Přihlásit se RYBICKY.NET »

Ampulárie - rozmnožování

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Ampulárie - rozmnožování
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DRTIKOL82 – Neoplodněná vajíčka ampulárie
Dobrý den. Je možné, že ampulárie mi snáší neoplodněná vajíčka? Stále dokola už asi nikoho několikátý měsíc, už šest snůšek a stále nic. Je možné že snáší neoplodněná vajíčka? Děkuji hajný

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 4  - Silviebaris
www.facebook.com/… Apple snail neboli ampularie...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R afc1886 Re: Mirek
Zkus si přečíst starší příspěvky. ;-)

Horác napsal: Za všechno může tzv. receptaculum seminis - orgán sloužící k uchovávání spermií. Má ho většina bezobratlých. Není žádnou vzácností, když nějaký "náruživější" samec oplodní i celkem malou ampulárku. Vy si ji pak koupíte a ona vám "najednou" (po dosažení pohlavní dospělosti) začne snášet vajíčka. Díky tomu se pak na internetu objevují "zaručené" informace o hermafroditismu či dokonce o samooplození u ampulárií.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mirek – Vajíčka
Ahoj, mám v akva pouze 1 ampulku žlutou, akva založeno v prosinci. Přinesl jsem ji asi 2cm velkou a teď mi nakladla vajíčka po asi 4měsících. Je možné, že se z nich něco vylíhne, nebo nebudou oplodněná? Cetl jsem, že nejsou hermafroditi a pokřížení s neritinama nějak nepředpokládám.. díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: • markét •
Nebude to žádná sláva, ale něco by se vylíhnout mohlo...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - • markét • – vajíčka
Fotka k příspěvku ahoj všichni, potřebuji poradit jestli jsou vajíčka v pořádku, vypadají trochu seschle i když vlhkost vzduchu kolem je velká. Jsou nakladená teď před pár hodinami. "kokon" je velký ani né 2 cm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: Mrija
Mohou. Jinak by ty další barvy od základu nevznikly... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mrija
Ahojte mám blondínkovskú otázku : môžu sa mi spolu sčuchnút rôzne farby ? Alebo sú to rasisti a množia sa iba so svojou farbou. Vďaka

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - VF
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku ahoj, mám dotaz ohledně určení pohlaví ampulárky, koukla jsem tady applesnail.net/… a hned jsem čekovala mé šnečky, u tohoto jsem spatřila něco jako zmiňovaný penissheath, ale nejsem si jistá, co myslíte? Je to kluk? :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Aileen
Ha! Tak už vidím! Sedm malých ampulárek šplhá po skle... potlesk
Doufám, že přežijí a budu moct nabídnout! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aileen Re: Archa
Vyčlenila jsem jeden kýbl, kam odkalím to akva s bettami a nechám ho stát, hodím tam nějakou tabletu pro ancistrusi, event. i kus sépiovky a uvidím, jestli něco uvidím... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Archa Re: Aileen
ak más malé akvárium, tak to bude fuska ich dochovat, mne sa premnozili ampulárie, vyliahnuté majú v priemere snad milineter
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aileen Re: Zoidik
Díky, kdyby nějaká měla štěstí, tak s tím počítám... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zoidik Re: Aileen
Určitě šance na přežití je a v žádném případě nic nikam nesplachuj, nech je trochu povyrůst a nabídni v akvaristice nebo tady na stránkách.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aileen
Ahoj všichni, chtěla jsem se zeptat, koupená ampulárka mi nakladla neplánovaně vajíčka do akva, kde je se třemi bettami a soudě podle nynějšího stavu vajíček se mimi nyní začala klubat. Mám dva související dotazy: a) Mají šanci malé ampulárky vůbec přežít, když pod hladinou rejdí neustále "hladové piraňky" nazývám tak své tři samičky betty, které zkouší žrát stále vše, co se kde pohne ;-). A pokud by už náhodou mělo některé štěstí - potřebovala bych akva docela urgentně odkalit, tak si říkám, že zbytek spláchnu do záchodu při této příležitosti... :-( Jak to vidíte?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: dieu
Záleží na teplotě a vlhkosti prostředí kolem vajec...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - lubosturbak
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj ja som nechal na noc priotvorene akva a ampularka mi visla na foo az tu a nakladla tam vajicka ja som sa zobudil do skoly a nasiel som ju tam skoro vischnutu tak sám ju dal do akva a vajicka som pomali odlepil boli strasne meke a tak som ich prilepil na akva krit z dreva home made viroba :) ale je tu problem lebo mam panciernickov a oni ked sa chodia nadichovat tak plusknu vodu na drevo a na vajicka
EDIT-Este som zabudol napisat ze ked som sa ich jemne dotkol tak su tvrde bude z nich nieco ??/? a mozu tam ostat alebo ich dat prec niekde inde mam zaujem ich rozmnozovat hromadne ::)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejla82
Nejak se porad nic nedeje.....docetl jsem se lihnuti trva az mesic....Bohuzel nevim jak poznat lestli se to blizi ci ne nebo dokonce je vse ztraceno... :-|

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejla82
Pokojova teplota okolo 23ºC staci to? Nebo bych nadobu dat treba k topeni??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN Re: Mejla82
Ano, toto lze použít .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejla82Re: Mejla82
Fotka k příspěvku ?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejla82 – snuska
Fotka k příspěvku takze je mam odstranit prenest do nadoby s vodou,umistit nad vodu a dat k teplu a svetlu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: Kuńka
No nevím jak kachny, ale slepice je žerou normálně... :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RBSCRe: jamajcan
...Anebo je rozdej, prodej, daruj do obchodů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Kuńka
Na EU se vykašli.Rozmáčkni je rukou a ryby si s tím jednoduše poradí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KuńkaRe: Zuzka
Opravdu je rozmnožování ampulárií v EU zakázané?
Mě se množí, aniž bych chtěla. Stačily dva týdny dovolené a akvárium bez dozoru.
Teď řeším, co s nimi. Nechci je házet do záchodu. Zkoušela jsem to předložit kachám na rybníce - hnaly se po tom jak po flusu, ale po chvíli přežvykování to zase vyplivly na zem.
Nemáte nějaký tip, jak se ampulárií ekologicky zbavit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - ZuzkaRe: petraguzy
Zdá se, že budeme mít k dispozici. Tak beze všeho (Opravdu zákaz chovu v EU? Co se s vajíčky má tedy dělat?) Ale moc to nechápu, máme jí už cca 5 měsíců a samotnou! Dnes jsme objevili kokony. Jak dlouho po oplodnění klade vajíčka? Od nikoho jiného to být nemůže, máme už jen ryby...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - MorčíííííkRe: petulinakk
Jen že asi půl hodiny u sebe byly takhle ty moje nalezlý a vypadalo to že se páří . smich
 Reagovat na tento příspěvek 3  - petulinakk Re: Morčííííík
Upřímně, já to nevím, nikdy jsem ampulárku neměla... ale pustá zvědavost mi nedá - smím vědět, proč je to tak důležité vědět? :-D

Jinak na dny to určitě nebude, v přírodě by to bylo z hlediska bezpečnosti poněkud nepraktické (jeden šnek snáz unikne potenciálnímu predátorovi sám, než spojen s jiným šnekem - při spojení se neschová), takže pokud takovou akci vidíš dneska, odlož prostě plánovanou činnost na zítra ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Morčííííík – Páření
Ahojky mohla bych se ještě zeptat jak dlouho se Ampulárka argentinská páří ?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - rriki Re: petraguzy
Až se Ti povedou tak opatrně platí zákaz chovu v EU.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: petraguzy
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: petraguzy
zkus si pročíst část tohoto vlákna, už to tu určitě padlo :) a třeba se dozvíš i něco jinšiho :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petraguzy
Ahoj,
Neví někdo jam mám udělat aby se mi rozmnožily ampulárie? :-( moc bych je chtěla rozmnožit ale furt nic, co mám pro to udělat ? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - amazonia Re: Albert
Pokud je ten šnek pod nimi rodič tak by to měl být tenhle druh rybicky.net/atlasostatnich/ampularka_okruzakovita a píšou tam že se vajíčka vyvíjeji 2 - 3 týdny.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - S invalida Re: Albert
Inkubace jest různě dlouhá dle teploty a nebo druhu "šneka" například. Snad by bylo vhodné si například na těchto stránkách najít sekci ostatní. Samostatnost je zde bezplatná :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AlbertRe: petulinakk
A jak dlouho trvá než se z těch vajíček :-D vyklubou šneci ???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk Re: Albert
"Jikry" od šneků jsou vajíčka ;-)

Jinak to záleží na tom, jestli chceš malé šnečky nebo nechceš.
Pokud chceš - nechat být, pokud nechceš - vyhodit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Albert – ŠNECI
Fotka k příspěvku Dneska ráno jsem se probudil a v akvariu kde mám denní potěr a šneky jsme našel ve vodě tyhle jikry poradte co snima, určitě budou od šneků....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - prodavaciluzi
Mám čekat přírůstky?
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - preston12 – nádrž pro vylíhlé ampulárie
Dobrý den, potřeboval bych poradit, zda se dostanou ampulárie bez problémů do vody, pokud jsem jejich kokony umístil na plovoucí víčko o průměru cca 5cm. A posléze, zda jim nebude vadit občasné přemisťování z důvodu čištění(jelikož asi filtr není do malé nádrže k nim dobrý nápad?) a čím nejvhodněji prakticky zvyšovat obsah vápníku ve vodě, aby se jim nerozpadaly ulity. Děkuji.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - orangepipsRe: lajkin
Budou to vajíčka, ampulárie je kladou venku z vody, na kraji akvária. Když ten jeden šnek byl venku z akvárka, znamená to, že ty vajíčka jsou jeho a že v akváriu máte obě pohlaví.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - MildaDitr
mozna je to stejny i ampularii žlutych a modrych ze samice jsou větši a samci menši žluty ampularie mam koupeny mladata 3 mesicni a na nich je videt ze 2 jsou mensi a 1 vetši potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MildaDitr
ahoj mel bych od jara taky zajem o ampularie zatim mam 3 zlaty a ampularii hnedou samici samec mi padl u hnedych ampularii jsou samci mensi a samice vetsi i kdyz taky samce nepotřebujou a akorad by se museli poslat postou postu bych hradil ja :- D ampularie a šneky použivam jakopohrebaky jak uhyne ryba oni ji zbasti B-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - muťa Re: LiborSprysl
Fajn, tak rozřežeme ampule co máme v nádržích a pitvou zjistíme co že jsme to tam měli.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: muťa
Omyl, pohlaví se rozlišit dá, jen se musí tak trochu "pitvat" :-P :-P Nikoliv tedy - pohlaví se nedá rozlišit, tedy hermafroditi to nejsou....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - muťa Re: fff
Pohlaví se nedá rozlišit, tedy hermafrodiiti to nejsou.

Zde více: rybicky.net/atlasostatnich/mechyrovka_vychodni

EDIT: nejedná se o hermafrodity - existují samci a samice, jen je velice obtížně (nemožné) je rozeznat.

Reagovat na tento příspěvek 0  - fff – amp
nevíte jak se pozná pohlaví?nebo to jsou hermafroditi?dekuji za odpověd. :-O

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - lajkin – aha
moc díky opravdu si cením za rady postupně pročítám co potřebuji ale tak daleko nejsem se nedostal ... proto jsem to dal do různých kategorií i tam kde se to nehodí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: lajkin
Moc to celkově do tohoto tématu nepatří, ale abychom to uzavřeli, tak v atlasu je to opravdu detailně popsáno. rybicky.net/atlasostatnich/mechyrovka_vychodni

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 5

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 4283x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/10202?od=17