Interní filtr vlastní výroby
Skoro vzdycky kdyz clovek neco vymysli, uz na to nekdo prisel driv
.
www.youtube.com/… Průtok jsem neměřila,zvýšení není problém, stačí použít větší průměr trubky a větší filtrační nádoba rovněž není problém.
Já to vyrobila jako nouzovku a rychlovku.
V tom 200litrovém mám něco podobného (ve větším - jako automatický odkalovač za kamenama) a průtok je odhadem téměř stejný jako u ex.filtru co tam mám.
Myslím že do menších nádrží by si to někdo,kdo nemá moc kaček mohl lehko vyrobit,proto jsem to sem dala.
neřikám že to fungovat nebude jen to že(já to vidim v tý 200tce co máš) na tu 200 by to bylo slabý. Objem toho taky nebude nic moc a průtok jsi asi neměřila že? kolik ti proteče litrů za hodinu
Je to odchovna karasů z jezírka a oni při krmení docela skáčou, proto není voda až nahoře.
to je v 90 litrech - princip je v podstatě stejný jako u průmyslově vyráběného externího filtru, jen bez tlaku. Tak proč by to nefungovalo???
Zdravim a pravim že ten filtr nebude zcela dostačující takovýto filr mít ve 200litrovým akvariu opravdu nestačí
To zrejme stačiť nebude. prečo voda nieje po vrch?
Zdravím, dnes mi odešel vnitřní filtr do věčných lovišť
Páč se mi nechtělo hned kupovat nový,koukla jsem po bytě,
našla plastovou lahvičku od čehosi...,kousek trubičky, plast.krabičku,vzduch.hadičku, filtrační matroš - vše pospojovala,připojila na vduchovací motorek a za 15 minut filtr jede jak víno
Nevím zda někoho inspiruji,ale třeba jo
Starší reakce
Keramzit bych si uměl představit jako kvalitní filtrační medium, ale použil bych asi menší zrnitost a externí filtr
Zajímavý.
Hlavně v tom designovým akva.
Nejlepší je ten dovětek : "A už jede."
Starší reakce
Já bych ale nechtěla mít v akvárku žádnou techniku
Jen max. filtrační komůrku. Je ještě jiné řešení, případně značka, kolik by měl být průtok atd.Díky moc
Zkuste raději čerpací hlavu.
Chtěla jsem se zeptat, budu mit v akva D200XHL50V70 interní filtr v komůrce a musím si koupit k tomu asi kompresor?
Chtěla bych hlavně tichý a kvalitnější. můžete mě doporučit?
Starší reakce
Filtr jsem dodělal, zbývá jen vyvrtat otvory do rozstřikovací rampy a nacpat filtračné hmotou. Koho to ještě zajímá, najde na
www.pentuer.cz/…Starší reakce
Filtr je od začátku koncipován jako interní, protože mám akva v nábytku a nemám možnost použít externí (hrncový/závěsný/skleněný). Primární byl větší objem filtrhmoty zároveň s co nejmenším rozměrem (průřezu) filtru a hlavně aby byl minimálně vidět. Stejně většinou roh akva obsadí nějaký filtr na přísavkách a pak se horko těžko zakrývá kořeny/kameny/rostlinstvem. Dokonalé to určitě není, nechtěl jsem do toho dávat moc peněz a času a zároveň jsem chtěl možnost ho kdykoli odmontovat a mít rozumný přístup k čištění - jinak bych asi vlepil skleněný nebo z plexiskla rovnou přepažil zadní stěnu. Je to boj hlavně s místem u takhle mrňavého akva ;)
Super pracicka
,
Nieje to dokonale ale na domacu vyrobu vyborne
Velmi sa mi to paci , ale ja preferujem zasadne vonkajsie filtre
Aha to som si len teraz vsimol - zberac slepej hladiny prave toto riesim.Co dodat - desiatnika chlapovi.
A uz viem s coho to budem robit ja.Inštalačné káblové lišty/žľaby.
Pozeram je toho kopec.
download.hager.com/… Pěkná práce, ale tohle se dá udělat z odřezku skla, zabírá to zbytečně vnitřní prostor, chce to udělat buď z boku, nebo na zadní stěnu z venku kde by se kapacita dala ještě zvětšit a prostor by byl volný bez rušivé krabice. Jinak máš pochvalu je pěkné a líbí se mi, že si nezapomněl na odsávání nečistot z hladiny.
Takto sa mi to paci - ked si ludia vedia aj nico vyrobit a poradit.A je to dobre lacne a ucelne.
0 05.04.2009 11:36 forepa Já jsem přemýšlel že bych si taky vyrobil svůj filtr...Ale aby byl jen jeden a bral mě 3,4 akvária....což bude hodně složité
Na odkaz jsem dodal pár zbývajících fotek. Ještě nějaké info doplním příští víkend.
Mne by sa hodil prierez 10x10x35 - 3.5 litra filtr hmoty - cerpadlo co mam ma 400l/h.
Musim nieco take zohnat.
Ale som za - lebo orig. filtre su strasne predrazene - za kus bakelitu nevedia co pytat.
Urcite to vyrobime lepsie a lacnejsie.
Ja chcem ale nieco take ako kose - proste nasuvat to na seba a rozne filtr.hmoty aby sa to dalo osobitne rozaoberat 3 ks 10x10x10 a nasuvat to na seba.Len musim mrknut co sa da zohnat.
kortezhugo: Cenu si v tuhle chvíli nepamatuju (něco přes stovku), postupně všechno doplním do popisu. Cenově to vychází stejně jako koupě malého filtru - podle toho co člověk má/nemá doma a co musí dokoupit (nejdražší je na tom čerpadlo). Vnitřní průřez je 10,5 x 5cm, síla stěny asi 1,5mm - je to tak akorát pro miničerpadlo. Funkční objem (v provedení jaké mám) je něco přes litr filtrační hmoty.
whisky: vím o podobných systémech, spíš se mi ale nedostává času nad tím sedět ;)
vena: dík, o článku jsem uvažoval ale nevím jak je to v něm s fotkami. Možná až to dokončím.
Supr práce. Kdyby ti to nevyšlo s vlastníma stránkama udělej alespoň článek sem na web.Odkaz postuně zapadne .....
já myslím že není potřeba se nějak zatěžovat s html, stačí si nainstalovat redakční systém, třeba joomla. tady máš příklad
www.krabikov.ic.cz V red. sys. nemusíš umět html, vše se dělá s grafickým rozhraním.. Nainstaluješ si fotogalerie, pluginy na zobrazení obrázků atd.. kdyby si chtěl pomoct s instalací a nastavením, tak napiš. Zapnutí databáze, instalace red. systému a základní instalace doplňků zabere tak max půl hodiny, pak už jen píšeš a ukládáš články
Tiez si musim nieco podobne vyrobit.Lebo hlavicu co mam ma 400l/h prietok a filtracnej hmoty je tam malo.
Ta trubka pro vzduchotechniku kolko stala? A aky ma rozmer aby som si vedel vyratat objem filt.hmoty?
Dík - určitě něco vyplodím, zatím sbírám čas a chuť na boj s html ;) Na podzim se, společně se stěhováním, dočkám větší loužičky - pak to asi bude mít smysl, zatím úplně stačí místo tady na rybičkách.
Dost dobrý ... Neuvažuješ o kompletních akvastránkách?
Začal jsem vyrábět další verzi filtru, který používám ve své nádrži. Třeba někomu přijde vhod moje řešení - postupně dokumentuju zde:
www.pentuer.cz/…
Třeba někdo přispěje i nápadem na vylepšení/zjednodušení. Za případné názory dík, za kritiku také ;)
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1907x