Filtr Eden
Starší reakce
0 20.01.2011 21:38 bijou toto zaujíma aj mňa. hlavne preto, aby mali rybky čo najviac priestoru a nezaberal im ho filter.
rozmýšľala som aj o závesnom, ale mám akvakomplet s krytom, a asi ho tam nenapasujem.
Starší reakce
Starší reakce
Mám ten samý, od jiné firmy. Mám ho u postele a je celkem tichý, praktický a mě vyhovuje. Nejde regulovat, má 2 přepážky na hmoty a hadice 12/10mm.
jasně to mi je jasné, jen tu podotýkám, že samovýroba je v tomto případě lepší a také levnější, navíc můžeš mít jakýkoliv objem filtračních hmot.
Vážení, píšete tu pořád to samé dokola. Téma bylo "Filtr EDEN 501", ne druhy filtrace nebo jak jste šikovní a co jste si udělali, to můžete napsat jinde. Autora zajímá tento konkrétní filtr a zkušenosti s ním a mě také. To je problém všech diskuzí, každý tu chce něco napsat, ale když to není k tématu.....těžko se tu pak hledá relevantní odpověď. Tak ještě jednou prosím: Má někdo tento filtr? A jaké s ním máte zkušenosti?
Dík za pochopení.
skoda ze nedelaj hlavy s malym prutokem..... do miniakvarek... (10-30L)
no ja som to myslel tak ze -ako som zacal -pred 30timi rokmi-teda otec...s molitanom tak som aj "skoncil"
-mna uz nepresvedci nikto ze je nieco "lepsie" ako molitan....
...akurat kompresor "nahradila" cerp.hlava....
a já si s ním snad hrát nemůžu? když ty filtry jsou otevřené, můžu to měnit za chodu.
Jinak biomolitan je fakt best, a to jsem toho taky pozkoušel.
...no ja som uz vyskusal "vsetky" filtracne materiali a som "spet" pri molitane - teda "biomolitane"
...tieto ex. alebo zavesne maju "jednu" vyhodu - mozes sa "hrat" s filtr.materialom...
co takhle samovýroba, zkus se inspirovat u mě ve 12l k patnáctinám nebo v 9l, popř vnitřní obdoba vnějšího přehrazením viz holanďan a scampi (ovšem fotka
rybicky.net/nadrz/230/163.jpg jen jediná co zbyla). Vyšlo mě to cca na 300 bez filtračních médií, ale biomolitan mě vyšel tak na 400 do 3 akvárií a ještě zbylo).
...no skusenosti nemam...ale mam jeden "FZN-2 filter vonkajší závesný" - som velmo spokojny...a taha to "druhe akva" cca120l vody...-samozrejme prietok mam priskrteny poriadne asi na 20percent vykonu...
...na mensie akva je vonkajší závesný "dobre" riesenie -je to "externe" a "lacnejsie" -ako externy filter...a pracu odvedie taku istu
Starší reakce
Také se připojuji k názoru, že závěsný filtřík může být pro malé akviško dost dobrým řešením.
Čerpací kostka s molitanem ubere v takto malém akváriu dost místa.
Ja to berem tak...-naco je externy filter na 20l aqua???
bublifuk za par kc, nebo mene hlucny zavesny filtr.
Když to bereš takhle tak do těch 20ti litrů bohatě stačí bublifuk.
Ved toto je to - len ten ventil -106
hlavica+molitan a mas to za 200
Neměl by být problém najít to v nějakém e-shopu. Tady je příklad:
shop.miga.cz/… A potrebujes externy? - na 20l?-podla mna - cerpacia hlavica+molitan a mas to za 200.
dakujem za rychlu odpoved.chcem to objednat z netu,tie regulační kohouty by som kde zohnala?
Díval jsem se na tenhle filtr na oficiálních stránkách výrobce. Není špatný, ale nemá regulaci průtoku a 300l/h udělá ve 20ti litrech pěkný kolotoč. Takže pokud ho budeš kupovat doporučil bych přikoupit regulační kohouty a přidat je na hadice.
0 12.06.2009 08:09 silvia – EDEN Externý NanoFilter 501
pekny den,chcela by som si kupit vyssie uvedeny filter do 20l akvaria( Dennerle NanoCube Complete 20L, 25x25x30cm ).myslite,ze je to vhodna kupa?
Starší reakce
Rozměry 90x150x165mm 230v/50Hz 5w max300l/h
0 21.04.2008 13:38 pakozdy – eden 501
zdravim ..
ma niekto tento filter ? zaujimali detailnejsie rozmery pouzitych hadiciek celkovo skusenosti s prevadzkou.
vdak.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2058x