Rataj - Šumperk
2 01.05.2017 17:23 R vaclav [14811] - Echinodory + stonkové rostliny Starší reakce
0 22.10.2014 16:16 Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumím Starší reakce
Já být tebou, tak si nejprve rozmyslím, co za želvu chceš. Dále si nastudovat podmínky, krmiva, techniku.. Pak až tam volat.
Nebylo by lepší napsat nebo zavolat do daného obchodu?
0 12.04.2014 12:04 Pavlína – Želvy...?
Dobrý den chtěla bych se zeptat jaký druh želvy máte u vás v obchodě a jaké potřebujeme doma na ně podmínky
Starší reakce
Je fakt, že naposledy jsem obě firmy navštívil před 4mi lety.
No a když jsme u doporučování, tak já jakožto známý mlsoun přidám jedno gastronomicko-akvaristické doporučení. V Šumperku na Bulharské ulici, což není daleko od akvaristiky Rataj, je kavárna U Bílého psa. Zde se můžete zastavit na oběd, mají-li u Ratajů právě když přijedete polední pauzu, nebo sem můžete zajít jen tak posedět u dobré kávy a potěšit své akvaristické srdce místní zajímavostí - krásným velkým akváriem s nádhernou zlatou arowanou. Tuto rybu jsem obdivoval v prodejně u Ratajů, sledoval její růst a když z prodejny zmizela, zajímal jsem se o její osud a bylo mi sděleno, že je právě U Bílého psa. Už delší dobu jsem neměl příležitost kavárnu navštívit, ale doufám, že je stále tak příjemná a akvárium pořád tak krásné, jako když jsem tam byl naposledy. Můžete se sami podívat, jak to tam tehdy vypadalo:
www.ubilehopsa.cz/… Nedávno jsem tam byl. Od mé poslední návštěvy uběhly asi 2 roky a byl jsem trošku zklamaný. Před tím ty nádrže byly opravdu pěkné, teď už v nich byla jen kytka až dvě. Výjimkou ale byla velká nádrž v prostřed.
A když se popojede ještě o kousek dál, tak lze navštívit zámek, ruční papírnu a termální bazén vše ve Velkých Losinách ale, to už je trochu mimo téma.
Taky jsem se na prodejně u Rataje v nedávné době zastavil, když už jsem měl cestu přes Šumperk. Prostě super všechno jak z výstavy a načinčané jak se patří prostě jedno výstavní akvárko vedle druhého. Dokonce se tam přítelkyně zamilovala do mně oblíbených ryb. Takže je jasné co bude v akvárku které chytáme do obýváku. Jasně jsou to Alty. Docela se na ně těším.
Tuhle prodejnu mohu doporučit a moc takových kteří si to zaslouží není.
Martin Honzejk
3 02.10.2013 08:19 Yirka [9196] Je pravdou, že v málokteré prodejně jsou prodejní nádrže zařízené a udržované tak perfektně, jako u pana Rataje. Velmi pěkné reportáže a články od pana Raka jsou na stránkách Akvarista
www.akvarista.cz/… ,
www.akvarista.cz/… .
A koho by to inspirovalo k výletu do Šumperku, nedá mi připomenout, že stačí popojet o pouhých cca 5km a k návštěvě vás pozvou skleníky Aqua-Daho,
www.aqua-daho.cz Mně to problém nedělá. Když jde někdo proti mně, tak si to znenadání rozmyslí a raději to tam celé oběhne, než aby se se mnou vyhýbal... a to i když je docela hubenej. Nějak ti nevím proč
malyLibor napsal: jen by to chtělo nafouknout na 4x větší plochu
A teď si představ, že v těch uličkách se mají vyhnout dva lidé větších rozměrů... Už i mě to dělá problém
Já to mám taky dost z ruky, ale když jedu okolo, stavuju se tam vždy. Je to radost tam jen tak zajít... a stejně tam vždy koupím něco, bez čeho nemohu v žádném případě být
A já tam ještě nebyl?! Někdy se tam budu muset, taky zajet podívat, když pojedu okolo
No, akvária spíš než akvaristiku připomínají výstavu. Každé z nich by sis od minuty mohl dát do obýváku - jsou zařízená, osazená rostlinami. Ryby jsou v nich v přiměřených počtech, pěkně vybarvené, zdravé. Pomůcek a techniky, dekorací a dalších věcí tolik, že bys potřeboval týden na to, abys vše prohlídl, velice ochotný a příjemný personál. Vždycky se tam už dopředu moc těším... jen by to chtělo nafouknout na 4x větší plochu
Chtěl bych tady poděkovat zaměstnankyni akvaristiky RATAJ za její ochotu, kdy jsem v pátek 27.10. díky problému s dopravou dorazil do Šumperka až po zavírací hodině. Paní na mne po zavolání a vysvětlení situace ochotně počkala a s úsměvem mne obsloužila. Moc děkuji za opravdu skvělý přístup k zákazníkovi
Starší reakce
0 22.08.2013 16:44 Verunka – Rataj
Myslím si,že Rataj prodává kvalitní zboží,ať už rybky nebo potřeby pro chovatele.Já jsem 100% spokojena.Například mouční červy pro mou vakoveverku má nej..z celého ŠPK.
já chválím...
Starší reakce
Doufám. Stejně s rychlostí množení mečovek a mou šnekovitostí jejich rozdávání budou ramirezky stejně až někdy koncem řijna,, začátkem listopadu.
Pokud dostal Rataj špatnou várku ryb, tak jí neprodává, na to bych si vsadil.
Údajně přímo ratajovi, ale nerad bych šířil nějaké fámy a proto jsem se tak nenápadně snažil zeptat tady. Že prej dostal nějakou špatnou várku či co.
Komu vychcípaly, kolegovi, nebo Ratajovi? Pokud kolegovi, tak ta myšlenka "koupil jsem špatnou rybu" se obvykle nabízí jako první, ale chtělo by to vědět v jakých podmínkách je ten kolega měl, to u Ramiréz bývá velmi častý problém. Prostě když se přinesou domů, tak do pár dní odcházejí a to buď z příčiny, že jsou načatý z obchodu a nebo jsou vrženy do nevhodných podmínek domácích a je zde dotaz, jakže to s tím prodejcem je. Ať tak či tak může být všechno naopak.
Od kolegy jsem se doslechl, že teď má Rataj nějaké problémy s Cichlidkama Ramirezovýma. Že mu snad vychcípaly nebo co, neví o tom někdo něco víc?
Starší reakce
ale nic moc. Osmančik u nás na severu Moravy je pan Osmančík a má to tam lepší akorát neprodává co
Rataj se snaží těžit ze své pvoěsti, tak to dává dráž... To chápu...
na co2 komplety ale našel jsem i levněji ale to už je pozdě
Ty slevy u něj pozoruju už dobrého půl roku, takže otázka co to je za slevy?
Starší reakce
V neděli jsem si objednal přes Rataj e-shop co2 difuzor s náhradní tabletou a dneska to přišlo - vše v naprostém pořádku. Jako bonus jsem dostal krmivo Floramin. Děkuji
Starší reakce
Tahle drobná blondýna si mě moc dobře pamatuje. Viz co jsem psal 20.09.2011 11:53 Vždy se pěkně směje když tam příjdu.
Starší reakce
Prodejna přes relativně malou plochu nabízí opravdu velký sortiment. Cesta tam se určitě vyplatí
0 20.09.2011 17:38 Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumím Ryby, krevety, hnojiva, testy vody, chamelony, leguány, cvrčky, lávové kameny, kořeny, rostliny, akvarijní techniku.... Podívej na webové stránky. Mají tam i e-shop s cenama.
www.rataj-spk.cz stránky mi přijdou sice chaotické a "samodomo na koleni v garáži" dělané, ale lepší než nic.
A co vsechno ta prodejna nabizi? Diky za odpoved.
0 20.09.2011 11:53 Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumím myskjarc napsal: Neco jineho krome Rataje?
Nevím jak moc tu informaci ještě chceš, ale je ještě jedna taková prodejna v budově v přízemí kde sídlí SBS autoškola, Bludovská 12 49°57'54.840"N, 16°57'51.586"E
Jinak u Rataje mám bezva zkušenost s jednou milou paní prodavačkou. Drobná blondýnka, která na mě asi delší dobu nezapomene. Jednou jsem chtěl Jávksý mech, měli ho v krabičce, ale neměli u ní lístek s latinským názvem aby ho mohla v PC najít. Asi 5 minut se snažila dovolat kolegyním aby zjistila jak se to jmenuje a neuspěla. Potom asi za tři týdny jsem šel opět pro něco a jenom se usmála a řekla, že jávský mech nemají, ale že už ví, jak se jmenuje. Tak jsem si vybral Bahničku jehlovitou a telefonáty se opakovaly, ale už s úspěchem a odnesl jsem si co jsem chtěl
Tato paní prodavačka se od té doby vždy směje když tam přijdu a ptá se jestli ji chci zase na něčem nachytat
Starší reakce
Bacha na to na adrese Zemědělská jsou pouze jejich skleníky, ale tam vám nic neprodají!
Prodejna je na adrese Sadová 13 viz
www.rataj-spk.cz/…
Jinak co se týče prodejny, je to paráda, perfektní výběr rostlin, ryb, techniky. Prodejní nádrže nejsou jen holé akvárka, ale krásně zařízené s ohledem na biotop ryb a podobně - shodou okolností zítra jedu do Šumperku a Rataj je jedna z mých hlavních zastávek...
je to zemedelska 20 sumperk
Neco jineho krome Rataje?
ted nevym kde se tedy vydat jelikoz mam dve adresy Rataje.
jedna adresa je zemedelska a druha sadova
No, vypadá to tam přesně takhle
cau jsem ze Zabreha, ten neni daleko
. Radim ti rataje (sice nevim jestli tam ještě provozuje akvaristický potřeby ale mělo by to tam byt)tady mas mapu :
www.firmy.cz/… rozhodne to muzes zkusit. má téměř všechno český odchov a když už ne tak nevozí z asie
je to opravdu bombasticky obchod podle jejich webu :
www.rataj-spk.cz ale to bude asi prehnaný a tak to tam vzpadat nebude :d
Dobry vecer. Poradi nekdo, kde najit slusny obchod s akva-tera v Sumperku?
Starší reakce
Dnes jsem tam jela kouknout, mají krásné rybky, zdravé a čilé, nádherně zařízená akvária. Odvezla jsem si Razborky Galaxy a Ramirézky... Krevetky mají Cherryny, krásně vybarvené.. Jde vidět, že rybkám opravdu rozumějí, koupila jsem i pár rostlinek, výběr velmi dobrý... Tuto prodejnu doporučuju
Také bych bral Vivárko v Plzni
To můžu potvrdit! Z Chebu do reichu doplivnu...
My Jižani jsme na to taky bídně
. Do špičkových akvaristik je to všude na míle daleko. To už je to blíže za hranice.
Vypadá to zajímavě!!! Taky bych rád viděl nějakou "profi" akvaristiku v Karlovarském kraji...Rataj, Sklorex a jiní = od Prahy na Moravu. Až na Vivárko je to všechno na východě. My chudácí "zápaďáci"
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 3492x