlý člověk, ale takové bych...být poškozeným asi bych se pěkně nervnul. Jsem celkem zvědavý, zda se někdo odhodlá a zkusí tomu udělat přítrž a dotyčné peklo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.10.2013 13:54 finnnp Re: dvorak
Jestli s nimi náhodou Elza nestojí někde na akvaburze.Tam je to taky samí darebák.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2013 13:50 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: dvorak
Elza má založen nový profil ze stejné IP, ermintruda1, třeba nám sem napíše také svou verzi a pokud ne, tak nyní víte kam kytky neposílat. Tato IP bude z mé strany občas sledována ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2013 13:23 Muž dvorak [94] - RostlinyRe: Sinda
I já se mohu přidat k podvedeným. Elza po mě chtěla rostlinky, které jsem jí poslal tak říkajíc na dobré slovo. tone tone Čekal jsem, že po obdržení zásilky mi obratem pošle peníze. Opak byl pravdou a ke všemu jsem se ještě dočkal vyčinění, že byly rostlinky ve velmi špatném stavu, za který bych se měl stydět a že jí rostlinky uhynuli. To se mi moc nezdálo, protože rostlinky, které jsem jí teď už daroval byly v dobré formě, protože byly vzaty ze zajetého akvárka a nikoliv z nějakého lavoru s lampičkou. Nic méně oželil jsem pár kaček za rostlinky a chtěl proplatit alespoň to poštovné. V té chvíli jsem dosáhl pokroku, kdy mi přislíbila, že mi peníze pošle složenkou na účet. Pak přišli výmluvy ohledně dítěte, že nemá čas atd. No, tuto zkušenost s Elzou mám myslím z konce prázdnin, tedy konec srpna nebo možná začátek září. X-)
Když tak čtu kolik kytek Elza dostala, tak by musela mít založeno několik akvárek komplet osázenýma kytkama. V prezentaci je jen jedno a ještě hooodně chudé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2013 20:30 Muž sinda [40] Re: Ammi
Tak to asi byla ona,mě se prvně vymlouvala,že odjel manžel na služební cestu a nemá přístup na účet,že to má jen on.Když jsem zavolal poprvé,tak roslinky chválila,jak jsou nádherný a krásně vybarvené a včera přišla SMS,že úplně všechny uhnily.To je divné,protože všem,co jsem dal rostlinky,už další nechtěj,neboť jim rostou a už taky rozdávaj.Bohužel je nemohu s nima měnít,když je máme stejné. smich.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   17.10.2013 15:41 Žena baletka [624] Re: abdul99
Já osobně jsem zatím neměla s výměnami žádné problémy a jsem tomu ráda. Šlo ale výhradně o výměny, případně prodeje za symbolickou částku s předáním z ruky do ruky. Zatím se mi nestalo ani, aby mi někdo neposlal poštovné. Ale vždy, když něco posílám, s touto možností malinko počítám, lidi jsou prostě různí. Myslím, že je fajn tady v tomto vláknu na ty nespolehlivé upozornit, aby si další dali pozor. Ale to je tak vše, co můžeme udělat. A byla by škoda, kdyby kvůli několika podvodníčkům ostatní akvaristé ztratili chuť si vzájemně vypomáhat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.10.2013 15:25 Muž abdul99 [51] Re: Darka
Myslím, že obchodování zde na serveru je založeno převážně na důvěřě. Osobně jsem posílal již více balíčků a je pravda, že u rostlinek požaduji též platbu předem protože balíček, který si nikdo nevyzvedne můžu akorát vyhodit. Ovšem pro mě, jakožto pro prodávajícího je na prvním místě spokojenost kupujícího. A když něco nabízím tak to znamená, že to mám ano Je škoda že někteří lidé zde kvůli své vychytralosti rozšiřují nedůvěru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.10.2013 08:14 Žena Ammi [22] Re: baletka
Tak já se taky přidávám, nejsem si sice stopro jistá, že to byla ona, vzkazy smazané - ale stejný průběh to mělo: paní požádala o rostliny, domluvily jsme se, že jen za poštovné. Balíček jsem odeslala s doručením druhý den a napsala jí podací číslo. Nejdřív psala, že nic nedorazilo, tak jsem jí řekla, že musí volat na poštu, že podací číslo má. Po pár dnech napsala, že balíček už má, ale je silně poškozený, ať ho reklamuji. Posílala jsem v originál krabici od Aqua-daho, i s těmi polystyrenovými výztužemi, zdálo se mi to divné. Přesto jsem napsala, že reklamovat musí ona, ideálně nepřevzít balíček a sepsat reklamační protokol na místě. Pak už se o reklamaci nezmiňovala, jen psala, že rostliny jsou hrozné a že chce slevu. Vysvětlila jsem jí, že sleva z nuly jaksi poskytnout nejde. A tak dále, pokračovalo to chvilku v obdobném duchu. Pak psala, že peníze za poštovné poslala na účet, nic nepřišlo, pak že manžel spletl číslo účtu a že teď už určitě.... A pak jsem se na to vykašlala, nemělo cenu to řešit, holt poučení pro příště.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   16.10.2013 21:38 Žena darka [538] Re: rak
Ani ve zde renomovaném uživateli bohužel není jistota hmm
Loni jsem sháněla a ve zde nabízených inzerátech našla Utric. graminif., zdejší Vip uživatel s nynější karmou 274 mi ochotně odpovídal, že mi ji ihned pošle a požadoval platbu předem, které se také bráním, tak jsme si chvilku vyměňovali maily, pak se chvilku odmlčel, pak zase ať pošlu peníze, a tak pořád dokola, já chtěla dobírku !!, on ne, že je to drahé, tak zas jsem se mu snažila vysvětlit, že tu platím přece já hmm, ať to zkrátím, protože komunikace trvala cca 2 měsíce, ve finále, když jsem odmítla zaplatit předem, mi oznámil, že to tak dlouho natahoval, protože ji má totálně zařasenou a doufal, že to za tu dobu zvládne, ale nezvládl, a na můj dotaz, co by mi poslal, kdybych ty peníze přece jen předem poslala se už nevyjádřil a ani neomluvil hmm, nic, vzkazy bez odpovědi. Takže ani VIP není zárukou, že něco dostanete hmm , toť mé resumé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2013 20:27 Žena baletka [624] Re: LinaDee
OK. Já akorát vím, že jsem si něco vyměňovala s jednou paní, výměna proběhla poštou a zdá se mi, že šlo o Elzu. Ale nejsem si tím jistá, proto se raději nebudu nějak přímo vyjadřovat. Ve vzkazech už to nemám, jsou smazané..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   16.10.2013 20:21 Žena LinaDee [167] - AquascapingRe: sinda
Poslat peníze v obálce, nedoporučeně? To je hodně chabá výmluva, protože toho se snad nedopustí ani nejslabodušší jedinec.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.10.2013 20:18 Muž sinda [40] Re: Designer
Já bych se nehádal,kdyby ELZA dodržela to,co bylo domluveno.Chtěl jsem pouze počtovné 103Kč a dát vědět,až rostlinky dorazej.To bylo slibů,že určitě se ozve atd.Od té doby,co jsem ji napsal,že balík je na cestě,tak si nevyzvedla ani jeden vzkaz a když jsem zavolal na tel.číslo,co jsem požadoval,tak je prý její dcery,která o ničem neví a už podobné případy musela řešit několikrát.V pondělí jsem o této podvodnici napsal tady a dnes přišla SMSka od dcery-cituji-"Bylo mi receno že rostliny dorazily do akvária v poradku ale po par dnech uz v poradku uhnily tak se matka zdrahala zaplatit to uz je mimo me nicmene vam zaslala v obálce 100Kc uz minuli tyden neposilala doporucene ale obycejne takze co?uz je to trapne..."
Já nic nedostal,jen jsem zklamaný s takového jednání.A nevím,co je trapné,asi já.A nebo má ELZA strach,že už tady žádné kytky zdarma nesežene....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2013 20:16 Žena LinaDee [167] - AquascapingRe: baletka, Sinda
Ozve se další podvedený a vím ještě o jednom. První jsem já, poslala jsem jí světlo na akvárko, vyrobené z malého stropního svítidla. Peníze jsem za to nechtěla, paní mi nabídla krevetky red cherry výměnou, to mi přišlo fér. Viděla fotky, věděla, že to není profi světlo, a když jsem ho posílala, zcela jistě fungovalo, protože jsem s ním až do nabídky běžně svítila. Odeslala jsem a dva, tři týdny nic. Ticho po pěšině. Tak jsem napsala, kdy že odešle krevetky, prtože jsem se chystala odjet a nechtěla jsem nechat ty tvory ležet na poště. Dostalo se mi odpovědi, že nic nepošle, že světlo stálo za nic a že ho akorát dala k popelnicím. Když jsem se bránila, dostalo se mi akorát urážek. Takže tak. Ještě by se mohl vyjádřit Lanour, který má taky zlé zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 39   15.10.2013 09:35 Muž Designer [5697] - CichlidyRe: finnnp
Neposilam tak casto, abych kdyz chci nekoho obdarovat potreboval dostat ono postovne. Si holt dam o 4 piva min a takhle nemuzu byt zklaman ;-) . Vzdyt ono se mi to v zivote mockrate vratilo, taky obcas neco dostanu a misto pozadavku na penize se dozvim "to neres" ;-) . Nehlede na to, ze nez resit stovku, radeji si ji za ten cas vydelam nekolikrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.10.2013 08:31 finnnp Re: rak
Já plně chápu co máte ne mysli.Je pravda,že na Aukru obchoduji z jinýma komoditama.Mám tam,ale i pár rybiček.Bohužel ty se tam moc neprodávají....U dobírky je nejhorší její cena a také to,že věc kterou prodáváte nedosahuje ani ceny dobírky.....Já bych měl asi také strach od někoho něco koupit třeba na tomto serveru a posílat peníze předem.Asi bych,ale neměl strach koupit tu něco od někoho kdo tu delší čas funguje a má tu nějaké renomé.Já jsem kupoval věci i z Číny z platbou předem a světe div se.Vše bylo OK.Stejně tak z Polska.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   15.10.2013 06:37 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: finnnp
Já osobně nikdy nepřistupuji( obzvláště když tam dá jako Vy Nic jiného než platbu předem neakceptuji) na to peníze předem a to mám i účet na to slavném Aukru.Možná je to jiné když obchodujete z jinou komoditou než živými tvory a rostlinami.
Vám takové hodnocení třeba vyhovuje ( jste poctivý),ale můžu tam udělat např.100 kladných bodů a 101 obchod neuskuteční a k čemu je mi pak nějaké kladné hodnocení když přijdu o peníze.Ano jsou tam určité možnosti. Obzvláště když se zabýváte chovem takových tvorů kde i odborníci mají někdy problém s určením druhů ( a potřebují na to nějaký čas a vybavení).
A proto je vždy lepší podle mě :
1)na dobírku
2) zaslat určitou zálohu a při dodání zbytek
3) nebo požádat někoho kdo třeba tam má cestu aby zvíře ( rostlinu ) vyzvedl.
Nebo již s tím chovatelem jste dělal řadu obchodů ( znáte se např.i osobně ) tak pak ano můžu takový obchod uskutečnit i z penězi napřed.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   14.10.2013 23:18 - Re: Sinda
Vždy len na dobierku.Pretože ak Vás chce niekto oklamať je jednoduchšie platbu zastaviť,tak aby sa ani podvodníkom nedostala.Platbu predom akceptujem len pri skalných overených obchodoch. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.10.2013 23:00 finnnp Re: tercovec5
Tak to Aukro je trochu něco jiného.Tam jsi každý zjistí,že jsi udělal 500 transakcí a vždy bylo vždy košér.Samozřejmě,že tady je to jiné.Snad jen osobní převzetí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   14.10.2013 22:51 Muž tercovec5 [257] - AmerikaRe: finnnp
Z platby předem jsem už vyléčen.Poslat peníze někomu,na koho znám jen nick na nějaké www stránce a pak čekat,jestli něco vůbec přijde,a když už,jestli v balíčku nebude kus cihly,to už vážně ne.Nevím,co je špatného na platbě při převzetí ,tedy dobírkou.Ano,chápu argument,že si dotyčný např zásilku nepřevezme,to naštve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2013 22:32 finnnp Re: sinda
Já to dost dobře nechápu.Když někdo něco chce.Tak ať nejdřív zaplatí.Já dost obchoduji na Aukru.Nic jiného než platbu předem neakceptuji.Vždyť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2013 22:25 Žena baletka [624] Re: sinda
Já tedy si nejsem jistá, ale myslím, že to byla uživatelka Elza, se kterou jsem si poštou vyměnila rostlinky a neměla jsem problém. Tak jsem také zvědavá, zda se ozve ještě někdo podvedený...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2013 21:16 Muž sinda [40] – Nepoctivka ELZA
Ahoj,chtěl bych varovat všechny,koho tady osloví uživatelka ELZA,která poprosí o rostlinky do AQ,že už potřebuje dodělat určitou nádrž a pak po obdržení balíku kytek přestane komunikovat,vyzvedávat vzkazy a člověk nedostane ani poštovné,když už nic jiného nechtěl...Já už našel na webu další tři uživatele,které podvedla stejně jako mě.Celkem zajímavé by bylo zjistit,kolik lidí vlastně okradla...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   07.10.2013 22:09 Muž sasula [274] Re: blek
policie je jedna možnost.
pokud chceš zastavit tok emailů tak dej do Blacklistu jeho IP adresu. tu zjistíš z každého emailu když si necháš zobrazit Detail zprávy. potom si může udělat mailů klidně milión a jednoduše se blokne. I kdyby měnil připojení nebo další způsoby anonymizace tak mu to dá víc práce než tobě blokace. Dále můžeš nastavit klíčová slova do filtru a vyfiltrovat komunikaci od něj... slovo jako kokot atd by mělo fungovat bez problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   07.10.2013 19:34 Muž Priest [325] - CichlidyRe: blek
Řekl bych že na vyhrůžky fyzickým násilím nebo dokonce likvidací existují paragrafy.Pokud máte svědomí čisté tak se obraťte na policii kde určitě oba dostanete možnost tu svou "pravdu" obhájit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   07.10.2013 19:32 Muž abdul99 [51] Re: blek
Je to hnus. Počáteční chyba na obou stranách, která vyvrcholila v něco nechutného! Nedaly by se takovéto emaily považovat za vyhrožování? Nechte si emaily a až Vás to přestane bavit, kontaktujte policii. Maily typu "tvůj čas se blíží" by se daly brát vážně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2013 19:13 threat Re: blek
Tak to je pěkně hnusné!!!Tady alespoň člověk vidí,kam může až zajít "špatná domluva".Ta na začátku-pak už to mělo jiný spád.Tady s tím,ale nikdo už nic neudělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.10.2013 19:12 Žena Pepenka [126] - Raci, krabi, krevetkyRe: Annabell
Já nějak nechápu o co panu V. jde..1tis sice není málo..ale zase to není tak moc, aby člověk kvůli tomu dělal toto..trošku mi to hlava nebere :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2013 19:11 PavelTrupl Re: blek
tak od jeho prvních příspěvků bylo celkem jasně vidět, co je zač...když na něj nebudete nijak reagovat, tak si časem najde jiný způsob, jak si vylít frustraci...ale obávám se, že tim, že jste si tu postěžoval, jste mu jen vlil další energii a bude to trvat déle:(...holt email, který není bez problémů nahraditelný se nemá dávat na potkání, no:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2013 19:09 Žena Annabell [40] - LabyrintkyRe: blek
Tak to je dost hnusné :-O Zase jsem si četla celou diskuzi a nemůžu si pomoct přijde mi to jakoby ty ryby zas tak špatné nebyly..clen chce vydělat 1000 stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2013 18:55 blek Re: vlado
Dobrý podvečer
Již mnoho vody proteklo mým akváriem od posledního příspěvku v tomhle vlákně. Jeden by řekl, že hormony opadnou a bude klid. Bohužel. Přesto že jsem panu Vladimíru Kostkovi opakovaně nabízel vrácení peněz, ten tomu nějak nerozumí a každodenně mě zásobuje slušnou dávkou své zdvořilosti. Zablokovat adresu nepomůže, protože jich má značnou zásobu nebo pružně vytváří nové. Protože jsem zjistil, že v tom nejsem sám, rozhodl jsem se v rámci tohoto vlákna vás varovat. Kdo se s panem Kostkou zaplete do nějakého obchodu, může jeho poštovní schránka vypadat jako na obrázku. Mám pocit, že jsem chudinky ryby poslal bratrovi Julči z metra.
Nikomu to nepřeji.
img20.rajce.idnes.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   28.08.2013 15:14 Žena petulinakk [2017] Re: vlado2411
Vlado, co se týká Tvého prvního příspěvku, myslím že po jeho přečtení asi většina lidí pochopila, že prodejce udělal chybu. To asi prostě zůstává faktem.

Jak si ale vysvětlíš, že v průběhu diskuze se sympatie docela jednoznačně přiklonily na druhou stranu? Není to na zamyšlení?

Prodejce aslespoň podle mne chybu opravdu udělal, a jak už tu někdo psal, at to zabalí do jakéhokoliv obalu, podvod zůstává podvodem, i z jeho strany byla chyba v komunikaci, měl prostě uvést na pravou míru, jaký je stav prodávaných ryb (v inzerátu píše doslova: "Prodám mladé ryby Pterophyllum sp. Rio Nanay II ve velikosti cca 5cm" - nespecifikováno jak mladé, ani kde naměřil těch 5cm - já ten inzerát četla, k dnešnímu datu je stále k nalezení), ale ty Tvoje reakce - šmarjá, takhle se řeší reklamace??
Sprostě urážet, vyhrožovat, provokovat...?
To, že rybky jsou menší než bylo avizované, je asi fakt (já tomu věřím), ale řeči že jsou zbržděné atd... to už je jen kopání kolem sebe...
A navážení se do ostatních diskutujících... ??????????

Nicméně, tahle diskuze slouží k tomu, aby uživatelé rybiček byli varováni před obchodními partnery, se kterými by asi neradi obchodovali... myslím, že tenhle účel byl splněn, co se mne týká, nechtěla bych do budoucna obchodovat ani s jednou stranou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   28.08.2013 13:38 harpunar Re: vlado2411
Vlado,invalida určitě není akvarista,stejně jako není premiérem Fico,na slovensku se neplatí eurem,a hlavním městem není Bratislava. Amen :-D Kde
jste vzal, že mají zastavený vývoj?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -6   28.08.2013 13:13 Muž vlado2411 [-9] - CichlidyRe: invalida
Neviem ako by ste sa pane tvarili,keby vam doslo ulne nieco ine,ako ste si poctivo zalpatil a objednal.Take male zo zabrzdenim vyvojom uz môzete akurat tak slpachnut do wc,alebo sa starat este aspon rok, aby co i len trosku podrastli-urcite nie ste akvarista a preto to beriete na lahku vahu : ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   28.08.2013 10:42 S Muž invalida [3881] Re: blek
Já do toho nevidím ale ryby dostal...a že jsou menší? Já bych se o ně dobře staral ...pak třeba dorostou. stydim Že je ten druhej vůl už tady zaznělo...nač se k tomu vracet? Našel bych si smysluplnější činnost. Mě se třeba dobře štípe dříví když mi někdo hne žlučí...a nebo už taky rostou houby. Zkrátka už bych byl pro vychladnutí. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   28.08.2013 09:19 Muž Ičin [1406] - CichlidyRe: vlado2411
a co takhle udělat fotku s něčím co má jasnou velikost(mince?) ať se dobereme k tomu jakou mají velikost. takové napadání nemá význam. bez faktů je to jak hádka na pískovišti. a skoro bych si vsadil, že pravda
bude někde mezi(jak to tak bývá)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2013 08:51 Muž vlado2411 [-9] - CichlidyRe: blek
ja nemam problem sa k tomu vyjadrit-skratka ste velky klamar a samozrejme podvodnik,nebojte sa,ze vase prcky budu plavat v mojom akvarku-ja som ich ani domov nedoniesol,ostali u jedneho kamosa a neklamte tu ludi,tie ryby ste uvadzali ako cca 5cm a pritom s toho co ste mi poslali v takej velkosti nebol ani jeden ks- tie prndiky mali v priemere 10-12,skratka ste mi poslali ryby zabrzdene, ktorych ste sa potrebovali zbavit-no a preco ste koktali a ledva ste sa zmohli iba na nejake slovicko,ked vam hned volal ten môj kamos,co vam dohovaral,aky odpad ste to poslali-ano ty ludia co boli u vas este mali z coho vyberat.Tu ticicku,co pozadujem ked nechcete neposlite a kludne to dajte na nadaciu pre nejake chore deticky,ale aspon mi potom poslite kopiu toho,ze ste to tam poslali,ja narozdiel od vas som neni lakomi a doprajem ludom,co su dkazani na druheho pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.08.2013 20:59 RAP Re: Deathbull
...pod 1 cm na délku...
Pokud vím, Vlado psal 10-12mm. ;-) To odpovídá cca 3cm na výšku u chovných forem. U přírodních je ten poměr trochu jinačí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2013 20:49 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: blek
Já nevím....ale pod 1 cm na délku s 5 cm výšky je i na skaláry divnej poměr, no uvidíme kde je pravda ještě to nechám teď se to prostě nedá zamknout. Ale prosím ostatní aby reagovali skutečně jen pokud musí...děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   27.08.2013 19:49 Muž Horác [3948] Re: Blek
No vida ... takže žádnej podvod .... to jsem zvědavej, esli se teď někdo z vás (rádobyspravedlivejch) blekovi omluví ...
(poučení pro příště: než vynášet unáhlené soudy, je lepší držet pec) X-) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   27.08.2013 18:53 blek Skutečně poslední dovysvětlení.
Dobrý večer
Po přečtení reakcí bych rád osvětlil ještě některé věci v tomto, pravda, nepěkném příběhu.
Jsem hobby akvarista a nemám žádnou továrnu na ryby. Inzerátem jsem nabízel svůj odchov poměrně raritního druhu skalár. Protože nedisponuji odchovnou, není v mých možnostech „vychovat 200 ryb do dospělosti.
Několikrát se zde objevil názor, že z mé strany nebylo dodáno to, co jsem inzeroval. Ale to není pravda. V mém inzerátu bylo jasně uvedeno, že jde o cca tříměsíční ryby Pterophyllum sp. Rio Nanay vysoké přibližně 5cm za 80 Kč,-

Objevilo se tu i to že jsou ty ryby předražené. Ale ani to za pravdu nepovažuji. V akvaristice (pravda viděl jsem je pouze u pana Kučery v Mělníku) nabízí ryby jen o něco málo větší za 220,-Kč, ale především proto, že jsem je neprodal pouze panu Kostkovi. Zájem o ryby mě poměrně překvapil a akvaristi, kteří si pro ně přijeli osobně, cenu akceptovali a byli zjevně spokojeni.

Další věc která mi byla vytýkána bylo to, že jsem zveřejnil jméno a adresu pana Kostky. Bylo to však pouze reciproční opatření. Pan Kostka totiž pilně inzeruje mé osobní údaje se svými lživými pomluvami. Jako např. rybicky.net/inzeraty/…. Podstatné sdělení je v jeho to že mu odmítám vrátit peníze a to je Lež. Asi byste se divili kolikrát Rex můj mail a telefon z textu jeho odstranil, ale ten se tam objevuje stále dokola.
Poslední skutek co mi byl vyčítán, je že jsem neposlal panu Kostkovi tisíc korun, co po mě stále chce. Ano, to by asi řešením asi bylo. Ale to by jednání z jeho strany nesmělo být takové, jaké bylo. Po sérii sprostých telefonátů, sms plných urážek a inzerátů plných lží už nechci aby moje ryby plavaly u takového člověka. Jak jsem psal v úvodu, jsem hobby akvarista a mám své ryby rád. Nikdy jsem se nesetkal s takovým jednáním a věřím, že dokážu najít svým skalárám důstojnějšího chovatele.
Ještě vzkaz pro Vláda: dnes jsem nechal svým provozovatelem zablokovat maily z vaší adresy protože po dnešní porci vašich zpráv už mne to opravdu přestalo bavit. Pokud mi budete ještě něco chtít zkuste to zde na fóru.
To už je ode mne opravdu vše.
blek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   27.08.2013 13:03 Muž Yirka [9279]
Myslím, že k tématu bylo z obou stran napsáno dost, aby si každý udělal obrázek. Dál už to bude jen mlácení prázdné slámy. Obě strany už jistě ví, kde to nebylo zcela košer. Proto navrhuji téma na pár dní "zmrazit". Iniciátoři si to zatím s chladnější hlavou budou moci srovnat nejen v sobě, ale i mezi sebou.
A k tomu asi proběhlá diskuse měla sloužit.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 7 8

Zpět na obsah sekce Ostatní • Zobrazeno 50347x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11273?od=128