Ryby vydávající zvuky
Ahoj,
dej si to na 20 vteřinu a budeš vědět
youtu.be/… Zkus na YouTube zadat latinský název vrčivky. Určitě tam nějaké video se záznamem jejích zvukových projevů bude
Starší reakce
Si nějak začínám vzpomínat, že někdo se potápěl na lomu, a bylo z toho překvapení, že když přestal bublat, tak ticho nenastalo, a byly tam naše trofejní ryby mnoha druhů...no jo...Ale první co mne napadlo byli ti peřovci...
ty fakt řvou jak žáby...
Ono by to chtělo nejdřív si něco přečíst o biologii ryb a pak se pouštět do filozofování
Vydávání zvuků, a to o frekvencích v rozmezí slyšitelném lidským uchem (tedy nikoli infrazvuků či ultrazvuků), bylo dnes prokázáno u různých zástupců už více než 50 čeledí paryb a ryb, čili nejde o nic zvlášť výjimečného. A zdaleka nejde jen o ryby s vyvinutým mechanismem přídatného dýchání atmosférického kyslíku.
Jaroslav Hofmann
Propust sice SW vyresis, ale kdyz ji udelas HW, nemusis mit tak vysokou samplovaci frekvenci, kdyz vis, ze ty vysoke frekvence v tom nejsou.
Pokud by se zašlo do extrémů, tak potom si vzít ispiraci z odposlechové techniky. Nad nádrž umístit nějakou plachtu a laserem snímat chvění. I když by taková sranda přišla na spousty peněz s výsledkem, který v podstatě o ničem nevypovídá. Pravděpodobně by se jednalo jen o nějaké bručení. Propusť by se dala řešit asi až softwarově.
Hluboke zvuky chteji rozmerove vetsi snimac. Poradny subwoofer by se asi jako snimac pouzit dal, proste pouzit velky reprak opacne, jako mikrofon. A pasmova propust by se k tomu hodila. Ovsem jestli je to dobry napad nevim, nezkousel jsem, aby to zesileni nebylo nutne az takove, ze v tom bude vsechno mozne.
Jistě, mohlo by to být zajímavé zkusit nahrát něco jiného než jen filtr, ale nevím jaké zařízení na to použít. Klasické elektretové mikrofony nevím jestli by to vzali. Pokud se teda nemyslí, jak psal Libor zvuky, které ryby vydávají třeba při krmení. Takové to šplouchání o hladinu. Každopádně politiku sem určitě ne!
Cemu to ublizi, kdyz si pres den poridim nahravku zvuku z akvaria? To je jako rikat, ze foceni ryb je skodlive (specialne bez blesku, pac ten v tomhle pripade vic pokazi nez zlepsi). Harpunar je mi sympaticky, ale to mi nebrani dat -3, stejne jako dat +3 nekomu, koho moc nemusim a ma pravdu.
Že ryby(pardon-vodní savci-velryby a delfíni)vydávají zvuky je všeobecně známé.Ale že by taková maličká rybka jako je beta...?Pokud by to byla pravda,o infrazvuk nejspíš nepůjde(nemaj ho z principu kde vyrobit),ultrazvuk by to teoreticky být mohl(ale hoooodně slaboučký),ale to asi fakt ještě nikdo neprokázal,třeba by to bylo na nobelovku
Tak to si raději vyber chameleona a názorně předveď, jak se dokáže svým zbarvením přizpůsobit okolí. Ne každý to měl možnost vidět.
Dobrý den,
Potřebovala bych poradit s nějakým pokusem, který nějak souvisí s bettou. Na anglické stránce jsem našla jeden, ale nebyl tam moc rozepsaný a nechci nic zkazit. Souvisí to s tím, že betty vydávají nízkofrekvenční zvuky, které jsou pro člověka neslyšitelné. Ale dají se zesílit. A pak můžeme poslouchat jaké zvuky vydávají v různých situacích (setkání s jinou bettou, před zrcadlem.....). Nevím ale jak postupovat. Neznáte někdo tenhle pokus? Nebo i jiný?
Mám ještě pejska a chameleona, ale s pejskem do školy asi nemůžu s chameleonem jsem nic nenašla
. Bojovnic mám doma spoustu, připadají mi zajímavý a nikdo s nimi pokus nedělá.
Starší reakce
Na suchu piska, knoura mnoho ryb, hlavne teda sumci. Ale nevim, proc takovou rybu shanis.. to ji chces vytahovat z vody a poslouchat jak knuci ?
Nie piskajuce ale "rozpravajuce" (talking catfish) a tymi su napriklad Agamyxis Pectinifrons alebo Platydoras armatulus (v akvapredajniach mylne nazyvany Platydoras costatus)
Jojo :o) ...
www.horacovoakvarium.cz/… ... akorát bych neřekl, že píská, spíš kváká :o) ... a "prísavníkovi" se taky moc nepodobá, proto jsem se chtěl ujistit :o) ...
Trnovec bělopruhý?
Nemá náhodou na bocích žluté, podélné pruhy? :o)
Starší reakce
pry sa dobre mnozia tak to asi budu nejake zivorodky
Vrčivé zvyky dovedou vydávat i čichavci zakrslí, už jsem je opakovaně takto pozoroval.
terčouni výborně mlaskaj
Jo ty mřenky by to mohly být - Botia. Mlaskavé nebo práskavé zvuky? Mě zas celou noc mlaská u hladiny samička pancéřníčka - prasátko.
Myslím, že se zde jedná o zvuk který dělá sama rybička ... viz. vrčení vrčivek. Házení kamínků o sklo ? To dělá hodně rybek
Nebo taky mrenky nadherne, kdyz v noci prehazujou dno. A hazou kaminkama o sklo
.
Docela slušně vrčej peřovci
Když se perou tak, že je to přes sklo slyšet ano
Co vím, tak hlučné jsou Vrčivky
0 09.06.2009 13:31 Sarka – Hlucne rybicky
Po x let jsem v kontaktu se znamou, ktera tvrdi, ze ma hlucne rybicky. Jsou pry mensiho vzrustu, dobre se mnozi a nemaji absolutne naroky na kvalitu vody.
Po otazce, jaky to je druh mi odpovedela, ze od pismena B, Brawsnovy, Brewsnovy - nedala to dohromady.
Vedel by nekdo o jaky druh ryb by asi slo?
Diky za odpovedi
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 1170x