Právě,a včem, teď babo raď.
Když zhrnu co dělám:
1,svítím cca. 300W 12 hoď/denně
2,hnojím PMDD 15-20 ml denně
3,měním vodu 100 l/týdně 75 z osmózy + 25 z kohotku ( voda z osmózy No3 - 5; Gh - 4; Kh - 3)
4,filtr jsem propláchl během měsíce kompletní(káždý týden 1-2 komory v akvarijní vodě)
5,odkalování se snažím skoro všude dělat zodpovědně. Občas se najde místo( velice zřídka, kde jdou bubliny z písku). Teď při odkalování posledních 10 l jsem našel místo, kde to trochu hnilo(smrádek) to místo si pamatuji a při dalším odkalování se na něj zaměřím. V místě krmení bez bublin.
6,terčáci a ostatní osádka se chová normálně. Žerou, kadí vše O.K. I když postupně umře nějaká neonka, tak se stav v nádrži snižuje. Myslím si, že mám přerybněno.
7,Blyxa, rotala 110% radost, Hygrophiila difformis a Tiger Lotus Green 95% radost, Hygrophila polysperma 88% radost, Ceratopteris thalicroides, ten mě rostl úplně perfektně a teď nic moc a radost tak 60% ale pomalu se zvedá.Červený lotus zanikl a nové cybulky ani nevylezli.Hygrophila Siamensis ta rostla do půly nadrže. Pak se zasekla a začala pelíchat, až nezbyla v akva ani ks
(dělali se dírky v listech) Tento stav se dělal i u Polysperma, ale teď se to lepší.
8, testy mám od Sery
9, závěrem. Ono asi přehnaná péče škodí. Snažím se dělat akva zodpovědně,ale toto mě mrzí.
10, Tady nemám tolik informací a fotek (nedostatek času) víc je na viz odkaz.Časem doplním.
www.akvarko.cz/…
Napsal jsem to jak jsem to cítil, omluva za chyby a zaneodborné názmy, já si na to nepotrpím, díky Petr