Krevetky - určení pohlaví
nepamätám ale bodaj by tam aspon jeden bol teda kedže má byť menší no
pamatuješ si ze školy neco z pravděpodobnosti? můžeš si to spočítat
0 29.12.2010 14:19 JagerMaister ahojte
dotaz kúpil som si včera4 kusy krevetky crystal black a všetky sú približne rovnakej veľkosti
je šanca že by medzi nimi bol aspoň jeden samec ?
fotka je len tak
Starší reakce
Asi holka řek bych..nejspíš nosící..
a palmata určo..mám taky takový .....
na všech fotkách je s největší pravděposobností nosící samice n.palmaty
Starší reakce
gratuluju, na 98% kluk
Vypada nadejneji, ale ruku do ohne bych za to nedal. Pokud ale byl/byla oproti svym vrstevnikum evidentne svetlejsi pripadne mensi, a pokud se v mezicase u tebe v akv. vice nezabarvil, tak to asi bude on.
Mám doraz, cherry mám slíbený od známého
a chtěla bych se zeptat, když je třeba víc samic nebo samečků, tak nemůžou si třeba nějak ubližovat ?
Tady je ...snad je to "on"
jestli ta fotka není upravená, tak za mě 100% samice
omrkni velikost, samci jsou mensi, samice mam hodne syte cerveny. tohle fakt vypada jako samice.
asi mate pravdu...dle celkem sytého zbarvení...ostatní samice mám téměř naprosto neprůhledné, ale nejsou stejného původu no...
tipla bych samici
Zdravím Vás
Jsem už opravdu zoufalý, mam ve svém akvariu 9 krevet, z toho nejspíše 8 samic... jen u tohohle kousku si nejsem jistý..vajíčka za hřbetem nemá, co myslíte vy ? kluk nebo holka ?
Starší reakce
U filtrujících krevetek se to rozezná tak že samec má mohutnější třetí pár končetin (první dva jsou ty vějířky) kdežto samička ho má menší
www.akvakrevetky.wz.cz/… Tak z toho to nejde vůbec poznat
ty ,,blanky´´ jsou nožičky, možná to poznáš tak, že samičky mívají za krkem vajíčka-takové jakoby sedlo-tento druh hnědé nejspíš (red cherry mají oranžové)
Tak dneska jsem si všiml, že ta menší tmavší má pod zadečkem úplně takové věci, nevím, jak to popsat, nejsou to jikry, jen takové blanky, asi 6 za sebou. ta větší je na fotce (omlouvám se, za tu hroznou kvalitu, ale foťák mi to fakt nebere líp :(
Z téhle fotografie není poznat zda jsou pár, zkus je ještě z boku
Ale já nechci mladé, jen mě zajímá, jestli je to pár (holka a kluk), nebo ne.
kdybys chtěl mladé tak je 100% mít nebudeš protože se je jještě nikomu na světě nepodařilo odchovat
Dobrý den, dnes jsem si v Hornbachu koupil 2 krevetky Atyopsis moluccensis, no nevím, byly poslední dvě, ale napadlo mě, že možná to může být pár. přikládám fotku a doufám, že byste mi mohli pomoct určit, zda se jedná opravdu o pár.
Starší reakce
jo aha a je tam nejaky rozdil v barevnosti
samička nosí za hlavou nad trávicí trubicí neoplodněná vajíčka (viz. foto) nebo je nosí mezi žaberními lupínky, ale toho by sis určitě všimnul
Diky, mam dva vyraznejsi a vetsi jedince a dva takove mensi a mene vyrazne tak uvidim co se z toho vyklube
V první řadě dle velikosti, samičky jsou celkově větší a mohutnějsí (v dospělosti cca 5 cm). Samečci menší a subtilnější (cca do 3,5 cm). Nejlepším poznávacím znakem je asi produkce vajíček u samic - za hlavohrudí světlý flek, v případně oplodnění - velké množství vajíček u zadních nožek.
Zdravím, mám 4 japonicy a nepoznám co je sameček a co je samička jak poznám pohlaví jestli můžete poradit tak prosím raďte.
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 3215x