Pote, co jsem mechovou stenu nuzkama zarovnala, skutecne pusobila hustejsi - vyrovnaly se vsechny vyhonky na stejnou uroven a vypadalo to moc hezky. Pak tedy prislo to nadmerne zarustani rasou, ale k tomu jsem si spis pomohla tim, ze svitim vysokou watazi...
Ze by se mech nejak rozrustal do sirky, to ne, respektive ne vic, nez predtim - mech nejsou vyssi rostliny, ktere by se vetvily az po sestrihu. Nicmene se po sestrihu hezky sjednoti forma.
A je taky treba pocitat s tim, ze mech bude mit tendenci vic rust v horni casti steny, bliz ke svetlu. To se prave da vyrovnat az pozdejsim sestrihem do jedne svisle "fazony".
Btw. pozor na mezeru, ktera ti vznikne za stenou! Parkrat jsem tamodtud zachranovala rybky, nez jsem ji nakonec utesnila dubovymi listy a ze strany paskama molitanu (ktere jsem opet opticky zakryla dubovymi listy).
Jinak k samotnemu postupu vyroby - protoze jsem nemela nejakou samonosnou, dost jemnou sitku, ohnula jsem raminko od satu (trochu risk, nejsem si jista, z jakeho je kovu) a posila ho sitovinou proti komarum. Mezi dve vrstvy sitoviny jsem rovnomerne rozprostrela javsky mech a vypjala i druhou stenu na ram z raminka. Z obou stran ramu jsem jeste prisila prisavku, kterou jsem vse chytila na sklo. Cele jsem to pak jeste zarazila do dna, aby to bylo utesnene i zezdola a melo vetsi stabilitu.
At se to dobre povede!