Jezírko bez folie
ja mám jazierko ( cca 20 ročné - robil ho dedo ), ktoré je bez fólie a techniky. Voda je tam celkom čistá, teda no sú aj kalné doby, riasové doby, ... ale je to dôkaz toho že to môže fungovať aj bez techniky a chémie.
Starší reakce
Průtočné jezírko karasům zase tolik nevadí, koukněte kolik se jich dá nachytat na řekách při klasickém rybolovu a celkem se slušně v určitých úsecích přemnožují.navíc při průtoku je možnost dalších krásných rybek např. jeseteři, ostroretky, jelci a další.takže bych vzal balej bagřík, navezl výše zmíněný jíl a hurá na to.
diky,hlavne jsem chtel vědet jestli jim neva to promichávání vody,aby dole na dně neumrzli.Hluboky to budu mit asi 150cm. a velikost pritokovy trubky asi 8cm(průměr).dik.stejne nevim jestli ta pritokova trubka nezamrzne
pokud zavres pritok tak to je jako by jsi v akvariu prestal menit vodu.... navic pokud na pritoku jsou nejaky perejky ci prepad tak se ti do jezirka dostane prokyslicena voda a to nejni nikdy na skodu
Kdyz to protyka tak je to jeste lepsi na prezimovani
Starší reakce
nebo se nech inspirovat tady...... (byť je to s fólií)
www.mrk.cz/…
Hele tak to vyzkoušej.A uvidíš.Tu folii tam můžeš nacpat kdykoliv.Já osobně si myslím že to pujde i bez folie.Akorát bych na dno dal hrubší písek .
Mně jde jen o to, že ne vždy je nutné mít klasickou hloubku jezírka 1 metr.
Pro bezpečné zimování leknínů se doporučuje 80 cm. Moje lekníny zimovaly přes 10 let v hloubce 50 cm, s tím, že byly v košících o výšce 20 cm a přežily i ty nejchoulostivější oranžové odrůdy.
0 15.06.2009 08:37 Alligator –
Re: xx No tak na tom menším určitě slabší led nebyl
Ale kdyby mrzlo víc, tak by to mohlo být horší...
Jak silný led měl karas v tom malé jezírku nevím, ale na tom větším jezírku jsme letos v zimě bez problémů stáli.
0 15.06.2009 00:28 Alligator –
Re: xx No taky záleží jaká je zima, letos moc nemrzlo... Ten metr se dává, aby u dna bylo nad nulou a aby voda nepromrzla až na dno, kdyby mrzlo víc... Pak by to nepřežil asi ani ten karas... Takže doporučuji stejně ten metr
No taky nevím co si představit pod pojmem teče... Vltava v Praze taky teče a karasi tu určitě jsou...
0 14.06.2009 22:10 Metz –
Re: xx ten karas bylo to první,co mě napadlo a nevím jestli budu chtít zrovna karasy a velký proud by tam nebyl.Tu pod splavem potoka je tolik karasů co lidi vypustili do potoka.taky to tu teče...
Loni jsme zapomněli přelovit ze zrušeného jezírka jednoho karase asi 15 cm velkého. Hloubka vody tam byla 45 cm. Přežil zamrznutí a když ho včera dcera objevila, dali jsme ho hned do větší jezírka. U karasů ten metr hloubky pro přezimování není podmínkou.
Se zbytkem souhlas. Průtočné jezírko pro karase nebude to pravé.
a když tam dám malou cirkulaci?přítok.trubka např.2cm a odtok taky
Ty nádoby sou teda krásný...
To už je mnohem hezčí ta folie...
Známej má jezírko z kamenů a betonu nebo co to je a pod tím ještě folii... Pokud ti jde o to že ta folie nevypadá tak hezky, tak v tomhle případě to vypadá pěkně a folie vidět není...
Ten jíl zamezí sice dost průniku vody, ale i tak ta voda úplně průhledná, ale ryby bys přes to určitě viděl...
Pokud bys to jen vykopal a nechal tam jen to bahno, tak se s čistou vodou můžeš rozloučit a vybíral bys to pořád...
A na přezimování ryb to potřebuješ alespoň 1-1,2m hluboké... A tam ti to nebude cirkulovat jako v potoku aby to hned sedlo... Kromě toho karas je ryba do klidné vody
Z potoka by šla čistá voda a byl by i odtok pro cirkulaci vody,tak by se špinavá voda po napuštění odplavila,zbytek sedne na dno ne???když zvíříš vodu v potoku taky za chvíli je voda zas čistá.
jo,ale ty nádoby byvají až moc malé.jo a když by to bylo vélké a hluboké přezimují v tom ryby??(karas)protože by tam šla studená voda z potoka...
-3 14.06.2009 15:15 daviiidekk –
Re: Metz Podle mě to nebude čisté nikdy.Radši bych si koupil v obiza nějakých 1000Kč takovou nádobu, a to ej určené pro zahradní jezíra.To by bylo nejlepší.Ale můžeš to zkusit.
Jde to, pokud je tam přítok je to bez problémů. Nejlepší je vykopanou jámu vymazat jílem, ten zamezí průniku až 95% vody.
0 14.06.2009 15:08 Metz – Jezírko bez folie
Ahoj,nema někdo zkušenost s jezírkem bez folie?Když máme na té zahradě potok,tak mě napadlo že bych vykopal jezírko no a bez folie ani jiných věcí.Před jezírko dal trubku,aby voda vtékala do jezírka a na konec jezírka druhou trubku,aby voda vytékala zpět do potoka.Nemáte někdo zkušenost?Jak často se z toho vybírá bahno?Špinavá voda by z toho asi nebyla,když by tp furt cirkulovalo,ne?díky.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Jezírka a venkovní nádrže • Zobrazeno 1879x