Rybí lékarnička
JRD Kapušany, to je stálice.
Starší reakce
Ahoj, nemohla jsem najít lepší forum na můj dotaz
Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s přípravkem esha Optima
www.rostlinna-akvaria.cz/… Poslední dobou mi odešlo pár pancíků z neznámého důvodu a Optima je prý na posílení imunity a vývoje ryb, tak se chci jen ujistit, jestli to opravdu zabírá anebo jestli to není jen zbytečná investice
Myslím, že by bylo dobré do AQ přidávat nějaké vitamíny a tohle mi přijde jako nejlepší volba
Starší reakce
Ano, používám běžně prošlý.
0 11.05.2014 17:47 JagerMaister ahoj, doma som našiel prípravok sera FISHTAMIN ale má prešlú záručnú lehotu, do roku 12/2013 čo myslíte môžem ho použiť ?
Starší reakce
Ze sběrného dvora už mi odepasli - nepřijímají léčiva. Zkusím tedy zajít do lékárny. Děkuji za radu.
No ... jsou to léčiva ... a i když jejich výdej (resp. prodej) není vázán na lékárnu, kdyby mi je někdo přinesl do lékárny, určitě bych je vzal (stejně jako jakákoliv jiná prošlá či nespotřebovaná léčiva).
Dobrý den, co s prošlými léčivy z rybí lékárničky? Mám tu Dajana Oidimol, Dajana Bioicht a přípravek na úpravu vody Dajana Chlor Stop. Jedná se o celá balení, předpokládám, že vylít do toalety není dobrý nápad. Napadl mě sběrný dvůr, ale zda vybírají i toto, toť otázka. Pokud máte někdo zkušetnost, podělte se
Starší reakce
Nemusíš skenovat, již to tu je. Také je ve výrobcích-léčivech a proklikáš se. Na příbalovém letáku je také, pochopitelně, dávkování uvedeno.
Si to bohuzel nepamatuju, ale je tam neco jakoze: na tohle a na tamto a pod. nebo 3 tecky. Tak to mi pripada opravdu neprofesionalni, ale mozna jsem zhejckana
Taky tam neni napsany jak dlouho se to ma kapat do vody, jestli ji vymenovat a tak. Dostanu se k tomu az za tyden, ale dam si tu namahu a naskenuju to sem
Nebo jestli to ma nekdo po ruce...
Já bych naopak řekl, že v příbalovém letáku popisované příznaky nemocí jsou pro hobby uživatele skoro lepší než odborný název nemoci, který mnoha akvaristům nemusí nic říci. Nezapomeň, že eSHa 2000 je širokospektrální léčivo pokrývající celou škálu chorob.
Ja muzu doporucit ESHA Exit a 2000. Co me ale pekne stve je, ze ani v podrobnom navode neni presne napsano, na ktere konkretni nemoci, nebo mikroorganizmy to zabira. Ocekavala bych pribalovy letak jako u lidskych leku, ale tady je to vsechno takove od oka. Vyrobce by snad mel vedet nejlip, co vyrabi a k cemu je to dobre
Jinak souhlasim s tim, co napsala Danila. Ryby muzou mit stejne priznaky, jako u nemoci a casto je to "jen" premira jedu ve vode.
ja mamv zasobe esa exit na krupicku,baktopur na plesne a rospad plutiev,entyzol na vnutorne parazity.dobre je mat v zasobe lebo ked sa nieco zomelie nemusi to potom clovek hned zohnat.preto sa vravi ako keby nasiel.
V mé rybí lékárničce je papír a tam je napsáno:
Podívej se, jestli se nepodělalo topení,
vyměň 1/3 vody v nádrži, přidej vzduchování a čekej, co bude....
Jinak jediný dva léky, co tu mám je Esha Exit na krupičku a akriflavin.
Paradoxně nejsem příznivcem neodborného léčení ryb
Ak myslis samostatne male akvarko, donho filter,ohrievac tak ano, take pouzivam a je to specialne len nato urcene. A ak lekarnicku ako lieky, mam len jeden.
0 15.03.2009 00:03 Daniel – +Lékarnička+
Čau-te
Chtěl sem se vás všech zeptat jestli provozujete jako takovou rybí lékarničku,když vám nějaká rybička onemocní.Přemýšlel jsem o tom že bych si ji pořídil ,ale zatím jsme nepoužil žádné léživo a tak se vám ptám co by bylo nezbytné pro tuto lékarničku(typy přípravků a názvy).Dikes
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 1257x