Sladkovodni škeble jako filtr
Tohle vlákno bych rád oživil. Pohnuly se od té doby nějak zkušenosti? Láká mě možnost zkusit do akvária nasadit slávičky, na Nových Mlýnech by se měly dát nějaké vylovit přímo u břehu. Máte s nimi někdo nějaké zkušenosti? V prezentacích některých uživatelů jsem o nich našel inventární zmínku, ale ani slovo navíc.
Starší reakce
Zajímalo by mě jak dopadl chov škeblí zda se je podařilo rozmnožit. Jsou užitečné v akváriu nebo je to jen módní novinka.
Starší reakce
Koupil jsem Corbicula javanicus, Dokáží prý výborně vyčistit vodu. V 30 lt mám 3. Tak uvidíme.
Nepleteš se. Patří mezi silně ohrožené druhy. Navíc v tropickém akváriu dlouho nepřežije. Do akva se hodí tropické druhy jako Pilsbryoconcha.
Ta je však jestli se nepletu zákonem chráněná, takže by se v nádržích objevovat neměla...
Navíc na jaro a podzim se rozmnožuji a jejích stadia se uchycují v kůži ryb, ale to platí pro naši škebli rybničnou, jak je to s jinýma to nevím
Thajský snesou bez problémů teplotu kolem 25 stupňů. Ale orbu provádí dokonalou to můžu potvrdit.
Co já vím, tak potřebujou celkem studenou vodu ... a při tom svým cestování docela brutálně převorávaj dno ...
Vodu od "drobností" vyčistí škeble a od dusíku a fosforu rostliny, co víc si přát.
Ale vodu čistia výborne(vlastná skúsenosť)
Škeble si z vody vyfiltrují potravu to znamená zbytky po krmení ryb, nálevníky, plovoucí řasy a podobně. Jenže v malém množství a taky vylučují. Rozhodně neodstraní dusíkaté látky. Filtr tudíž ani nahradit nemůžou.
Vodu určitě "filtrujou", ale práci filtru nezastanou.
S tim zkušenost nemám, ale obávám se že je to kravina. Kdyby byly lepší než filtr, tak je tady máme všichni...
0 19.05.2009 18:19 domis – sladkovodni škeble jako filtr
Dobrý den, chci se zeptat jestli místo filtru můž dát do akva sladkovodni škebli,protože někde jsem četl že jsou lepší než filtr,děkuji
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 1427x