E-shop se splátkovým prodejem
Jojo, casty omyl. Jenomze - jednu splatku platite hned, dalsi po mesici, dalsi opet po mesici .... To neni, jako by sis pujcil penize, a za rok vratil o 10% vic. Timto zpusobem je opravdu rocni urokova sazba penez, co sis pujcil, cca 23% p.a. (a RPSN to same, protoze zadne dalsi poplatky se neplati)
(edit - vim, ze to je offtopic, ale prijde mi tak nejak dulezite, na tato fakta lidi obcas upozornit)
Miga tuším spolupracuje se Spořitelnou.
0 27.02.2009 12:31 langosh –
Re: V možná byste měl spíše sledovat RPSN...
Roman
Elektroniku bych sem netahal, protože co si dnes koupiš, tak je zitra uz zastarale a levnejsi.
Splátky beru jako šetření naruby...doba kdy můj otec házel roky do obálky po stovce aby na konci mohl objednat š120 je naštěstí dávno pryč..na rozumné splátky - ne revolving jsem nakoupil už kde co...jako ekonom si umím spočítat aby splátky nebyla "krvavé" a aby je rodinná kasa utáhla..vždyť i to šetření musí být spočítané..a přeplatit o 10 % ?? co to dneska při měnících se cenách a inflaci je...???
a zrovna teď třeba splácím modelařinu..je to přesně 111% ceny..takže žádná darda...to když jsem šetřil a kupoval za hotové tak jsem dopadl hůř..koupil jsem vysněný foťák a za 2 měsíce jeho cena padla na míň než polovinu a zha cenu kterou jsem za něj dal jsem hnedle mohl mít foťák o třídu vyšší...
filipsi napsal:...desetina hned, + deset dalsich neznamena urok 10%, ale cca 23%...
A těch 23 % jsi vzal kde??? 10/10*12 = 12 % p.a. Navíc je to vlastně rozloženo do 11 měsíců, takže 10/11*12 = 10,91 % p.a.
Myslím si že záleží hlavně na každém jak k tomu přistupuje. Otázka byla na E-shop se splátkovým prodejem a ne na výhody/nevýhody splátkového prodeje.
Presne tak. A nez nasetrim, bublat treba burcakem. On si malokdo bohuzel uvedomi, ze napr. splatky desetina hned, + deset dalsich neznamena urok 10%, ale cca 23%. No a to pak se uz vselijake nakupy jevi v trochu jinem svetle.
Na splatky je rozumne poridit bydleni, pripadne jinou drahou nezbytnou vec, ale spotrebni zbozi??
asi záleží na tom, jak je nákup akutní...
Není lepší si na takovéhle levnější věci co člověk životně nutně hned nepotřebuje ušetřit??? Když si na to půjčí - naprosto zbytečně zaplatí víc...
Zadluženost lidí je u nás hrozivá.
Díky za info..našezahrady nemají celé sety co2 a ro mají sakra drahá..no pro velké bazeny..zoosmid má co bych bral - rafaje --ale cetelem se mi nelíbí..chtějí papíry..u ge multiservisu mě znají a tak bych měl zboží do týdne doma...
0 27.02.2009 10:56 JuraS – E-shop se splátkovým prodejem
Neznáte nějaký e-shop popřípadě kamenný shop umožňující platbu cestou splátkového prodeje např. Multiservis apod. ?? Jedná se mi zejména o nákup CO2 setu.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 1726x