Přihlásit se RYBICKY.NET »

Filtr Elite Jet Flo 50

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Filtr Elite Jet Flo 50
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SanelOne – Filtrace
Caues, nevite jak rozeberu tuhle filtraci? Pokud to teda jde, vypada to, ze je bez sroubku...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Xlienka Re: gustav1959
filtr musí zůstat pod hladinou, pak by se teoreticky vypínat nemusel, ale žádný výrobce nedoporučuje nechat zapnuté cokoli pod proudem, když saháš do vody, tudíž by vzhledem k bezpečnosti mělo být vše vypnuté.
Již jsem zažila jiskřící kabel od filtru v nádrži, po tom co si želva hrála s filtrem a želva zůstala v pořádku, ale já bych si do té vody opravdu v ten moment nesáhla. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gustav1959 – filtr jet flo
Chtěl bych se zeptat když měním 1/3 vody mam filtr vypnout nebo ho můžu nechat zapnutý předem děkuji za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: TitanArmy
Uhlí klidně dej pryč a nahraď ho kusem molitanu.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Turbínka Re: TitanArmy
To že mají živorodky metabolismus, který více zatěžuje vodu je o důvod více si hlídat dobrou, kvalitní a dobře fungující nitrifikaci. Proč to chceš sakra čistit? Tím si rozhazuješ rovnováhu v akváriu a to de facto znovu a znovu zakládáš. Jak říká kolega čerpací hlava Atman AT 200 + biomolitan 16*10*10 a máš vystaráno s údržbou filtru ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TitanArmy Re: Silent
ty živorodky dost kálí :-D Průtok se mi nesnižuje, i když bych byl rád za nižší. Takže ho mohu bez obav 1x týdně vymýt? Někdo mi doporučoval vyjmout to uhlí co je vevnitř a dát tam větší kus molitanu.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Turbínka Re: TitanArmy
Filtr se čistí v době kdy se radikálně sníží jeho průtok tím způsobem, že jej lehce propereš ve vodě z akvária mimo akvárium v nějakém kyblíčku. Čištění nespojovat s odkalováním dna. Žádná teplá voda a drhnutí houby úplně do čista či houby nové - tím si zničíš bakterie, které jsou pro nitrifikaci tolik potřebné.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R Silent Re: TitanArmy
Čistí se podle potřeby když se výrazněji sníží průtok vody. Molitan se nemění do doby dokud se dá vyčistit nebo se nezačne rozpadat. Pokud slouží filtr dobře a dostatečně čistí vodu (včetně kvalitní nitrifikace) nic proti němu, ale já bych se raději podíval po bioakvacitovému bloku a čerpadle. Pak ti bude údržba stačit tak dvakrát do roka a získáš nepoměrně větší filtrační prostor.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TitanArmy – údržba
Ahoj. Mám tento filtr v 54L akváriu. Jak často a hlavně jak se provádí údržba tohoto filtru? V akvu jsou živorodky. Molitan se musí měnit, nebo stačí jen proprat v teplé vodě? Děkuji za infa.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Tudy
Regulaci na výtoku má jen Atman AT 200 a 201 od Atmanu AT 202 a výše je regulace na sací straně. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Speeder Re: Tudy
To nahrazování se mi nelíbí. Vyhození peněz, navíc vzduchovací motorek mám v druhým akva. Chtěl jsem Elite Mini, ale ten v tom eshopu zrovna neměli. Možná se na to mrknu, jestli s tim pude něco udělat a nějak to utlumit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tudy Re: Speeder
Atman nemá překrývání otvoru na sání, ale na výstupu. Zkusil bych nějakou tvarovanou překážku do výstupní trubice nacpat. Nebo raději filtr nahradit bublifukem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Speeder
Nemá někdo vymyšlený, jak tomuhle filtru ubrat průtok? U Atmanů maj jednoduchý překrejvání sacího otvoru, ale tohle nemá nic a proud jak kráva. Mám jen 25 litrů akvárko a rybám bych řek to docela vadí ten velkej proud.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Rosta – Re: maio777
Ahojte, mam tento filtr a nedá se na něj připevnit hadička pro vzduchování, ale bohatě stačí, když proud vody z filtru rozpohybuje hladinu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - maio777Re: Petr
na vrch by sa mala dat pripevnit hadicka ktora vdaka ktorej ti to bude aj okyslicovat...aspon dufam ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Petr – Filtr Elite Jet flo 50
ahoj, za 1. upozornuji že jsem lajk :) .. dostal jsem k akva kompletu tento filtr Elite Jet Flo 50 a ten mi vlastně rohpohybovává hladinu a filtruje, jenže mě zajímá jestli nemám mít i takovéto zařízení co dodává kyslík nebo vzduch nebo co to vlastně dodává :) (prostě takové ty bublinky to vypouští no) To ten můj filtr asi nedělá že?

Rostliny sice v akváriu mít budu, ale zajímalo by mě jestli to není málo pro ty ryby. Popř.jestli ty bublinky nejdou nějak vytvořit z nečeho..

díky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Hatomi
Samozřejmě to může jet i bez rozstřikovacích komponentů. Pokud se ti filtr podařilo zklidnit, tak ti ze srdce gratuluji. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hatomi Re: Hatomi
tak jsem skusila sundat všechny roztřikovací zařízení a jak filtr krásně mlčí :-D
myslíte,že může jet i bez toho? pro rostliny je to pozitivní,žádný šílený proud se na ně neřítí.Ale hladinu to čeří... Myslíte,že ton tak může být? mě to totiž vyhovuje a přijde mi to lepší nežn když se celým akva,žene proud ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hatomi Re: deathfoe
no právě já v obchodě koukala. měli ve velikosti co potřebuju jen 2 druhy. tento a ještě nějaký podivné značky. rozhodla jsem se pro tento nýbrž značka je známější a líbilo se mi také prostor na náplně... snad se to spraví... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deathfoeRe: Hatomi
Měla sis koupit něco kvalitnějšího a předem se poradit, než to teď řešit :). No snad to nějak ztišíš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hatomi Re: Silent
no vyzkouším všechno možné...,kdyžtak tam dám bublifik a bude pokoj smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Chico001Re: Hatomi
Tak ja tenhle filtr vlastnim taky, kdyz jsem jej koupil tak byl krasne tichounky. Ale pak moje pritelkyne menila vodu v akvarku a zapomela ho vypnout tak ze filtr bezel na prazdno. Asi 14 dni delal strasne zvuky, vrcel bzucel fakt hruza, ale pak to preslo a uz je zase vse OK. Jen od te doby ma mensi proudeni.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: Hatomi
Tak s tímhle filtrem jsem si užil taky svoje. Ať jsem s ním dělal cokoli řval jak traktor. Ani reklamace nepomohla. Teď leží na samém dně skříňky a doufám, že tam shnije :-| . Pokud ho budeš vracet tak si pořiď raději jinou značku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grizly Re: Hatomi
Zkus ho rozebrat a znovu slozit, nektera soucast nemusi byt spravne na svem miste. Taky se presvec, jestli je dobre uchyceny v akvariu a hluk nezpusobuje kontakt se stenou akvarka. Jestli neprestane hlucet tak se nerozpakuj ho vratit a koupit jiny. Taky mi jednou zacal triskat filtr a ja sem nemohl prijit nato, co ten hluk zpesobuje. Pak jsem prisel nato, ze to vibruje maly snek, se kterym proud vody z filtru triskal o sklo. Ted kdyz se to stane, jen jdu a sundam sneka dolu. smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marszRe: Hatomi
Možná se to za pár dnů spraví. Až se trochu zanese. Taky si dát pozor, aby v něm třeba nezůstal vzduch. Co já vím. :-) Ponořit celý pod vodu?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hatomi – Filtr Elite Jet Flo 50
Dobrý den,
mám nově filtr Elite Jet Flo 50 a přijde mi,že dělá docela rámus :(
Máte s tím zkušenosti (popř. nápad jak to vyřešit)
Děkuji za každou odpověď

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1182x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10771-filtr-elite-jet-flo-50